Była też reklama Perły zdaje sie, taka z laska w pubie której sie pali sukienka i szkoda bro na gaszenie. To chyba wszystko z poza "Układu". Ewentualnie jeszcze Brok ale nie wiem czy reklama Coolera z Cezarym Pazura to reklama piwa. Co do ankiety to jakies kryteria wogóle? Rok emisji? Myśle że pomysł ogólnie zbędny.
O reklamach piwa w TV
Collapse
X
-
Jest jeszcze reklama Łomży ale po pierwsze emitowana w Chicago a po drugie od paru tygodni to też produkt koncernowyComment
-
chyba nie zapomnieliście o kilku reklamach "nie-molochowych" Gulczasa z Jablonowa ? One rowniez znajduja sie w mojej videokolekcji. To chyba jedyny browar z powstalych w latach 90. ktory mial wlasne reklamy w ogolnopolskiej TV. (no moze jeszcze Van Pur choć nie kojarzę a widzialem sporo reklam)Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooperchyba nie zapomnieliście o kilku reklamach "nie-molochowych" Gulczasa z Jablonowa ? One rowniez znajduja sie w mojej videokolekcji. To chyba jedyny browar z powstalych w latach 90. ktory mial wlasne reklamy w ogolnopolskiej TV. (no moze jeszcze Van Pur choć nie kojarzę a widzialem sporo reklam)
Dawno temu, swoją reklamę w TV lokalnej miał także Browar Amber.Comment
-
I jeszcze kilka lat temu Leżajsk się reklamował.Ale już wtedy chyba właścicielem browaru był Brewpol.Comment
-
Ostatnio pisaliśmy o ewentualnym reklamowaniu się przez małe browary. I oto wczoraj w poznańskiej wersji radia Eska usłyszałem reklamę Kolejorza z Czarnkowa! Reklama dość prosta: Ktoś krzyczy - jakie jest najlepsze piwo, a kibice odkrzykują :Kolejorz!Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorreOstatnio pisaliśmy o ewentualnym reklamowaniu się przez małe browary. I oto wczoraj w poznańskiej wersji radia Eska usłyszałem reklamę Kolejorza z Czarnkowa! Reklama dość prosta: Ktoś krzyczy - jakie jest najlepsze piwo, a kibice odkrzykują :Kolejorz!Comment
-
Witam,
(Może trochę z innej beczki.... ale w sumie też o reklamie piwa)
Piszę pracę magisterską odnośnie reklamy alkoholu, w tym i piwa. Mam więc do Was pytanie odnośnie starych reklam piwa "bezalkoholowego". Może ktoś z was ma jakieś materiały odnośnie reklamy piwa: "Zagłoba" ("Piwo na serio, reszta to fortel'), "Browar", "Mocne", czy innych tego typu reklam. Szczególnie zależy mi na ilustracjach (wycinkach) reklam TV, wyglądu butelek i puszek. Mam nadzieję, że macie coś w swoich zbiorach i ktos mi pomoże.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.Comment
-
Zgodnie z przyjetymi na tym forum zasadami proponuję byś najpierw się przedstawiła (najlepiej w dziale Przy piwie --> Przedstaw się!) a potem prosiła o pomoc. Sam mogę zaoferować zdjęcie reklamowej blachy bezalkoholowego Broka.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ana25Witam,
(Może trochę z innej beczki.... ale w sumie też o reklamie piwa)
Piszę pracę magisterską odnośnie reklamy alkoholu, w tym i piwa. Mam więc do Was pytanie odnośnie starych reklam piwa "bezalkoholowego". Może ktoś z was ma jakieś materiały odnośnie reklamy piwa: "Zagłoba" ("Piwo na serio, reszta to fortel'), "Browar", "Mocne", czy innych tego typu reklam. Szczególnie zależy mi na ilustracjach (wycinkach) reklam TV, wyglądu butelek i puszek. Mam nadzieję, że macie coś w swoich zbiorach i ktos mi pomoże.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.Last edited by e-prezes; 2006-05-23, 20:50.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezeszdjęć można szukać w kolekcjonerstwie lub w galerii (reklamy). pewnie nie wszystko tam jest, ale reszta jak cię polubimyComment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
Comment