O reklamach piwa w TV

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Żywiec
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.12
    • 1571

O reklamach piwa w TV

A może by na bazie naszych ostatnich doświadczeń rozpisać ankietę na najlepszą telewizyjną reklamę polskiego piwa? Wtedy by się okazało co się tak naprawdę podoba Forumowiczom. Byłaby to właściwa weryfikacja naszych gustów i upodobań!
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19258

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
    A może by na bazie naszych ostatnich doświadczeń rozpisać ankietę na najlepszą telewizyjną reklamę polskiego piwa? Wtedy by się okazało co się tak naprawdę podoba Forumowiczom. Byłaby to właściwa weryfikacja naszych gustów i upodobań!
    reklam trochę było w historii piwowarstwa. no chyba, że masz na myśli obecne (wyświetlane)?

Comment

• Żywiec
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.12
      • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      reklam trochę było w historii piwowarstwa. no chyba, że masz na myśli obecne (wyświetlane)?
      To fakt, reklam było sporo. Zwłaszcza KP, Carlsberg i GŻ wypuściła ich całkiem sporo. Ten pomysł był bardzo spontaniczny ale jest chyba możliwy do realizacji. Trzeba by było przygotować wykaz reklam dla poszczególnych marek polskich piw (Gronie, Harnaś, Żywiec, Lech, Debowe, Okocim Mocne, itp) oraz piw licencyjnych (Pisner, Carlsberg, Heineken, itp) i dopiero wtedy przeprowadzić ankietę. Mogła by być niezła zabawa. Nie wiem jaka jest techniczna możliwość aby na stronie Browaru zamieścić filmy biorące udział w rankingu, to by ułatwiło głosowanie.

Comment

• Wielki_B
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.02
        • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
        To fakt, reklam było sporo. Zwłaszcza KP, Carlsberg i GŻ wypuściła ich całkiem sporo. Ten pomysł był bardzo spontaniczny ale jest chyba możliwy do realizacji. Trzeba by było przygotować wykaz reklam dla poszczególnych marek polskich piw (Gronie, Harnaś, Żywiec, Lech, Debowe, Okocim Mocne, itp) oraz piw licencyjnych (Pisner, Carlsberg, Heineken, itp) i dopiero wtedy przeprowadzić ankietę. Mogła by być niezła zabawa. Nie wiem jaka jest techniczna możliwość aby na stronie Browaru zamieścić filmy biorące udział w rankingu, to by ułatwiło głosowanie.
        Fajna sprawa.
        Jak tylko o tym plebiscycie pomyślałem, to przed oczami stanęła mi reklama z dwoma fecetami sennie siedzącymi na jakimś mazurskim pomoście (w deszczu), ale za to piwem w ręku. A potem przyszedł koszmarny sen, w którym na gorącej plaży, nad brzegiem turkusowej toni, z mnóstwem zgrabnych panienek, na hasło: "poproszę dwa żywce", jakiś ciemnoskóry sprzedawca odpowiada: "Cooooo?!"

Już chyba wiem, na co oddałbym swój głos...

Comment

• abernacka
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
          Fajna sprawa.
          Jak tylko o tym plebiscycie pomyślałem, to przed oczami stanęła mi reklama z dwoma fecetami sennie siedzącymi na jakimś mazurskim pomoście (w deszczu), ale za to piwem w ręku. A potem przyszedł koszmarny sen, w którym na gorącej plaży, nad brzegiem turkusowej toni, z mnóstwem zgrabnych panienek, na hasło: "poproszę dwa żywce", jakiś ciemnoskóry sprzedawca odpowiada: "Cooooo?!"

Już chyba wiem, na co oddałbym swój głos...
          Jest to takze i moja ulubiona polska reklama piwa. Tylko czy owi "faceci" nie siedzieli przy górskim schronisku?
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• baklazanek
            † 2014 Piwosz w Raju
            • 2001.08
            • 3562

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
            Jest to takze i moja ulubiona polska reklama piwa. Tylko czy owi "faceci" nie siedzieli przy górskim schronisku?
            Było kilka wersji tej reklamy.
            W górskim schroniksu reklama pokazywała dwóch facetów ,którzy od ciągłego picia piwa mają bladą skóre w okolicy ust ,a resztę twarzy opalone.

