AKCJA - Porter Okocimski nie tylko dla USA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • COOLman
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.12
    • 83

Ja też przyłączam się do akcji. Uważam, że najlepszym sposobem jest petycja. Ewentualnie list. Emaile napływające masowo to spam. Poza tym wysyłanie maili sposobem kopiuj-wklej to brak szacunku dla odbiorcy.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kimer
    Nie będę się zniżał do tego, żeby jakichś globalnych cwaniaków z Carlsberga błagać, aby dali mi spróbować swojego produktu. Są na szczęście na rynku inne, dobre portery, z małych browarów, i wolę wypić więcej ich produktów niż dać choć złotówkę tym łotrom. Pies im mordę lizał.
    Tylko, że małe i regionalne browary (jak sama nazwa mówi - regionalne) nie są wszędzie osiągalne. A jak na ten moment najłatwiej osiągalnym porterem w Polsce jest Porter Żywiec.
    Poza tym im większy wybór na rynku tym lepiej. może to zmobilizuje też KP do produkcji własnego portera?
    Jeśli piwo jest produkowane w Polsce, to dlaczego nie mogę go spróbować w Polsce?

Comment

• Pinio74
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.10
      • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika COOLman
      (...) Poza tym im większy wybór na rynku tym lepiej. może to zmobilizuje też KP do produkcji własnego portera?
      Wystarczy, że wskrzeszą Portera z Dojlid.
      BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
        Super. Spróbuję więc szybko stworzyć jakiś tekst. Jeśli jednak wcześniej ktoś miałby natchnienie, to tym lepiej.
        Zbyt wielkiego pośpiechu nie ma, proponowałbym spokojnie zbierać podpisy na giełdach w Świdnicy, Szczecinie i Białej Podlaskiej. W przeciwieństwie do protestu przeciw reklamie Żywca, tu nie chodzi o dążenie do jak najszybszej zmiany reklamy, a o zebranie jak największej ilości podpisów. W międzyczasie każdy oczywiście może zbierać podpisy na własną rękę wśród znajomych. Mam nadzieję, że tekst petycji i formularz zbierania podpisów zawiśnie też na stronie Bractwa Piwnego.
        Ja oczywiście bardzo chętnie zajmę się zbieraniem podpisów we Wrocku. Jak WC i Joelka jeszcze rzucą się wśród swoich znajomych, to pobijemy inne miasta na łeb na szyję listą podpisów
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Piotras
          Porucznik Browarny Tester
          • 2003.08
          • 307

Jestem za petycją, a poza tym to strategia trenera Piechniczka-"nieustanny presing na bramke" Listy, maile, prasa, hałas, medialny szum, zwoływanie konferencji prasowych, zaszczucie rzecznika prasowego CO,walka podjazdowa, manifestacje w Brzesku przed browarem,płatne ogłoszenia w gazetach, apele do lokalnych parlamentarzystów,bojkot duńskich towarów(Carlsberg-Dania)- TEN PORTER MA BYĆ DOSTĘPNY W POLSCE!

(tak na serio-petycja super,jest okazja żeby sie wykazać,postaram się zebrać trochę podpisów wśród znajomych)

Comment

• Marcin_wc
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.09
            • 2115

Można takie petycje zostawić w sklepach z piwem, wiem, że właściciel Chmielika zawsze pomaga w takich akcjach, trzeba się jeszcze w innych miejscach popytać.

Comment

• Krotoszyniak
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2002.08
              • 516

Nie jest prawda ze firma stawski ma wylacznosc na piwo Okocim Porter , dzieki LCBO w Kanadzie to piwo jest ogolno dostepne za ok 7zl .
              Ostatnia zmiana dokonana przez Krotoszyniak; 2006-03-02, 17:57.
              Admin z Ratebeera
              Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
              Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

• Piecia
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.02
                • 3312

jestem skłonny pozbierać podpisy wśród znajomych na UW.... wygrajmy razem
                Koniec i bomba,
                Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Dreamer
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.05
                  • 1576

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
                  Można takie petycje zostawić w sklepach z piwem, wiem, że właściciel Chmielika zawsze pomaga w takich akcjach, trzeba się jeszcze w innych miejscach popytać.
                  Dobry pomysł. Dziad z łódzkiego Zofmaru też pomoże, bo to ambitny typ jest (chociaż nie wyląda ), a i klientelę ma sporą. W zredagowaniu tekstu petycji niestety nie pomogę, ale wśród znajomych chętnie poagituję.
                  Blog: Piwna Brytania

Comment

• Twilight_Alehouse
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.06
                    • 6310

Tak też pomyślałem, że podrzucę Dziadowi petycję wraz z listą

A tekst stworzę w sobotę-niedzielę.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Twilight_Alehouse; 2006-03-02, 21:43.

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                      Super. Spróbuję więc szybko stworzyć jakiś tekst.
                      I jak, Twili, tworzysz? Postaram sie jutro też coś skrobnąć, jak będe miała wenę, żebyś się nie poczuł osamotniony na placu boju (no i żeby znowu nie było, że wszystko zasługa Bractwa Piwnego)
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Twilight_Alehouse
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.06
                        • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                        I jak, Twili, tworzysz? Postaram sie jutro też coś skrobnąć, jak będe miała wenę, żebyś się nie poczuł osamotniony na placu boju (no i żeby znowu nie było, że wszystko zasługa Bractwa Piwnego)
                        Post wyżej napisałem, że stworzę w sobotę-niedzielę No, może jutro.
                        Ale i tak zamierzałem podkreślać rolę browar.biz w tej inicjatywie. Z Bractwem jeszcze nie miałem okazji rozmawiac na ten temat.

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19292

lokalny krąg z Krakowa jest za (wczoraj wrzuciłem temat na spotkaniu) i też będą zbierać podpisy!
                          Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-03-03, 12:59.

Comment

• olobeer
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.06
                            • 11

Porter Okocimski nie tylko dla USA

Bractwo Piwne z ogromną przyjemnością przyłączy się do akcji "Porter Okocimski nie tylko dla USA". Jest to wspaniała inicjatywa i podpisujemy się wszystkim - co akurat jest wolne od trzymania kufla piwa . Zbigniew Olobry.

Comment

• Shlangbaum
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2005.03
                              • 5828

No to jak Twilight_Alehouse, piszesz tą petycję, czy ja mam ją zamieścić

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Twilight_Alehouse
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.06
                                • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                                No to jak Twilight_Alehouse, piszesz tą petycję, czy ja mam ją zamieścić
                                Wiem, wiem... Za dużo mam na głowie i się nie wyrobiłem. Wieczorem na pewno coś zamieszczę. Ale jak będziesz miał natchnienie, to też napisz. Co dwie głowy to nie jedna, zawsze będzie można coś skompilować.

Comment