Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
Dlaczego u nas w browarorestauaracjach ceny są tak wysokie?
Collapse
X
-
Uczepiliście się Bierhalle jak i innych browarów restauracyjnych bo najlepiej by było aby były w nich piwa po 2-3 zł. Niestety,tak nie było i nie będzie bo browary restauracyjne są dość szczególnymi lokalami, więc nie porównujcie ich do budek z piwem.
Właściciele napewno nie zrobią z nich tanich lokali.
Kolejna rzecz,kiedy ja wchodzę w taki przybytek to nie po to aby pić ile wlezie tylko podegustować smacznego piwa (warki są nierówne ale to już inna rzecz). Dla mnie najważniejszy jest smak i sam klimat tego typu restauracji (zwróćcie uwagę-nazwa restauracja, a nie bar),kiedy przychodzę do Bierhalli czy Browarmii to w 99% na jedno-dwa piwa, średnio raz-dwa w tygodniu. Przy spozywaniu piwa w takiej ilości naprawdę nie zwracam uwagi na te kilka złotych więcej. Co innego jak miałbym tam bywać częściej i pić w takich ilościach żebym po prostu się upił. Czy tak samo byście pisali gdybyście gdy Wasze wizyty to tylko 2-3 piwa w tygodniu?
Narzekacie jak stare przekupy,jak nie było żadnego browaru restauracyjnego w warszawie to informacje o czymś nowym były przyjmowane z aplauzem. Teraz jak są dwa to to pod ich adresami są tylko same pretensje i złośliwe uwagi. Czy tak naprawdę wiecie czego chcecie?
Jeśli uważacie że lokale te są za drogie to uwarzcie sobie w domu własne piwo i rozkoszujcie sięnim.Napewno wyniesie taniej i napewno będzie o niebo lepsze.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ja tam pamiętam, że w Somie przez okres ok. 1 roku była promocja "2 w cenie jednego" (czas Happy Hours), czyli za 8 zł dostawało się litr piwa. Później już było gorzej, bo dzbanek 1,5-litrowy kosztował 18 zł. A potem piwo jeszcze podrożało, no i w końcu Soma upadła. Jaki z tego wniosek?"All the good things for those who wait"Comment
-
Wniosek taki, że Soma sprzedawała piwa za tanio, albo za drogo.
Za drogo, żeby ściągnąć wszystkich oczekujących cen jak w budce z piwem.
Za tanio, aby ściągnąć osoby lubiące lokale drogie, bez hołoty, snobistyczne.
Jakoś nie utrafili w żaden "target", przy określonych przychodach nie zbilansowali kosztów i zwinęli interes. Miejmy nadzieję, że Bierhalle lepiej sobie poradzi. Odnoszę wrażenie, że wiedzą kogo chcą u siebie gościć, przy jakich cenach piwa, jaki poziom obsługi utrzymywać.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HannibalJa tam pamiętam, że w Somie przez okres ok. 1 roku była promocja "2 w cenie jednego" (czas Happy Hours), czyli za 8 zł dostawało się litr piwa. Później już było gorzej, bo dzbanek 1,5-litrowy kosztował 18 zł. A potem piwo jeszcze podrożało, no i w końcu Soma upadła. Jaki z tego wniosek?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik(...)Jeśli uważacie że lokale te są za drogie to uwarzcie sobie w domu własne piwo i rozkoszujcie sięnim.Napewno wyniesie taniej i napewno będzie o niebo lepsze.
Piwo, podobnie jak w browarach restauracyjnych - raz lepsze, raz gorsze, ale poziom trzyma, klimat wyjątkowo swojski (bo nasz), stolik dla nas zawsze zarezerwowany, muzyka lepsza (no, czasem tylko DJ Slavoy robi trochę zamieszania
), cenowo browary restauracyjne pobijamy prawie o rząd wielkości - żyć nie umierać.
Comment
-
Ceny zweryfikuje rynek, czyli klienci. Skoro tak wygląda cennik to po prostu mniej piwa tam się wypije, a górą może być Spiż. Ale pożyjemy, zobaczymy. Zobaczymy jaki wpływ będzie miała konkurencja.
Ja tam jak zwylke, trzymam kciuki za wszyskie browary.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Ceny zweryfikuje rynek, czyli klienci.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotI to chyba bardzo szybko.Właściciele zapomnieli,że to nie stolica.
Błąd waszego rozumowania polega na tym, że myślicie, że Bierhalle powstało tylko z myślą o uświadomionym kliencie. A ono powstało z myślą o uświadomionym kliencie z pełnym portfelem. Oczywiście, ilość takich osób jest na Śląsku znacznie mniejsza niż w Stolicy, ale wystarczająca by stać się stałymi klientami Bierhalle. Bierhalle wystarczy 100-200 klientów, wcale nie musi być ich więcej. Pewnie, fajnie by było, gdybyście i Wy byli w tym gronie, ale nie kosztem zmniejszenia kwoty za piwo / jedzenie. Tak zapewne myślą menagerowie Bierhalle...
