A może by na bazie naszych ostatnich doświadczeń rozpisać ankietę na najlepszą telewizyjną reklamę polskiego piwa? Wtedy by się okazało co się tak naprawdę podoba Forumowiczom. Byłaby to właściwa weryfikacja naszych gustów i upodobań!
O reklamach piwa w TV
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ŻywiecA może by na bazie naszych ostatnich doświadczeń rozpisać ankietę na najlepszą telewizyjną reklamę polskiego piwa? Wtedy by się okazało co się tak naprawdę podoba Forumowiczom. Byłaby to właściwa weryfikacja naszych gustów i upodobań! -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesreklam trochę było w historii piwowarstwa. no chyba, że masz na myśli obecne (wyświetlane)?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ŻywiecTo fakt, reklam było sporo. Zwłaszcza KP, Carlsberg i GŻ wypuściła ich całkiem sporo. Ten pomysł był bardzo spontaniczny ale jest chyba możliwy do realizacji. Trzeba by było przygotować wykaz reklam dla poszczególnych marek polskich piw (Gronie, Harnaś, Żywiec, Lech, Debowe, Okocim Mocne, itp) oraz piw licencyjnych (Pisner, Carlsberg, Heineken, itp) i dopiero wtedy przeprowadzić ankietę. Mogła by być niezła zabawa. Nie wiem jaka jest techniczna możliwość aby na stronie Browaru zamieścić filmy biorące udział w rankingu, to by ułatwiło głosowanie.
Jak tylko o tym plebiscycie pomyślałem, to przed oczami stanęła mi reklama z dwoma fecetami sennie siedzącymi na jakimś mazurskim pomoście (w deszczu), ale za to piwem w ręku. A potem przyszedł koszmarny sen, w którym na gorącej plaży, nad brzegiem turkusowej toni, z mnóstwem zgrabnych panienek, na hasło: "poproszę dwa żywce", jakiś ciemnoskóry sprzedawca odpowiada: "Cooooo?!"
Już chyba wiem, na co oddałbym swój głos...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BFajna sprawa.
Jak tylko o tym plebiscycie pomyślałem, to przed oczami stanęła mi reklama z dwoma fecetami sennie siedzącymi na jakimś mazurskim pomoście (w deszczu), ale za to piwem w ręku. A potem przyszedł koszmarny sen, w którym na gorącej plaży, nad brzegiem turkusowej toni, z mnóstwem zgrabnych panienek, na hasło: "poproszę dwa żywce", jakiś ciemnoskóry sprzedawca odpowiada: "Cooooo?!"
Już chyba wiem, na co oddałbym swój głos...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaJest to takze i moja ulubiona polska reklama piwa. Tylko czy owi "faceci" nie siedzieli przy górskim schronisku?
W górskim schroniksu reklama pokazywała dwóch facetów ,którzy od ciągłego picia piwa mają bladą skóre w okolicy ust ,a resztę twarzy opalone.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekByło kilka wersji tej reklamy.
W górskim schroniksu reklama pokazywała dwóch facetów ,którzy od ciągłego picia piwa mają bladą skóre w okolicy ust ,a resztę twarzy opalone.Last edited by abernacka; 2006-02-06, 16:35.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaMożliwe, że i ta także była emitowana w TV, ale na mnie wrażenie zrobiła reklama jak leży dwóch gostków przy schronisku, mają w dłoniach szklanki Żywca a w tym czasie pada intensywny deszcz. Jeden zasypia i śni mu się dokładnie to samo, co opisał Wielki B.
W miarę znośna była reklama mocnego okocimia z czarną dziurą(gadająca kobieta przy desce do prasowania).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekAno prawda, też była taka wersja.
W miarę znośna była reklama mocnego okocimia z czarną dziurą(gadająca kobieta przy desce do prasowania).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaDobrze, że spot z Żywca o piwie domowym nie zdąrzył zadomowić się w głowach jako stereotyp o niedobrym domowym piwieComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumDodaj: warzonym tylko przez mężczyzn Dla GŻ, KP czy CP piwo nadal będzie dla twardzieli a kobiety będą częstować Karmi czy innymi maliniakamiComment
-
Przypomniała mi się jeszcze jedna reklama, a właściwie seria reklam.
Bodajże w pierwszym odcinku chłopaki zbierali "na fryzjera", dla kumpla, który swoim wyglądem aż się prosił, by do tego przybytku zaciągnąć go choćby siłą.
Kiedy już zrobili tę ściepę, nastąpił nieoczekiwany zwrot sytuacji - okazało się, że kasa była dla... jego żony. - Kiedy ona siedziała w wałkach w salonie, on w tym czasie siedział w najlepsze z kumplami na piwie.
Tylko, że nie pamietam, co to było za piwo...
Potem były jeszcze odcinki, w których kumple:
- ruszali anteną na dachu,
- zabawkowym pistoletem na baterie imitowali alarm w aucie kolegi,
- ...
Hmmm... to był chyba Okocim, no i chyba trochę odjechaliśmy z tematu...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaI tu ujawnia się magiczna moc reklamy. Większość facetów nie rozumie, że są kobiety które lubią piwo a nawet je warzą. Dobrze, że spot z Żywca o piwie domowym nie zdąrzył zadomowić się w głowach jako stereotyp o niedobrym domowym piwieComment
Comment