reklama Żywca [z serii Prawie jak...] a kwestia piwowarstwa domowego

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

Jakby wszyscy mieli takie samo zdanie i poglądy, to nie dałoby się tu wytrzymać. A tak, to jest tu ciekawie Szkoda tylko, że przy opiniach nie zaznacza się, czy ma się jakikolwiek związek z krytykowanym czy wychwalanym podmiotem, typu agencja reklamowa , której daje zarobić ten podmiot, albo inne korzyści. Albo odwrotnie, konkurencja czy tym podobne. Byłaby jasność skąd się biorą nieraz mocno nadmuchane argumenty
    Last edited by emes; 2006-01-26, 11:52.

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
      Marusia i Wielki_B - z łaski swojej skończcie już i wywalcie to do przechmielin. Ustąp jej Wielki_B jak nie dlatego, że ona ma racje to dla tego, że jest kobietą. A Ty proszę Marusiu jak nie chcesz ustąpić to weź pod uwagę (mimo, że to inny dział) to co napisałaś tutaj. I wtedy wszytskim będzie lepiej
      Przykro mi, to jest Piwo ogólnie, a moje ostrzeżenie dotyczyło działu Przy Piwie Chętnie bym się przechmieliła, ale nie mam tu uprawnień
      Po za tym nie przesadzaj, żadnych bardzo chamskich gadek sobie nie wpuściliśmy a pisaliśmy prawie na temat

A co do listu - no przecież chyba nie spodziewaliście się czegoś innego jak tylko marketingowego lania wody? Ja jestem optymistką i mam nadzieję, że Pan Rut nie myśli, że jesteśmy na tyle głupi, że łyknęliśmy jego demagogię, ale i tak uważam, że to miło, że w ogóle raczył nas zauważyć.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marcin_wc
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.09
        • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
        A co do listu - no przecież chyba nie spodziewaliście się czegoś innego jak tylko marketingowego lania wody?
        To małe wyjaśnienie dla Małejżonki, mnie też ta wypoeiedź do końca nie satysfakcjonuje, ale jak dla mnie to kończy ona pomysły z protestem, teraz tylko koszulki zostały i to w delikatniejszej wersji. Moim zdaniem najleprzym rozwiązaniem będą koszulki zaproponowane przez Emesa, tzn. z przodu napis Żywiec. Prawie jak piwo. a z tyłu niepasteryzowane jest lepsze.

Comment

• joelka
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.03
          • 817

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
          Moim zdaniem najleprzym rozwiązaniem będą koszulki zaproponowane przez Emesa, tzn. z przodu napis Żywiec. Prawie jak piwo. a z tyłu niepasteryzowane jest lepsze.
          W tym momencie jesteś niekonsekwetny bo czemu akurat Żywiec skoro Tyskie i Lech tak samo nie odpowiadają większości podniebień?
          Jak już nie chcemy iść w ślady Żywca i nie chcemy obrażać się i kogoś konkretnie to z przodu:
          Piwo koncernowe. Prawie jak piwo

Comment

• Marcin_wc
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.09
            • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
            W tym momencie jesteś niekonsekwetny bo czemu akurat Żywiec skoro Tyskie i Lech tak samo nie odpowiadają większości podniebień?
            Jak już nie chcemy iść w ślady Żywca i nie chcemy obrażać się i kogoś konkretnie to z przodu:
            Piwo koncernowe. Prawie jak piwo
            Ty też jesteś niekonsekwentna, bo jeśli na koszulce będzie parafraza reklamy Żywca, to zawsze będzie się z Żywcem kojarzyła. Raczej zastanawiałem się nad tym, żeby teraz zorganizować koszulki z Żywcem, innym razem z Carlsbergiem, czy Tyskim.

Comment

• Żywiec
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.12
              • 1571

Mam wrażenie, że uczestnicę w obradach naszego sejmu...

Choć jako pracownik GŻ jestem osobą nieobiektywną to list Dyr. Krzysztofa Ruta uważam za bardzo sensowny i przejaw poszanowania dla Piwowarów Domowych i wszystkich entuzjastów piwa, zarówno wytwarzanego przez wielkie koncerny jak i małe browary a przede wszystkim w warunkach domowych. Jeżeli ktoś myli szczere intencje i przejaw dobrego wychowania z obłudą i i wyrachowaniem to ja już na to nic nie poradzę.

Fakt wyslania listu bezpośrednio do Arta jako administratora jest oczywisty. W końcu to była oficjalna odpowiedź przedstawiciela poważnej firmy a nie kolejny komentarz użytkownika z liczbą postów "0".

Zawsze staram się (choć to nie jest łatwe) mieć zdrowy dystans do wszystkiego co robię. Uważam się też za osobę obdarzoną poczuciem humoru. W związku z tym jako osoba organizująca żywiecką giełdę nie obraziłem się na wypowiedź sugerującą, że faktycznym powodem jej istnienia jest wyłącznie na zimno skalkulowany interes GŻ. Żal mi tylko, że tak trudno docenić szczere zaangażowanie wielu osób, wkładajacych w jej organizację całe swoje serce i siły.