My mieszkamy w Stolicy, i mylisz się Kiszot, że dla nas cena 7,00 zł za 0,4 litra piwa (nawet doskonałego) jest akceptowalna. Może więcej zarabiamy, ale i całe życie (a w szczególności opłaty stałe) są znacznie wyższe, dzięki czemu mniej zostaje na przyjemności. My już zrozumieliśmy, że Bierhalle to dla nas za wysokie progi - możemy, owszem, 1-2 x na dwa miesiące zajrzeć tam na piwo, ale częste bywanie w Bierhalle - zrujnowałoby całkiem nasz budżet. Nie oznacza to jednak, że z tego powodu Bierhalle gorzej sobie radzi. Radzi sobie doskonale. Bo nie ja, ani Maciek - jesteśmy stałymi odbiorcami piwa z Bierhalle, ale osoby z pełnymi portfelami, których na to zwyczajnie jest stać.
Comment
-
A ja osobiście mogę pod postem Małejżonki podpisać się wszystkimi kończynami. W warszawskiej Bierhalle byłem jak do tej pory dwa razy. Oczywiście rozumiem, że jest taniej w poniedziałek, ale to jest, w mojej opinii, taki wybieg żeby zaoferować, ale niechętnie. I dlatego wolę konkurencję, już pomijając fakt, że w Bierhalle ani razu nie wypiłem tyle piwa za ile zapłaciłem.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaBierhalle wystarczy 100-200 klientów, wcale nie musi być ich więcej.?).
Faktem jest, że przy okazji wydawania sporej kasy w sąsiednich marketach i butikach, bądź po wyjściu z usytuowanego naprzeciwko multipleksu, klienci mogą się skusić na "odrobinę luksusu". Będą to jednak goście przypadkowi i często zaglądać tam na pewno nie będą.
Dajmy czas niewidzialnej ręce rynku.
Być może z czasem trafi i do nas coś w rodzaju warszawskiej promocji "poniedziałkowej".Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck(...)Nawet 200 klientów nie będzie w stanie utrzymać Bierhalle(...)
Ponadto, jak sam zauważyłeś - będą osoby przypadkowe, jednorazowe, ciekawe smaku...
Osobiście, myślę, że 200 sprawdzonych i stałych klientów wystarczy spokojnie...
A dla tych jedno - kilkurazowych klientów powstanie "happy day", zupełnie jak w Warszawie...
A gdyby niewidzialna ręka rynku, spowodowała, że Bierhalle nie będzie w stanie utrzymać się na Śląsku - to zawsze można przenieść sprzęt w inne, bardziej "zamożne" miejsce...Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2006-09-16, 19:58.
Comment
-
Albo podnieść ceny gdzie indziejSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaTak sądzisz? 200 osób będących codziennie lub co drugi dzień ...
a skoro już tu się wpisałem przypominam święte oburzenie moim postem z prasówki...
Kiszot, zresztą nie rozumiem Waszego oburzenia, że za drogo, bo na śląsku musi być taniej. Czy ja czy ktoś z Warszawy zarabia więcej niż ty, adam16, doodeck czy ktoś inny i dlatego musimy płacić więcej?Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-09-16, 20:17.Comment
Related Topics
Collapse
-
Chyba pierwszy browar restauracyjny w stolicy Styrii, otwarty w 2018 roku.
Obiekt zlokalizowany jest z dala od centrum Grazu w okolicy centrów handlowych.
250 metrów od browaru znajduje się stacja kolejowa Graz Webling, skąd odjeżdżają pociągi podmiejskie prywatnego operatora GKB...-
Channel: Austria
-
-
Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....-
Channel: Lubuskie
-
-
Browar restauracyjny w centrum przyjemnego miasta Uppsala, zlokalizowany nad brzegiem rzeki Fyris z widokiem na zamek.
Niewielki lokal z przytulnym wnętrzem i muzyką awangardową.
Wewnątrz dwie sale, w tym główna z barem i druga oddzielona rozsuwanymi drzwiami.
Za barem znajduje...-
Channel: Szwecja
2024-08-07, 11:04 -
-
Multitap w samym sercu magicznego Porto w pobliżu wieży widokowej i słynnego mostu Ponte Luís I, symbolu miasta.
Choć w serwisie ratebeer lokal figuruje na liście jako browar restauracyjny, to nie jest nim już od 2020 roku.
Od tego czasu jest multitapem z długą listą rozmaitych...-
Channel: Portugalia
-
-
Na północ od miasta Litvinov, w pięknej scenerii Krušných hor od 2019 roku działa hotel i browar restauracyjny Emeran.
Mikrus zlokalizowany jest we wsi Klíny, 8 km od Litvinova, przy samym ośrodku rekreacyjno-narciarskim.
Dojechać tu można autobusem 523 z Litvinova (przystanek...-
Channel: Czechy
2021-10-14, 16:46 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment