Browar Restauracyjny w Kaliszu
Collapse
X
-
-
Comment
-
-
piwo
Serwowane będą trzy podstawowe piwa; lager, pszeniczne, ciemne, oraz czasami okolicznościowe np. marcowe. Ja skosztowałem wytrawnego pysznego lagera, oraz ciekawe prszeniczne, pachnące bananem z dodatkiem goździka. Oba super smaczne warzone przez młodego bawarskiego browarnika(na zdjęciu przy nalewaniu pszenicznego)
Comment
-
-
logo
Browar nazywa się Złoty Róg, bo znajduje się na" złotym rogu" w Kaliszu przy pięknej Alei Wolności, niedaleko Głównego Rynku.
Jak widać na podkładce piwo jest firmowane przez stary bawarski browar KASPAR SCHULZ z 1677r.
Całość zapowiada się bardzo atrakcyjnie więc bez obaw mogę zapraszać wszystkich do najstarszego Kalisza. Przewidywane otwarcie w przyszłą sobotę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumCzy z okazji otwarcia jest jakaś feta połączona ze zwiedzaniem i darmową degustacją ? może bym się wybrałbrowerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
na wynos
Zapomniałem poinformować, że browar będzie prowadził sprzedaż piwa "na wynos" zarówno w butelkach, 6- pakach 0,7l i małych beczkach( 3l).
Tak więc ponownie zapraszam do Kalisza
Comment
-
-
Mawas, znasz może jakieś tanie noclegowisko w Kaliszu? Mam plan namówić któregoś weekendu część ekipki wrocławskiej na wizytę w Kaliszu, ale z nocleiem, bo planuję przyjazd autem (pociągiem się kompletnie nie kalkuluje - 30 zł w jedną stronę, a autem wyjdzie jakieś 40 zł, więc 10 zł na łeb jeśli będzie komplet w aucie).
Oczyiście najpierw poczekam na informację o cenach piw
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaMawas, znasz może jakieś tanie noclegowisko w Kaliszu? Mam plan namówić któregoś weekendu część ekipki wrocławskiej na wizytę w Kaliszu, ale z nocleiem, bo planuję przyjazd autem (pociągiem się kompletnie nie kalkuluje - 30 zł w jedną stronę, a autem wyjdzie jakieś 40 zł, więc 10 zł na łeb jeśli będzie komplet w aucie).
Oczyiście najpierw poczekam na informację o cenach piw
2. Ale najpierw Zielona Góra.
3. Punkt 1,2 i 3 nie na temat.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MawasZapomniałem poinformować, że browar będzie prowadził sprzedaż piwa "na wynos" zarówno w butelkach, 6- pakach 0,7l i małych beczkach( 3l).
Tak więc ponownie zapraszam do KaliszaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Podobnie jak Marusia, bardzo proszę o podanie taniej bazy noclegowej w Kaliszu. Pod koniec listopada planujemy małą wycieczke po browarach:
-Płock
-Bierhalle Łódz
-Kalisz
plus: Bartek, Zduńska Wola, Koreb i Zodiak.
Comment
-
-
Sprawdzę ceny w różnych hotelach i poinformuję.
A może dwa słowa jaki miałby być standard i czy ma być blisko do łóżeczka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MawasA może dwa słowa jaki miałby być standard i czy ma być blisko do łóżeczka
Comment
-
Comment