Impreza wystartowała 10 lat dzięki zapałowi kilku osób w odpowiedzi na oczekiwania środowiska kolekcjonerskiego. Od początku była i nadal jest imprezą adresowaną do birofilów i robioną z myślą o nich. Właśnie na Formum można wyrazić swoje sugestie i uwagi dotyczące naszej giełdy. Daje to realną możliwość wpływu na jej ostateczny wygląd i charakter.

Na koniec życzę nam wszystkim aby żywiecka giełda nadal służyła wszystkim kolekcjonerom, budowaniu przyjaźni i powiększaniu kolekcji. Mam też nadzieję, że atmosfera wokół żywieckiej reklamy trochę opadnie co pozwoli nam na spokojne kontynuowanie prac nad kolejnym spotkaniem Piwowarów Domowych w trakcie XI MGB Żywiec 2006.

Pozdrawiam,

Grzegorz Zwierzyna "Żywiec"

Comment

• joelka
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.03
                • 817

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
                Ty też jesteś niekonsekwentna, bo jeśli na koszulce będzie parafraza reklamy Żywca, to zawsze będzie się z Żywcem kojarzyła. Raczej zastanawiałem się nad tym, żeby teraz zorganizować koszulki z Żywcem, innym razem z Carlsbergiem, czy Tyskim.

A to było akurat celowe wykorzystanie pomysłu Żywca ale tak żeby nie mogli się przyczepić bo byłoby napisane koncernowe. Tak jak oni twierdzą że jest aparatura do destylacji i nie mieli zamiaru kojarzyć tego z warzeniem piwa.

Comment

• Maggyk
                  Szara Adminiscjencja
                  🍼
                  • 2004.05
                  • 5617

Zaraz się rozpocznie nowy festiwal haseł. Też sobie zgłoszę:
                  PIWO koncernowe prawie jak DOMOWE.
                  Poprawność polityczna górą
                  Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                  Piwo domowe -
                  Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                  PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• iron
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.08
                    • 6717

No to mamy taką sytuację, że koszulki są na jak najlepszej drodze do "niepowstania", gdyż teraz co wypowiedź, to będą różne koncepcje napisów
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• jasiu_piwosz
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.12
                      • 620

Propozycja napisu na koszulce która właśnie zaświtała mi w głowie;

PIWA DOMOWE DUŻO LEPSZE NIŻ KONCERNOWE.

Comment

• joelka
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2005.03
                        • 817

Skoro koszulek jeszcze nie ma to nic nie stoi na przeszkodzie zrobić burzę mózgów aż wyłoni się jakiś super pomysł ogólnie do zaakceptowania.

Comment

• iron
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2002.08
                          • 6717

Mydło, mydło, mydło, czyli NORMALNOŚĆ z tego tematu wyszła
                          Last edited by iron; 2006-01-26, 13:08.
                          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• magdas
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2001.11
                            • 1

nie reagować na komentarze - źle
                            potraktować poważnie i przysłać odpowiedź to jeszcze gorzej bo wyniknie że to stachu że forum zrobi zadymę podobnie "jak kibice lecha zrobili kp".

z calym szacunkiem ale jak można pisac takie bzdury!
                            to szczyt megalomanii porównywać siłę presji "aktywnych" poirytowanych piszących w tym wątku i kilku tysięcy kibiców mających prawdziwy powód do wk...

pomijając zupelnie fakt że akurat działania kibiców miały i powód i sens to może warto byłoby zauważyc pewną różnicę.
                            kp zareagowało na problem działaniami represyjnymi i bardzo "poniżej pasa" atakiem propagandowym (represyjne - np. tam gdzie pojawiały się strony www informujące o sprawie bojkotu następowalo natychmiastowe straszenie administratorów sankcjami prawnymi co prowadziło do likwidacji ww, propagandowe-sprowadzanie problemu do zabawy gówniarzy którzy zapomną o sprawie jak skończą sie wakacje, innym razem sugerowanie że są to działania osób tworzących fizyczne zagrożenie i przez które strach jest iść na stadion itp, itd)

zastanowiłbym się nad sensem udzielania odpowiedzi na zarzuty padające na forum.
                            bo i po co?
                            "oleje" i nie odpowiem - źle ale w sumie to oczywiste bo kto oficjalnie odpowiada na cokolwiek co pojawia się na forum?
                            odpowiedzieć - dużo gorzej bo to ze strachu(?) no i można dowiedzieć się że jest się chorym...

jak czytam kolejne wypowiedzi to widzę że raczej żywiec powinien być obrażony za "texty" plynące z tego wątku.
                            i nie mam na myśli komentarzy dotyczących piwa (każdy ma prawo do własnego gustu)

gdyby pewne "uwagi" które się tu pojawily dotyczyły mnie albo mojej firmy to osobiście bym nie odpowiadał.
                            nie chciałoby mi się...

Comment

• Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Nie wydziwiajcie. Proponuję pozostać przy Żywiec. Prawie jak piwo.
                              W końcu nie mamy dobrego zdania o tym piwie, czy coś się zmieniło?
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Małażonka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 4602

No, i wtedy możemy wrócić do pomysłu Maćka i rozmieszczenia Crizza, czyli do strony trzeciej tego tematu
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizz
                                Jestem za. Np. z przodu:

Żywiec. Prawie jak piwo.

a na plecach:

Prawie robi wielką różnicę.
                                Last edited by Małażonka; 2006-01-26, 13:29.

Comment

Przetwarzanie...
                                X