Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
Browar Restauracyjny w Kaliszu
Collapse
X
-
Witam serdecznie wszystkich miłośników piwa
Jestem tu nowy, choć od dawna byłem cichym wielbicielem tej strony, natomiast aktywnym wielbicielem piwa jestem od lat. No i Kalisz to moje miasto. :-)
Nowy kaliski browar pobudził mnie do czynnego włączenia się do Waszego grona.
Od dawna cierpiałem, że trzeba podróżować żeby napić się naprawdę dobrego piwa, aż w końcu błysnęło światełko w tunelu. Rozpoczęto prace na Złotym Rogu :-). Przechodzę tamtędy prawie codziennie i oczekiwanie na otwarcie było bardzo dokuczliwe, aż w końcu jest !!!.
Dopiero dziś odwiedzę browar pierwszy raz, ale mam nadzieję być juz tu stałym gościem. No i może spotkam osobiście zacnych kolegów przy szklaneczce.
Jeśli tylko będę mógł służyć jakąś pomocą postaram się być do Waszej dyspozycji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika urbaniakaJeśli tylko będę mógł służyć jakąś pomocą postaram się być do Waszej dyspozycji.
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
PawełM - co prawda napisał mniej więcej co jest dostępne (dzięki!) - ale dodał że odtwarzał z pamięci i chyba coś z nazwami jest nie tak - mi potrzebne są konkretne dane, które wproadzę do naszej bazy piw.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika urbaniakaJeśli tylko będę mógł służyć jakąś pomocą postaram się być do Waszej dyspozycji.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Browar Kalisz
Trochę już wiemy o browarze ale nadal nic nie wiadomo o gadżetach kolekcjonerskich
i może wpisac browar do mikrobrowarów wtedy DRYX doda podkładkę będącą w jego
posiadaniu jak pisał ,ale może troche o tych szklankach z wielopaków,etykietach kolekcjonerzy też by się coś dowiedzieli.
Comment
-
-
GDAM czy ty czytałeś dokładnie ten temat? Wydaje mi się że raczej nie.
Zerknij na ten post w tym temacie: http://www.browar.biz/forum/showpost...3&postcount=64
Tam znajdziesz foto podstawki ze Złotego Rogu.Last edited by abernacka; 2006-11-28, 17:03.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentNo właśnie. Pojawia się pytanie czy w przypadku piw górnej fermentacji nie są one już przeleżakowane? Minęło już przecież kilka miesięcy...
Comment
-
-
Witam !
Spisane z menu :
1. Złoty Róg Pils - PIls Beer - zawartość ekstraktu 12%;
2. Złoty Róg Ciemne - Dunkel Beer - 12,8%;
3. Złoty Róg Pszeniczne - Weizen Beer - 13%;
4. Złoty Róg Miodowe - Marzen Beer - 12%
Degustacja i subiektywny opis jutro.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vociekWitam !
Spisane z menu :
1. Złoty Róg Pils - PIls Beer - zawartość ekstraktu 12%;
2. Złoty Róg Ciemne - Dunkel Beer - 12,8%;
3. Złoty Róg Pszeniczne - Weizen Beer - 13%;
4. Złoty Róg Miodowe - Marzen Beer - 12%
Degustacja i subiektywny opis jutro.
kuriozum w postaci dodatku BEER przy niemieckich nazwach gatunków - to przeklawiaturzenie czy faktycznie tak podano w karcie?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Dzięki Vociek - piwa wprowadzone do bazy danych
Jak ktoś z Was będzie mógł się dopytać jeszcze jak jest warzone Miodowe - bardzo proszę o informację. Na razie zakwalifikowałem je jako specjalne, ale w zależności od procesu warzenia i ewentualnych składników trzeba będzie to doprecyzować- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTdzięki za listę Nareszcie konkrety!
kuriozum w postaci dodatku BEER przy niemieckich nazwach gatunków - to przeklawiaturzenie czy faktycznie tak podano w karcie?
Comment
-
-
Comment