683 podpisy / 77 głosów w ankiecie (za tą formą) to daje niecałe 9 osób na każdą osobę. mało to czy dużo??
AKCJA - Porter Okocimski nie tylko dla USA
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes683 podpisy / 77 głosów w ankiecie (za tą formą) to daje niecałe 9 osób na każdą osobę. mało to czy dużo??
E-prezes na pewno petycji z podpisami nie dostaliśmy od 77 osób- część zbierała grupowo, a część sobie odpuściła, czy tez nie miała na to czasu.
Mam do was pytanie. Planowaliśmy rozpragowanie naszej akcji w mediach. Kilka osób w tym temacie deklarowało swoją pomoc. Czy sądzicie czy próba medialnego nagłośnienia akcji ma sens?
Napiszę od razu jakie jest moje osobiste zdanie - ja sądze, że nadal ma to sens i można, a nawet należy spróbować. Może nie przyniesie to oczekiwanego efektu, ale kropla drąży skałę i może jeśli nawet przy tej akcji nie będzie oczekiwanych efektów, to może uda nam się pokazać, że tez mamy coś do powiedzenia, uda się nam zaznaczyć swoją obecność. W końcu trzeba od czegoś zacząć Na odpowiedzi czekam około tygodnia od dziś, by przy następnym weekendzie móc obgadać całość z Adminem.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Cel jest bardzo szczytny, tylko w realizacji trudny. Ciężko ocenić czy media podchwycą taki temat jak "dyskryminacja polskich piwoszy przez okocimski browar". Moim zdaniem to miałoby rację bytu gdyby Polacy byli uświadomieni w kwestii piwa, a tak założe się ze jeżeli zapytanoby 10 przypadkowych osób co to jest porter to jakby 2 znały odpowiedź to by dobrze było. Ludzi znających się na rzeczy wciąż jest za mało!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4Cel jest bardzo szczytny, tylko w realizacji trudny. Ciężko ocenić czy media podchwycą taki temat jak "dyskryminacja polskich piwoszy przez okocimski browar". Moim zdaniem to miałoby rację bytu gdyby Polacy byli uświadomieni w kwestii piwa, a tak założe się ze jeżeli zapytanoby 10 przypadkowych osób co to jest porter to jakby 2 znały odpowiedź to by dobrze było. Ludzi znających się na rzeczy wciąż jest za mało!Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykNie wiem czy media podchwycą ten temat - to fakt. Ale w sumie co nam szkodzi spróbować, chocby to dało efekt tylko w postaci uświadomienia paru osobom, co to jest porter.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4Oczywiście, że jeżeli choćby jedna osoba to sobie uświadomi to będzie sukces. A ma ktoś już jakiś konkretny plan działania?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
-
Każda tego typu akcja ma sens, chociażby właśnie w celu uświadomienia społeczeństwu, że istnieją piwa inne od koncernowego pilsa. Teraz również jest dobry czas dla takich akcji ponieważ konsumenci generalnie odwracają się od ładnie wyglądających produktów masowych bez smaku, nafaszerowanych konserwantami i szukają produktów z małych wytwórni tzw. "swojskich".Comment
-
Odpowiedź z Dziennika Polskiej i z Wybiórczej będę miał do czwartku a z Gazety Krakowskiej we wtorek.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumOdpowiedź z Dziennika Polskiej i z Wybiórczej będę miał do czwartku a z Gazety Krakowskiej we wtorek.Last edited by Maggyk; 2006-06-24, 17:18.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
-
-
Proszę Szanowne Adminostwo o podanie terminu od kiedy gazety mają informować o akcji. Dostałem w zasadzie pozytywne odpowiedzi ale trzeba doprecyzować szczegóły.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumProszę Szanowne Adminostwo o podanie terminu od kiedy gazety mają informować o akcji. Dostałem w zasadzie pozytywne odpowiedzi ale trzeba doprecyzować szczegóły.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Dzis wreszcie sprobowalem ( 3 butelki Portera z Okocimia ) o co toczy sie ta batalia.
Moje wnioski:
"Stawski" pozazdroscil BOSSowi doskonalego wzrostu sprzedazy jego Portera w USA i zamowil w Brzesku piwo o podobnych parametrach i tyle.
Dobre piwo ale zadna rewelacja. A cena wyzsza o 48 % od innych polskich porterow dostepnych w USA nie wrozy mu tu najlepiej, wiec predzej czy pozniej nadwyzki produkcyjne znajda sie na polskim rynku. Troche cierpliwosci5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik...wiec predzej czy pozniej nadwyzki produkcyjne znajda sie na polskim rynku. Troche cierpliwosci
Dowiedziałem się u źródeł okocimskich, że pojawienie się portera na naszym rynku nie jest brane wcale pod uwagę.Comment
-
Czy już Carsberg Polska ustosunkował się do naszej petycji? I czy faktycznie nasza akcja została nagłośniona w prasie? Pytam, ponieważ brak jakiegokolwiek sprawozdania z tej akcji
Ps. CP śle do Ameryki swojego Portra aż miło.Comment
Comment