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek
              Było kilka wersji tej reklamy.
              W górskim schroniksu reklama pokazywała dwóch facetów ,którzy od ciągłego picia piwa mają bladą skóre w okolicy ust ,a resztę twarzy opalone.
              Możliwe, że i ta także była emitowana w TV, ale na mnie wrażenie zrobiła reklama jak leży dwóch gostków przy schronisku, mają w dłoniach szklanki Żywca a w tym czasie pada intensywny deszcz. Jeden zasypia i śni mu się dokładnie to samo, co opisał Wielki B.
              Last edited by abernacka; 2006-02-06, 16:35.
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• baklazanek
                † 2014 Piwosz w Raju
                • 2001.08
                • 3562

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                Możliwe, że i ta także była emitowana w TV, ale na mnie wrażenie zrobiła reklama jak leży dwóch gostków przy schronisku, mają w dłoniach szklanki Żywca a w tym czasie pada intensywny deszcz. Jeden zasypia i śni mu się dokładnie to samo, co opisał Wielki B.
                Ano prawda, też była taka wersja.
                W miarę znośna była reklama mocnego okocimia z czarną dziurą(gadająca kobieta przy desce do prasowania).

Comment

• joelka
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.03
                  • 817

Ano prawda, też była taka wersja.
                  W miarę znośna była reklama mocnego okocimia z czarną dziurą(gadająca kobieta przy desce do prasowania).
                  I tu ujawnia się magiczna moc reklamy. Większość facetów nie rozumie, że są kobiety które lubią piwo a nawet je warzą. Dobrze, że spot z Żywca o piwie domowym nie zdąrzył zadomowić się w głowach jako stereotyp o niedobrym domowym piwie

Comment

• Shlangbaum
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2005.03
                    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
                    Dobrze, że spot z Żywca o piwie domowym nie zdąrzył zadomowić się w głowach jako stereotyp o niedobrym domowym piwie
                    Dodaj: warzonym tylko przez mężczyzn Dla GŻ, KP czy CP piwo nadal będzie dla twardzieli a kobiety będą częstować Karmi czy innymi maliniakami

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• joelka
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.03
                      • 817

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                      Dodaj: warzonym tylko przez mężczyzn Dla GŻ, KP czy CP piwo nadal będzie dla twardzieli a kobiety będą częstować Karmi czy innymi maliniakami
                      No fakt Ale piwowarki z browar.biz to zmienią

Comment

• Wielki_B
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.02
                        • 1968

Przypomniała mi się jeszcze jedna reklama, a właściwie seria reklam.
                        Bodajże w pierwszym odcinku chłopaki zbierali "na fryzjera", dla kumpla, który swoim wyglądem aż się prosił, by do tego przybytku zaciągnąć go choćby siłą.
                        Kiedy już zrobili tę ściepę, nastąpił nieoczekiwany zwrot sytuacji - okazało się, że kasa była dla... jego żony. - Kiedy ona siedziała w wałkach w salonie, on w tym czasie siedział w najlepsze z kumplami na piwie.
                        Tylko, że nie pamietam, co to było za piwo...

Potem były jeszcze odcinki, w których kumple:
                        - ruszali anteną na dachu,
                        - zabawkowym pistoletem na baterie imitowali alarm w aucie kolegi,
                        - ...

Hmmm... to był chyba Okocim, no i chyba trochę odjechaliśmy z tematu...

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19258

Królewskie! nie Okocim.
                          zasadniczo można temat zakończyć

Comment

• baklazanek
                            † 2014 Piwosz w Raju
                            • 2001.08
                            • 3562

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
                            I tu ujawnia się magiczna moc reklamy. Większość facetów nie rozumie, że są kobiety które lubią piwo a nawet je warzą. Dobrze, że spot z Żywca o piwie domowym nie zdąrzył zadomowić się w głowach jako stereotyp o niedobrym domowym piwie
                            Ależ ja to doskonale rozumiem, przecież widziałem jak pochłaniasz piwo za piwemOczywiście delektując się nimi przede wszystkim.

Comment

• robox
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.11
                              • 8188

Reklama ta była podczas promocji Okocimia Mocnego "Skocz na piwo" .

Comment

Przetwarzanie...