Jeśli mogę wtrącić swoje 0,03 zł - to najchętniej widziałbym Żywiec czarny, a piwo czerwone - ale się dostosuję; nie chce mi się czytać tych kilkuset postów w tym i bratnim temacie...
Na wszelki wypadek dopiszę się do listy:
Wujcio - XXL
Z tematu o reklamie Żywca dowiedziałam się, że zmieniono spocik.
Zastanawiam się czy się nie wycofać z koszulki sugerującej, że Żywiec nie jest piwem. Skoro browar wycofał się z sugerowania, że domowe piwo jest "fee" to może zakończą się już smrody wokół tej sprawy?
Ale na razie tylko się zastanawiam. Czekam na ostateczna wersję. Ale bardziej skłaniam się do napisu o koncernowych a nie po imieniu do Żywca.
Z tematu o reklamie Żywca dowiedziałam się, że zmieniono spocik.
Zastanawiam się czy się nie wycofać z koszulki sugerującej, że Żywiec nie jest piwem. Skoro browar wycofał się z sugerowania, że domowe piwo jest "fee" to może zakończą się już smrody wokół tej sprawy?
Ale na razie tylko się zastanawiam. Czekam na ostateczna wersję. Ale bardziej skłaniam się do napisu o koncernowych a nie po imieniu do Żywca.
Ja już z koszulki zrezygnowałem i namawiałbym do tego wszystkich, okażmy dobrą wolę, że coś dla nas znaczy ta zmiana końcówki reklamy. Skoro tyle żyliśmy bez tej koszulki, to chyba dalej sobie damy radę. Zwłaszcza, ze zaczął się problem jaki napis wybrać. Chyba lepiej zrezygnować jako ukłon w stronę Żywca, niż miałoby do niczego nie dojść dlatego, że nie potrafimy się dogadać co do szczegołów technicznych.
Browar Żywiec niestety zasugerował,że piwe domowe nadaje się tylko do zlewu.W pracy się nabijają ze mnie choć w sumie raptem uwarzyłem dwie warki(jedna faktycznie nadawała się tylko do zlewu )Dzięki parszywcowi w tym miesiącu popełnię trzecią warkę (nie mylić z Warką )i przyłożę się do niej z Westą bardzo solidnie
Mam pytanie do Tych co zrezygnowali z koszulek.Znaczy się Żywiec zaczął robić smaczne piwka za którymi każdy z nas się "zabija"? Chyba nie.A spot reklamowy był tylko języczkiem u wagi który przechylił czare goryczy,czego niektórzy chyba nie rozumieją. Inna sprawa,że jakoś nie bardzo wierze w powstanie tych koszulek.Szkoda
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Mam pytanie do Tych co zrezygnowali z koszulek.Znaczy się Żywiec zaczął robić smaczne piwka za którymi każdy z nas się "zabija"? Chyba nie.A spot reklamowy był tylko języczkiem u wagi który przechylił czare goryczy,czego niektórzy chyba nie rozumieją. Inna sprawa,że jakoś nie bardzo wierze w powstanie tych koszulek.Szkoda
Chyba nie zrozumiałeś idei tych koszulek. Miały one być protestem przeciwko reklamie, a nie przeciwko piwu jako takiemu.
Chyba się nie zrozumieliśmy
Tu chodzi o koszulki a nie o piwo.
Piwa z Żywca nie pijam nawet jak nie ma innego w knajpie. Ale teraz nie muszę się z tym odnosić dumnie na piersi tak jak Żywiec postanowił nie obwieszczać światu, że piwo domowe jest gorsze wg niego.
Także bez obaw nikt teraz z wdzięcznośći za usuniętą reklamę nie porzuci domowego warzenia. Spece od reklam Żywca przyznali się do błędu więc dlaczego ja mam teraz postępować oko za oko, antyreklama za antyreklamę?
A każdy niech pije to co lubi i myśli to co chce. Zdrówko na zgodę
kiszot, dla mnie zastój decyzyjny w temacie był powodem wstępnej rezygnacji z koszulki. niemniej jak będzie już gotowy projekt albo lepiej koszulka i będzie mi się podobała to zmienię zdanie.
Ja tam nie rezygnuję i czekam. Choć do Żywca w niej nie pojadę, ale z przyjemnością będę ją nosił. Zwłaszcza jak na odwrocie będzie "smaczne i zdrowe piwo domowe"
Ok, nie wiem, czy wszyscy chcą, po ostatnim piśmie od Żywca i zmianie reklamy, dlatego sby nie zakładać nowego tematu proszę o potwierdzenia zamówień na PW.
Tutaj proszę o wpisywanie się na listę osób biorących udział w minizlociku. Proszę wpisywać się kolejno podając
IMIĘ I NAZWISKO LUB NICK, FORMA NOCLEGU (DOMEK LUB NAMIOT).
W poniedziałek w południe Krecik zamyka listę.
Krecikowi udało się ogarnąć temat. Organizuje nam Mały Zlocik w Bałtowie (wcześniej było o tym w poście "A może zlocik"). Patronować nam będzie oczywiście Browar Bałtów.
Dość świeży browar restauracyjny w centrum Sztokholmu, blisko dworca kolejowego i historycznej starówki.
Minibrowar mieści się w zabytkowej kamienicy hojnie zdobionej sztukaterią.
Przy wejściu wita kaseton z ciekawym logotypem browaru, przedstawiającym jegomościa raptownie opóźniającego...
Comment