Browar Restauracyjny w Kaliszu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dreamer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1576

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
    Brzmi nieprawdopodobnie. Dlaczego właśnie Kalisz i Radom ??
    Rzeczywiście dobre pytanie, zważywszy na opłacalność całego przedsięwzięcia. A może ktoś dokonał wnikliwej analizy tego co obecnie na rynku już jest i co ma być w najbliższej przyszłości (myślę o planowanym rozwoju sieci Bierhalle w największych miastach) i wyszło mu, że ma szanse właśnie w miastach średniej wielkości? Trzymam kciuki za pomyślność pomysłodawcy
    Blog: Piwna Brytania

    Comment

    • Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
      Brzmi nieprawdopodobnie. Dlaczego właśnie Kalisz i Radom ?? Ale jeśli to jakiś głęboki zamysł to oczywiście szczerze życzę powodzenia.
      Może ceny za dzierżawę, może interesująca lokalizacja ,pewnie mają też jakieś ciekawe pomysły na przyciągnięcie ludzisków Oby się powiodło


      Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

      Comment

      • Krzysztof
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.04
        • 1689

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        Taką oto informację przeczytałem na stronie www.heweliuszfestiwal.pl. :

        "Ekspansję na polskim rynku rozpoczęła także najstarsza na świecie wytwórnia minibrowarów i urządzeń browarniczych Kaspar Schulz Brauereimaschinenfabrik z Bamberg w Niemczech. Za dwa miesiące nastąpi otwarcie pierwszego ich produkcji browaru - restauracji na starym rynku w Kaliszu pod nazwą "Złoty Róg", kolejny powstanie w Radomiu. Serwowane w nich będą trunki piwne warzone w piwnicznych kadziach według najstarszych bawarskich receptur oraz przy zastosowaniu oryginalnych składników i utrzymaniu najwyższych norm jakości."

        Czy cos wiecie na ten temat moi drodzy. Nie ukrywam, że miło by było pojechać do Kalisza na piwo niż tylko po "Grześki"

        Zadaję sobie pytanie; kiedy nastąpi otwarcie tego browaru? Oby nie było tak jak "Haustem"...
        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
        www.twojmalybrowar.pl

        Comment

        • zythum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.08
          • 8305

          #19
          Jeżeli nie mają załatwionych formalności to za nic w świecie się w 2 miesiące nie wyrobią. NIemcy chyba nie znają polskich realiów. Ale trzymam kciuki
          To inaczej miało być, przyjaciele,
          To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
          Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
          Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
          Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

          Rządzący światem samowładnie
          Królowie banków, fabryk, hut
          Tym mocni są, że każdy kradnie
          Bogactwa, które stwarza lud.

          Comment

          • Krzysztof
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.04
            • 1689

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
            Jeżeli nie mają załatwionych formalności to za nic w świecie się w 2 miesiące nie wyrobią. NIemcy chyba nie znają polskich realiów. Ale trzymam kciuki
            Niestety realia naszego kraju są zatrważające.
            Legalizacje, pozawolenia, zaświadczenia, zaświadczenia do zaświadczeń......
            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
            www.twojmalybrowar.pl

            Comment

            • piwowar2
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2001.11
              • 588

              #21
              Smiesza mnie te najstarsze bawarskie receptury oraz oryginalne skladniki: moze potrzebne sa certyfikaty oryginalnosci. Pojecie oryginalne jest co najmniej dwuznaczne.

              Comment

              • Krzysztof
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.04
                • 1689

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwowar2
                Smiesza mnie te najstarsze bawarskie receptury oraz oryginalne skladniki: moze potrzebne sa certyfikaty oryginalnosci. Pojecie oryginalne jest co najmniej dwuznaczne.

                A co powiesz na 325 lat praktyki w budowaniu browarów?
                Co do tego o czym napisałeś to piszą tak ludzie, którzy znają piwo przez pryzmat kufla...
                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                www.twojmalybrowar.pl

                Comment

                • Mawas
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2002.02
                  • 299

                  #23
                  Kalisz- Browar restauracyjny

                  Niebawem przybędzie nam kolejny browar restauracyjny, tym razem w najstarszym mieście w Polsce, czyli w moim Kaliszu Ponieważ (tak sądzę) jestem jedynym czynnym browarnikiem amatorem i forumowiczem z Kalisza jest moim obowiązkiem powiadomić o tym fakcie browarniczą Brać. Jak otrzymam informacje kiedy nastąpi otwarcie, powiadomię. Niemniej już teraz zapraszam do Kalisza
                  http://Wspieraj swój Browar! Stań si...żytkownikiem!

                  Comment

                  • peter007
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.06
                    • 2820

                    #24
                    Już coś o tym było
                    Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
                    Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

                    Comment

                    • Czes
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.06
                      • 752

                      #25
                      Garść informacji nt.:
                      To będzie najmniejsza instalacja spośród dotąd istniejących browarów restauracyjnych - warzelnia 2,5 hl.
                      Co oczywiście nie jest żadną przeszkodą by warzyć piwa wyśmienite!
                      W planach jest m. innymi Weizen, Rauchbier i Landbier ( te dwa ostatnie popularne w okolicach Bambergu w którym wyprodukowano instalację).
                      W pierwszym okresie warzyć będzie emerytowany piwowar z Niemiec, który przyuczy do zawodu młodego, zdolnego kaliszanina.
                      Otwarcie najprawdopodobniej jeszcze w maju; wszystkie najtrudniejsze formalności już załatwione - widać mniejszemu łatwiej
                      O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

                      Comment

                      • abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes
                        (...)
                        Otwarcie najprawdopodobniej jeszcze w maju (...)
                        Czy już wiadomo dokładnie, kiedy odbędzie się otwarcie lokalu?
                        Piwna turystyka według abernackiego

                        Comment

                        • Krzysztof
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.04
                          • 1689

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                          Czy już wiadomo dokładnie, kiedy odbędzie się otwarcie lokalu?

                          Zapewne dokładnie tyle ile potrzeba na wyprodukowanie piwa po uzyskaniu niezbednych zezwoleń.
                          Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                          www.twojmalybrowar.pl

                          Comment

                          • Czes
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2001.06
                            • 752

                            #28
                            Wczoraj dotarła wiadomość, że jest około miesięczne opóźnienie
                            O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

                            Comment

                            • Krotoszyniak
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2002.08
                              • 516

                              #29
                              Cos nowego w tej sprawie czy dalsze opoznienia?
                              Admin z Ratebeera
                              Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
                              Poromotor piwnej Polski na swiat :)

                              Comment

                              • Krzysztof
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.04
                                • 1689

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krotoszyniak
                                Cos nowego w tej sprawie czy dalsze opoznienia?
                                Z wiadomości, które zasłyszałem to otwarcie nie nastąpi zbyt szybko z przyczyn "urzędowych".
                                Jak widać, mali też mają problemy, kiedy nie słuchają starszych i większych.
                                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                                www.twojmalybrowar.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X