... zwłaszcza takich z Nostromo.
Browar Restauracyjny w Kaliszu
Collapse
X
-
[QUOTE=Mawas]Niestety muszę zdementować informację o otwarciu kaliskiego browaru w dniu 21.10.
Otwarcie nastąpi w następną sobotę. Dzisiaj oglądałem instalacje i smakowałem już gotowe lager i pszeniczne.
Czy możesz potwierdzić otwarcie 28 X 2006 i podać więcej szczegółow typu godziny otwarcia,ceny itp?
Comment
-
-
A czy ktoś mógłby napisać GDZIE ten browar jest?
Przeczytałem cały temat i nie ma tu ani słowa, które by nie-kaliszaninowi wskazały gdzie ma się udać. Jako że prawdopodobnie w poniedziałek lub wtorek chciałbym wpaść na jakieś piwko do Kalisza, a w życiu tam nie byłem, proszę ślycznie o podanie adresu oraz czasu jaki potrzebny jest na dotarcie z buta z dworca, ewentulanie jakiś środek komunikacji miejskiej.
Dzięks z góry.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MawasBrowar nazywa się Złoty Róg, bo znajduje się na" złotym rogu" w Kaliszu przy pięknej Alei Wolności, niedaleko Głównego Rynku.
Comment
-
-
jeszcze nieczynne
Z przykrością informuję, że w tę sobotę jeszcze browar w Kaliszu nie będzie otwarty.
Prace, choć już tylko kosmetyczne, jeszcze trwają.
O pewnej dacie otwarcia poinformuję Forumowiczów.
Tymczasem należy się raczyć sprawdzonym browarkiem
Comment
-
-
No cóż Hotel Europa nie należy do najtańszych w mieście. Szukając dla siebie miejsca noclegowego znalazłem o to ten hotelik (http://www.hotel.ig.pl/index.html ) "U Bogdana" w cenie 64zł za pokój dwuosobowy (W hotelu Europa za ten sam pokój już zapłacimy 120zł, dla mnie jest różnica).
Tak wiec oby jak najszybciej "Złoty Róg" został otwarty bo już się nie mogę doczekać
Comment
-
-
Powiem tak Europa i Bogdan to dwa rózne światy.Za standard który oferuje Europa to naprawde nie jest dużo.A hotel U Bogdana to wieżowiec - dawny hotel robotniczy WSK.No ale z drugiej strony chodzi tylko o kawałek łóżka a róznicę w cenie zawsze można spożytkować inaczej
Comment
-
-
Hotel U Bogdana wygląda aż za dobrze jak na jedną noc po suto zakrapianym wieczorze Normalnie wystarczyłaby nam prycza z kocem w ciepłym miejscu z dostępem do łazienki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PawełM(...).No ale z drugiej strony chodzi tylko o kawałek łóżka a róznicę w cenie zawsze można spożytkować inaczej
I oto właśnie chodzi. Mając na uwadze że będziemy nocować w Kaliszu, Łodzi i Płocku, doliczając paliwo, jedzenie no i oczywiście piwo nie miałbym ochoty aby ta wyprawa nas majątek kosztowała. Wolimy zaoszczędzić na nasze przyszłoroczne zimowo/wiosenne podróże do Szkocji i Niemiec.
Comment
-
-
ponoć dzisiaj szykuje się jakaś feta na otwarcie. nie wiem czy browar będzie dostępny dla gości "z zewnątrz" czy to impreza tylko dla zaproszonych. Wg informacji jakie otrzymałem - lokal ma być czynny dla ogółu w przyszłym tygodniu (wspominano o sobocie).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Wczoraj na oknach wisiała folia. Przez otwarte drzwi widać było dosyć znaczny bałagan w środku. Jeśli jest dzisiaj jakaś impreza to najprawdopodobniej zamknięta. Najbardziej zastanawiający jest fakt, że praktycznie nie ma żadnych informacji w prasie lokalnej, ani na temat samego lokalu, ani kiedy będzie otwarty. Czyżby właścicielom nie zależało na reklamie, czy też sami nie wiedzą kiedy uda im się wystartować ?
Jeśli ktoś chciałby się wybrać do Kalisza i szuka taniego spania niech spróbuje w schronisku PTSM - tel. 0-62 7572404. Schronisko jest całoroczne, a co najważniejsze blisko (ul. Handlowa - ok. 10 min. piechotą) od Złotego Rogu.
Comment
-
Comment