To jest psucie rynku. Im więcej tego typu konsumentów, tym mniej miejsca (czyli oferty) dla takich jak my.
O reklamach piwa w TV
Collapse
X
-
Według mnie, akcje w stylu jak ta z reklamą Żywca w tym wypadku nic nie dadzą. Tak jak GŻ czasami jest w stanie okazać 'ludzką twarz' (zaprzestanie emisji kontrowersyjnej reklamy), tak KP nie zrobi nic w tym kierunku. Przeciwnie - będą się cieszyć, że udało im się wkurzyć tych, którzy najbardziej 'jadą' na ich produktach. Najlepsze rozwiązanie według mnie: olać ich.Comment
-
Pomijając zupełnie wątek piwa domowego, to jak dla mnie najsłabsza reklama Tyskiego i jedna z najgorszych w ogóle. Historia naciągana, na siłę umieszczona w Chinach (pewnie w związku z olimpiadą). Wcześniej zdarzały się dobre reklamy Tyskiego, ta nie jest.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Aż sobie podpis zedytowałem...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Według mnie, akcje w stylu jak ta z reklamą Żywca w tym wypadku nic nie dadzą. Tak jak GŻ czasami jest w stanie okazać 'ludzką twarz' (zaprzestanie emisji kontrowersyjnej reklamy), tak KP nie zrobi nic w tym kierunku. Przeciwnie - będą się cieszyć, że udało im się wkurzyć tych, którzy najbardziej 'jadą' na ich produktach. Najlepsze rozwiązanie według mnie: olać ich.
Tak więc zwyczajowo będę wytykał słabiznę piwa z owej fabryki i w miarę możliwośći nietykał ich produktów bez wpominania o jakości ich reklam.
(A niech mi ktoś poda Tyskacza (tfu) ze słomką - wtedy pomyślę o rej reklamie )MM961
4:-)Comment
-
Drodzy Domowi Piwowarzy!
Myślę, że powinniśmy być z siebie i naszych wyrobów dumni. Nawet taki wielki koncern jak KP dostrzegł w nas zagrożenie i skierował reklamę przeciwko piwowarstwu domowemu. W tej reklamie, jak dobrze widziałem, nie ma ani słowa o tradycji, tylko o "piwie domowym". Przesłanie jest jasne: boją się nas. Chyba żadne hobby nie rozwija się ostatnio tak intensywnie jak nasze. A do tego niektórzy z nas osiągają wielkie sukcesy ze swoimi wyrobami (oceniane przez niezależne jury) i zdobywają pierwsze miejsca ze swoimi wyrobami w konfrontacji z holdingami które dysponują dziesiątkami specjalistów, super laboratoriami i technologiami wartymi setki milionów euro. Ma na myśli oczywiście WielkiegoB (wielkie gratulacje - chapeaux bas) o którego sukcesach onegdaj pisały gazety. I jak tu wytłumaczyć, że jakiś facet w garnkach, z chochlą w ręce zrobi lepsze piwo niż cały sztab super-specjalistów wyposażonych w najnowsze technologie za kasę o jakiej nam się nie śniło (szóstka w LOTTO to to przy nich skrajna bida). No to wsadzili to biednym Chińczykom w papcie, żeby za jednym razem nam dokopać i już nawiązywać reklamę do zbliżającej się olimpiady. Trochę się rozpisałem-wybaczcie, ale właśnie wypiłem pierwszą butelkę mojego stouta, którego rozlałem tydzień temu i z jednej strony jestem dumny że tacy wielcy a się mnie boją, a drugiej strony jest mi przykro, że w tym moim kochanym kraju dochodzi do takich chwytów poniżej pasa.Comment
-
reklamy nie widzialem i nie zaluje.
ale po tym co piszecie ciesze sie, ze mam sie dobrze, a od czasu do czasu nawet pojawiam sie na etykiecie piwa( lekko znieksztalcony, ale to nic )- zamknietego zwyklym kapslem , bez namalowanej korony- ktore po kilku latach od "zalania w butle" smakuje...w dechePopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Drodzy Domowi Piwowarzy!
Myślę, że powinniśmy być z siebie i naszych wyrobów dumni. Nawet taki wielki koncern jak KP dostrzegł w nas zagrożenie i skierował reklamę przeciwko piwowarstwu domowemu. W tej reklamie, jak dobrze widziałem, nie ma ani słowa o tradycji, tylko o "piwie domowym". Przesłanie jest jasne: boją się nas. ...
Druga sprawa, to rzeczywiście kape może się bać, ale... Żywca(!). Organizatora chyba największego w Polsce konkursu dla piwowarów. Być może GŻ chciała wykorzystać to w reklamie? Może do KP coś wyciekło i postanowili przedstawić wartość piw domowych "po swojemu"? Jakby te moje gdybania opakały się prawdą będę z większą sympatią sięgał po cieszyńskiego Portera...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
No patrzyć można na to na dwa sposoby. Po pierwsze mamy zdeżenie nowoczesności produkcji, stabilności jakości; z nieprzewidywalnością piw warzonych tradycyjnie (nie zawsze wychodzą). Pojawia to się też w najnowszej reklamie Dębowego - jakość piwa to nie rzut monetą, Dębowe jest za każdym razem tak samo "dobre". Taka interpretacja mnie bardziej wnerwia - wolę wylać parę skwaśniałych warek, ale uwarzyć kilkanaście dużo lepszych niż kape-standard.
Druga sprawa, to rzeczywiście kape może się bać, ale... Żywca(!). Organizatora chyba największego w Polsce konkursu dla piwowarów. Być może GŻ chciała wykorzystać to w reklamie? Może do KP coś wyciekło i postanowili przedstawić wartość piw domowych "po swojemu"? Jakby te moje gdybania opakały się prawdą będę z większą sympatią sięgał po cieszyńskiego Portera...Comment
-
Jeszcze a propos reklam i produktów KP. Na naszej-klasie jest forum miłośników Lecha Jak się wejdzie to uczestnicy rzucają głównie hasłami reklamowymi - "będzie się działo", "nie ma imprezy bez leszka" i argumentami - "najlepszy na upały", czy bezwględny argument "nie ma lepszego!".
Zaproponowałem uczestnikom, żeby, jak im tak smakuje, opisali w krótkiej wypowiedzi smak i zapach ich ukochanego napoju. Ciekawe co napiszą...Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
Jeszcze a propos reklam i produktów KP. Na naszej-klasie jest forum miłośników Lecha Jak się wejdzie to uczestnicy rzucają głównie hasłami reklamowymi - "będzie się działo", "nie ma imprezy bez leszka" i argumentami - "najlepszy na upały", czy bezwględny argument "nie ma lepszego!".
Zaproponowałem uczestnikom, żeby, jak im tak smakuje, opisali w krótkiej wypowiedzi smak i zapach ich ukochanego napoju. Ciekawe co napiszą...Comment
-
Pojawiła się reklama na stronie tyskiego"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
Comment