Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
Dlaczego u nas w browarorestauaracjach ceny są tak wysokie?
Collapse
X
-
Uczepiliście się Bierhalle jak i innych browarów restauracyjnych bo najlepiej by było aby były w nich piwa po 2-3 zł. Niestety,tak nie było i nie będzie bo browary restauracyjne są dość szczególnymi lokalami, więc nie porównujcie ich do budek z piwem.
Właściciele napewno nie zrobią z nich tanich lokali.
Kolejna rzecz,kiedy ja wchodzę w taki przybytek to nie po to aby pić ile wlezie tylko podegustować smacznego piwa (warki są nierówne ale to już inna rzecz). Dla mnie najważniejszy jest smak i sam klimat tego typu restauracji (zwróćcie uwagę-nazwa restauracja, a nie bar),kiedy przychodzę do Bierhalli czy Browarmii to w 99% na jedno-dwa piwa, średnio raz-dwa w tygodniu. Przy spozywaniu piwa w takiej ilości naprawdę nie zwracam uwagi na te kilka złotych więcej. Co innego jak miałbym tam bywać częściej i pić w takich ilościach żebym po prostu się upił. Czy tak samo byście pisali gdybyście gdy Wasze wizyty to tylko 2-3 piwa w tygodniu?
Narzekacie jak stare przekupy,jak nie było żadnego browaru restauracyjnego w warszawie to informacje o czymś nowym były przyjmowane z aplauzem. Teraz jak są dwa to to pod ich adresami są tylko same pretensje i złośliwe uwagi. Czy tak naprawdę wiecie czego chcecie?
Jeśli uważacie że lokale te są za drogie to uwarzcie sobie w domu własne piwo i rozkoszujcie sięnim.Napewno wyniesie taniej i napewno będzie o niebo lepsze.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ja tam pamiętam, że w Somie przez okres ok. 1 roku była promocja "2 w cenie jednego" (czas Happy Hours), czyli za 8 zł dostawało się litr piwa. Później już było gorzej, bo dzbanek 1,5-litrowy kosztował 18 zł. A potem piwo jeszcze podrożało, no i w końcu Soma upadła. Jaki z tego wniosek?"All the good things for those who wait"Comment
-
Wniosek taki, że Soma sprzedawała piwa za tanio, albo za drogo.
Za drogo, żeby ściągnąć wszystkich oczekujących cen jak w budce z piwem.
Za tanio, aby ściągnąć osoby lubiące lokale drogie, bez hołoty, snobistyczne.
Jakoś nie utrafili w żaden "target", przy określonych przychodach nie zbilansowali kosztów i zwinęli interes. Miejmy nadzieję, że Bierhalle lepiej sobie poradzi. Odnoszę wrażenie, że wiedzą kogo chcą u siebie gościć, przy jakich cenach piwa, jaki poziom obsługi utrzymywać.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HannibalJa tam pamiętam, że w Somie przez okres ok. 1 roku była promocja "2 w cenie jednego" (czas Happy Hours), czyli za 8 zł dostawało się litr piwa. Później już było gorzej, bo dzbanek 1,5-litrowy kosztował 18 zł. A potem piwo jeszcze podrożało, no i w końcu Soma upadła. Jaki z tego wniosek?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik(...)Jeśli uważacie że lokale te są za drogie to uwarzcie sobie w domu własne piwo i rozkoszujcie sięnim.Napewno wyniesie taniej i napewno będzie o niebo lepsze.
Piwo, podobnie jak w browarach restauracyjnych - raz lepsze, raz gorsze, ale poziom trzyma , klimat wyjątkowo swojski (bo nasz), stolik dla nas zawsze zarezerwowany, muzyka lepsza (no, czasem tylko DJ Slavoy robi trochę zamieszania ), cenowo browary restauracyjne pobijamy prawie o rząd wielkości - żyć nie umierać.
Comment
-
Ceny zweryfikuje rynek, czyli klienci. Skoro tak wygląda cennik to po prostu mniej piwa tam się wypije, a górą może być Spiż. Ale pożyjemy, zobaczymy. Zobaczymy jaki wpływ będzie miała konkurencja.
Ja tam jak zwylke, trzymam kciuki za wszyskie browary.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Ceny zweryfikuje rynek, czyli klienci.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotI to chyba bardzo szybko.Właściciele zapomnieli,że to nie stolica.
Błąd waszego rozumowania polega na tym, że myślicie, że Bierhalle powstało tylko z myślą o uświadomionym kliencie. A ono powstało z myślą o uświadomionym kliencie z pełnym portfelem. Oczywiście, ilość takich osób jest na Śląsku znacznie mniejsza niż w Stolicy, ale wystarczająca by stać się stałymi klientami Bierhalle. Bierhalle wystarczy 100-200 klientów, wcale nie musi być ich więcej. Pewnie, fajnie by było, gdybyście i Wy byli w tym gronie, ale nie kosztem zmniejszenia kwoty za piwo / jedzenie. Tak zapewne myślą menagerowie Bierhalle...
My mieszkamy w Stolicy, i mylisz się Kiszot, że dla nas cena 7,00 zł za 0,4 litra piwa (nawet doskonałego) jest akceptowalna. Może więcej zarabiamy, ale i całe życie (a w szczególności opłaty stałe) są znacznie wyższe, dzięki czemu mniej zostaje na przyjemności. My już zrozumieliśmy, że Bierhalle to dla nas za wysokie progi - możemy, owszem, 1-2 x na dwa miesiące zajrzeć tam na piwo, ale częste bywanie w Bierhalle - zrujnowałoby całkiem nasz budżet. Nie oznacza to jednak, że z tego powodu Bierhalle gorzej sobie radzi. Radzi sobie doskonale. Bo nie ja, ani Maciek - jesteśmy stałymi odbiorcami piwa z Bierhalle, ale osoby z pełnymi portfelami, których na to zwyczajnie jest stać.
Comment
-
A ja osobiście mogę pod postem Małejżonki podpisać się wszystkimi kończynami. W warszawskiej Bierhalle byłem jak do tej pory dwa razy. Oczywiście rozumiem, że jest taniej w poniedziałek, ale to jest, w mojej opinii, taki wybieg żeby zaoferować, ale niechętnie. I dlatego wolę konkurencję, już pomijając fakt, że w Bierhalle ani razu nie wypiłem tyle piwa za ile zapłaciłem.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaBierhalle wystarczy 100-200 klientów, wcale nie musi być ich więcej.
Faktem jest, że przy okazji wydawania sporej kasy w sąsiednich marketach i butikach, bądź po wyjściu z usytuowanego naprzeciwko multipleksu, klienci mogą się skusić na "odrobinę luksusu". Będą to jednak goście przypadkowi i często zaglądać tam na pewno nie będą.
Dajmy czas niewidzialnej ręce rynku .
Być może z czasem trafi i do nas coś w rodzaju warszawskiej promocji "poniedziałkowej".Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck(...)Nawet 200 klientów nie będzie w stanie utrzymać Bierhalle(...)
Ponadto, jak sam zauważyłeś - będą osoby przypadkowe, jednorazowe, ciekawe smaku...
Osobiście, myślę, że 200 sprawdzonych i stałych klientów wystarczy spokojnie...
A dla tych jedno - kilkurazowych klientów powstanie "happy day", zupełnie jak w Warszawie...
A gdyby niewidzialna ręka rynku, spowodowała, że Bierhalle nie będzie w stanie utrzymać się na Śląsku - to zawsze można przenieść sprzęt w inne, bardziej "zamożne" miejsce...Last edited by Małażonka; 2006-09-16, 19:58.
Comment
-
Albo podnieść ceny gdzie indziejSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaTak sądzisz? 200 osób będących codziennie lub co drugi dzień ...
a skoro już tu się wpisałem przypominam święte oburzenie moim postem z prasówki...
Kiszot, zresztą nie rozumiem Waszego oburzenia, że za drogo, bo na śląsku musi być taniej. Czy ja czy ktoś z Warszawy zarabia więcej niż ty, adam16, doodeck czy ktoś inny i dlatego musimy płacić więcej?Last edited by e-prezes; 2006-09-16, 20:17.Comment
Comment