AKCJA - Porter Okocimski nie tylko dla USA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19258

683 podpisy / 77 głosów w ankiecie (za tą formą) to daje niecałe 9 osób na każdą osobę. mało to czy dużo??

Comment

• Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      683 podpisy / 77 głosów w ankiecie (za tą formą) to daje niecałe 9 osób na każdą osobę. mało to czy dużo??
      Szczerze mówiąc liczyliśmy na więcej. Dziekujemy wszystkim, którzy zadali sobie trud zbierania podpisów.

E-prezes na pewno petycji z podpisami nie dostaliśmy od 77 osób- część zbierała grupowo, a część sobie odpuściła, czy tez nie miała na to czasu.

Mam do was pytanie. Planowaliśmy rozpragowanie naszej akcji w mediach. Kilka osób w tym temacie deklarowało swoją pomoc. Czy sądzicie czy próba medialnego nagłośnienia akcji ma sens?

Napiszę od razu jakie jest moje osobiste zdanie - ja sądze, że nadal ma to sens i można, a nawet należy spróbować. Może nie przyniesie to oczekiwanego efektu, ale kropla drąży skałę i może jeśli nawet przy tej akcji nie będzie oczekiwanych efektów, to może uda nam się pokazać, że tez mamy coś do powiedzenia, uda się nam zaznaczyć swoją obecność. W końcu trzeba od czegoś zacząć Na odpowiedzi czekam około tygodnia od dziś, by przy następnym weekendzie móc obgadać całość z Adminem.
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Cel jest bardzo szczytny, tylko w realizacji trudny. Ciężko ocenić czy media podchwycą taki temat jak "dyskryminacja polskich piwoszy przez okocimski browar". Moim zdaniem to miałoby rację bytu gdyby Polacy byli uświadomieni w kwestii piwa, a tak założe się ze jeżeli zapytanoby 10 przypadkowych osób co to jest porter to jakby 2 znały odpowiedź to by dobrze było. Ludzi znających się na rzeczy wciąż jest za mało!

Comment

• Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
          Cel jest bardzo szczytny, tylko w realizacji trudny. Ciężko ocenić czy media podchwycą taki temat jak "dyskryminacja polskich piwoszy przez okocimski browar". Moim zdaniem to miałoby rację bytu gdyby Polacy byli uświadomieni w kwestii piwa, a tak założe się ze jeżeli zapytanoby 10 przypadkowych osób co to jest porter to jakby 2 znały odpowiedź to by dobrze było. Ludzi znających się na rzeczy wciąż jest za mało!
          Nie wiem czy media podchwycą ten temat - to fakt. Ale w sumie co nam szkodzi spróbować, chocby to dało efekt tylko w postaci uświadomienia paru osobom, co to jest porter.
          Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
            Nie wiem czy media podchwycą ten temat - to fakt. Ale w sumie co nam szkodzi spróbować, chocby to dało efekt tylko w postaci uświadomienia paru osobom, co to jest porter.
            Oczywiście, że jeżeli choćby jedna osoba to sobie uświadomi to będzie sukces. A ma ktoś już jakiś konkretny plan działania?

Comment

• Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
              Oczywiście, że jeżeli choćby jedna osoba to sobie uświadomi to będzie sukces. A ma ktoś już jakiś konkretny plan działania?
              Na razie konkretnego planu nie ma. Dlatego pytam o Wasze opinie i proszę o wskazówki, uwagi.
              Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

• pawelek59
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.04
                • 195

Każda tego typu akcja ma sens, chociażby właśnie w celu uświadomienia społeczeństwu, że istnieją piwa inne od koncernowego pilsa. Teraz również jest dobry czas dla takich akcji ponieważ konsumenci generalnie odwracają się od ładnie wyglądających produktów masowych bez smaku, nafaszerowanych konserwantami i szukają produktów z małych wytwórni tzw. "swojskich".

Comment

• Shlangbaum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2005.03
                  • 5828

Odpowiedź z Dziennika Polskiej i z Wybiórczej będę miał do czwartku a z Gazety Krakowskiej we wtorek.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Maggyk
                    Szara Adminiscjencja
                    🍼
                    • 2004.05
                    • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                    Odpowiedź z Dziennika Polskiej i z Wybiórczej będę miał do czwartku a z Gazety Krakowskiej we wtorek.
                    Kurka ty to szybki jesteś. Ja tu dyskusję zaproponowałam, a ty już zacząłeś działać. Super
                    Last edited by Maggyk; 2006-06-24, 17:18.
                    Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

• Shlangbaum
                      • 2005.03
                      • 5828

Działalność rozpocząłem 01-03-2006 o 23:12

Comment

• Shlangbaum
                        • 2005.03
                        • 5828

Proszę Szanowne Adminostwo o podanie terminu od kiedy gazety mają informować o akcji. Dostałem w zasadzie pozytywne odpowiedzi ale trzeba doprecyzować szczegóły.

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23904

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                          Proszę Szanowne Adminostwo o podanie terminu od kiedy gazety mają informować o akcji. Dostałem w zasadzie pozytywne odpowiedzi ale trzeba doprecyzować szczegóły.
                          to już będzie raczej tylko informacja o wynikach akcji, której opis zamieszczę jak tylko skończę - pewnie jutro.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Latarnik
                            Premium Lamplighter
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2004.06
                            • 5029

Dzis wreszcie sprobowalem ( 3 butelki Portera z Okocimia ) o co toczy sie ta batalia.
                            Moje wnioski:
                            "Stawski" pozazdroscil BOSSowi doskonalego wzrostu sprzedazy jego Portera w USA i zamowil w Brzesku piwo o podobnych parametrach i tyle.
                            Dobre piwo ale zadna rewelacja. A cena wyzsza o 48 % od innych polskich porterow dostepnych w USA nie wrozy mu tu najlepiej, wiec predzej czy pozniej nadwyzki produkcyjne znajda sie na polskim rynku. Troche cierpliwosci
                            5450 kapsli z wypitych piw
                            874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                            "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                            https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                            Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                            https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• robox
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.11
                              • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
                              ...wiec predzej czy pozniej nadwyzki produkcyjne znajda sie na polskim rynku. Troche cierpliwosci
                              Prędzej chyba zaprzestaną produkcji Portera niż pojawi się on na naszym rynku.
                              Dowiedziałem się u źródeł okocimskich, że pojawienie się portera na naszym rynku nie jest brane wcale pod uwagę.

Comment

• abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

Czy już Carsberg Polska ustosunkował się do naszej petycji? I czy faktycznie nasza akcja została nagłośniona w prasie? Pytam, ponieważ brak jakiegokolwiek sprawozdania z tej akcji
                                Ps. CP śle do Ameryki swojego Portra aż miło.
                                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...