Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
drożdże odpadowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua... Co jeszcze? Hmmm...to właściwie na tyle...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuDrugim głównym sposobem wykorzystania było przekazywanie gęstwy do gorzelni w celu produkcji spirytusu przemysłowego. Ostatnio rzadko się to stosuje, bo taniej jest użyć enzymów z puszki i drożdży gorzelniczych.
Optimum temperatury dla drożdzy gorzelniczych to temp. powyżej 30 st. C. Przy tej temp drożdże górnej fermentacji wytwarzałyby pewnie mnóstwo fuzli i inych zw. karbonylowych....fuuuj, a drożdże typowo gorzelnicze mają tę cechę zredukowaną.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
fakt moja pomylka wydzial Technologii Zywnosci a katedra Biotechnologii i Mikrobilologii żywnosci. Z drugiej strony mieszkam 150km od Warszawy i nie mam swobodnego dostepu do biblioteki SGGW.
Moje pytanie kierowalem do osob ktore byc moze takie informacje posiadaja i zaoszczedzilo by mi to czasu. Caly serwis jest poswiecony piwu, wiec gdzie jesli nie tu szukac informacji? Mialem nadzieje na zyczliwe porady , a nie na krytyke i podwazanie autentycznosci moich postow i mojej osoby. Jesli chodzi zas o zaklad w Krosniewicach to jestem umowiony na spotkanie w tej sprawie. (jesli kogos cos potem bedzie interesowalo to opisze na forum, chyba ze ktos znow bedzie mial jakies problemy ze soba). Krzysiu i Krzysztof dziekuje Wam za pomoc. Do reszty apel NIE MASZ NIC KONKRETNEGO DO NAPISANIA TO NIE PISZ (RESZTA TEZ MOZE DAC SOBIE REKE ALBO GLOWE UCIAC)!!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behery...Krzysiu i Krzysztof dziekuje Wam za pomoc. Do reszty apel NIE MASZ NIC KONKRETNEGO DO NAPISANIA TO NIE PISZ (RESZTA TEZ MOZE DAC SOBIE REKE ALBO GLOWE UCIAC)!!!!W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
zwracam honor! huanghua! Tobie takze dziekuje za informacje. Chodzi mi glownie o kierunki w jakich ta dziedzina zmierza,dalej sobie pojde do biblioteki Bardzo przepraszam za pominiecie,pisalem tak jakos o ostatnich postach jakie sie pojawily i mi gdzies umknelo. O takie posty jak Twoj mi chodzi a nie o "Kopiuj wklej"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chrisa ja mam coś do napisania! FCJP- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beheryzwracam honor! huanghua! ...W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Comment