Browar Restauracyjny w Kaliszu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kham
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.01
    • 751

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    No właśnie. Pojawia się pytanie czy w przypadku piw górnej fermentacji nie są one już przeleżakowane? Minęło już przecież kilka miesięcy...
    A to dlaczego?? Po pół roku leżakowania moje PA było dużo lepsze niż po 3 miesiącach.

    Comment

    • urbaniaka
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.11
      • 4

      Witam serdecznie wszystkich miłośników piwa

      Jestem tu nowy, choć od dawna byłem cichym wielbicielem tej strony, natomiast aktywnym wielbicielem piwa jestem od lat. No i Kalisz to moje miasto. :-)
      Nowy kaliski browar pobudził mnie do czynnego włączenia się do Waszego grona.

      Od dawna cierpiałem, że trzeba podróżować żeby napić się naprawdę dobrego piwa, aż w końcu błysnęło światełko w tunelu. Rozpoczęto prace na Złotym Rogu :-). Przechodzę tamtędy prawie codziennie i oczekiwanie na otwarcie było bardzo dokuczliwe, aż w końcu jest !!!.
      Dopiero dziś odwiedzę browar pierwszy raz, ale mam nadzieję być juz tu stałym gościem. No i może spotkam osobiście zacnych kolegów przy szklaneczce.
      Jeśli tylko będę mógł służyć jakąś pomocą postaram się być do Waszej dyspozycji.

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika urbaniaka
        Jeśli tylko będę mógł służyć jakąś pomocą postaram się być do Waszej dyspozycji.
        mam zatem zadanie bojowe dla Ciebie

        Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe


        PawełM - co prawda napisał mniej więcej co jest dostępne (dzięki!) - ale dodał że odtwarzał z pamięci i chyba coś z nazwami jest nie tak - mi potrzebne są konkretne dane, które wproadzę do naszej bazy piw.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika urbaniaka
          Jeśli tylko będę mógł służyć jakąś pomocą postaram się być do Waszej dyspozycji.
          Mile widziane będą również Twoje subiektywne wrażenia z degustacji
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

          Comment

          • GDAM
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2006.06
            • 36

            Browar Kalisz

            Trochę już wiemy o browarze ale nadal nic nie wiadomo o gadżetach kolekcjonerskich
            i może wpisac browar do mikrobrowarów wtedy DRYX doda podkładkę będącą w jego
            posiadaniu jak pisał ,ale może troche o tych szklankach z wielopaków,etykietach kolekcjonerzy też by się coś dowiedzieli.

            Comment

            • abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

              GDAM czy ty czytałeś dokładnie ten temat? Wydaje mi się że raczej nie.
              Zerknij na ten post w tym temacie: http://www.browar.biz/forum/showpost...3&postcount=64
              Tam znajdziesz foto podstawki ze Złotego Rogu.
              Last edited by abernacka; 2006-11-28, 17:03.
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment

              • GDAM
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2006.06
                • 36

                Browar Kalisz

                Dziękuję abernacka przegapiłem ten post a co ze szkłem co przedewszystkim zbieram.

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19260

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                  No właśnie. Pojawia się pytanie czy w przypadku piw górnej fermentacji nie są one już przeleżakowane? Minęło już przecież kilka miesięcy...
                  eee, robotnicy przecież musieli coś pić, by mieć siłę do pracy

                  Comment

                  • vociek
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.09
                    • 119

                    Witam !
                    Spisane z menu :
                    1. Złoty Róg Pils - PIls Beer - zawartość ekstraktu 12%;
                    2. Złoty Róg Ciemne - Dunkel Beer - 12,8%;
                    3. Złoty Róg Pszeniczne - Weizen Beer - 13%;
                    4. Złoty Róg Miodowe - Marzen Beer - 12%

                    Degustacja i subiektywny opis jutro.

                    Comment

                    • Shlangbaum
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2005.03
                      • 5828

                      Fajne piwne menu Coraz bardziej chcę ten lokal zobaczyć. Po ostatniej wizycie w Hauście jestem tak podniecony, że szukam kolejnego lokalu w Kaczystanie w tym stylu. CK Browar i Bierhalle niestety nie spełneniają moich wymagań.

                      Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                      Comment

                      • ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vociek
                        Witam !
                        Spisane z menu :
                        1. Złoty Róg Pils - PIls Beer - zawartość ekstraktu 12%;
                        2. Złoty Róg Ciemne - Dunkel Beer - 12,8%;
                        3. Złoty Róg Pszeniczne - Weizen Beer - 13%;
                        4. Złoty Róg Miodowe - Marzen Beer - 12%

                        Degustacja i subiektywny opis jutro.
                        dzięki za listę Nareszcie konkrety!

                        kuriozum w postaci dodatku BEER przy niemieckich nazwach gatunków - to przeklawiaturzenie czy faktycznie tak podano w karcie?
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23928

                          Dzięki Vociek - piwa wprowadzone do bazy danych

                          Jak ktoś z Was będzie mógł się dopytać jeszcze jak jest warzone Miodowe - bardzo proszę o informację. Na razie zakwalifikowałem je jako specjalne, ale w zależności od procesu warzenia i ewentualnych składników trzeba będzie to doprecyzować
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          • vociek
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.09
                            • 119

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                            dzięki za listę Nareszcie konkrety!

                            kuriozum w postaci dodatku BEER przy niemieckich nazwach gatunków - to przeklawiaturzenie czy faktycznie tak podano w karcie?
                            Nie czepiaj się ! Po pierwsze : każdy teraz się reklamuje, że jego produkt to 2 w 1, a po drugie jest to dowód, że twórca tego lingwistycznego potworka wie o istnieniu co najmniej dwóch języków obcych.

                            Comment

                            • piokl13
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2003.06
                              • 946

                              Do Kaliszan.
                              Nie mogę nigdzie znaleźć numeru telefonu do lokalu. Możecie pomóc.
                              Chcę zapytać, czy w tę sobotę będzie normalnie czynne, są andrzejki.
                              I może zerezerwować stolik, bo może tłumy się zwalą.
                              Last edited by piokl13; 2006-11-29, 13:46.

                              Comment

                              • PawełM
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2006.10
                                • 21

                                Mają numer z Multimedii i o ile mnie pamięć nie myli to 062 599 7171.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X