Zabawne hasło reklamowe zauważyłem w jednym z pism bardzo kolorowych: "Poczuj smak prawdziwego piwa w każdej sytuacji".
KP wypuszcza Lecha bezalkoholowego
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Musze tu kilka slow napisac.
Wczoraj bylem na Gieldzie w Hamm i wlasnie Michal a dla forumowiczow Biermann przywiozl mi Lecha Free dla Kapsla.
wypilem i musze powiedziec ze bardzo ciekawe Piwo Bezalkocholowe.
W smaku dobre calkiem inne jak inne Bezalkocholowe.
Troche Kwaskowate i z przyjemna Aroma.
Znam kilka piw bezalkochokowych i to dla mnie jest rewelacja.
Oby dalej tak
I jezeli ktos sie przyczepi ze wychwalam piwo z KP to niech go najpierw sprobuje,
W Hamm spotkalem kilu ludzi z Polski i wszyscy sie dziwili ze ja To piwo tu otrzymalem bo nawet w Polsce jeszcze niektorzy nie mieli okazji go sprobowac
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtekczPodobno będzie w białej butelce i bedzie miał 0,5 %alc
Co do Peroni to słyszałem następujące info:
KP chce, żeby było to o wiele bardziej eksluzywne piwo niz Miller, ale niekoniecznie droższe. Ekskluzywność ma zapewnić starannie wybranie kanałów dystrybucji. Piwo ma byc dostępne w gastronomii, natomiast trudno dostępne w sklepach np. we Wrocławiu ma być dostępne jedynie w Piotrze i Pawle. Moim zdaniem trochę dziwna polityka, no ale to ich sprawa. Przez tego typu działania piwo ma byc postrzegane jako super luksusowe.
Z importowanych piw SABMillera to już bym wolał Tmavego Sarisa chyba
Comment
-
-
Też już miałem okazję spróbować. Całkiem przyzwoite, jak na bezalkohol. Oczywiście prawdziwego bezalkoholu raczej nie spotkacie, ale spełnia wymogi prawne. Wg kontry po 9 butelkach 0,33 nie zalecają siadania za kółkiem:-) A poważnie - ma goryczkę i trochę słodowy smak, ale na lato, kiedy trzeba prowadzić, a zastępca za kółkiem zastrajkuje może być jak znalazł...
Comment
-
-
Wczoraj widziałem billboard reklamujący piwo Lech LITE, a właściwie zapowiedź reklamy. Czyżby jakiś niskokaloryczny wynalazek typu Miller Lite?
Nie podoba mi się taka polityka. Firmowanie marek ściągniętych z zachodu, jakieś makaroniarskie Peroni dla snobów, zamiast porządny tradycyjny Porter z DojlidBIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Na naszym rynku brak było lekkich piwek, o zawartości alkoholu 3-4%, które są dość częste np. w Czechach. Takie, zeby wieczorkiem do grilla wypić kilka-kilkanaście. Żeby móc pić piwko do późna w nocy, ale się nie urżnąć.
Natomiast zgadzam się z przedmówcami, że w tym wypadku jest to ewidentnie produkt na modłę amerykańską. Niedawno chyba w prasówce w jednym z artykułów sugerowano, że ta kategoria piwa skierowana jest do homoseksualistów.
Comment
-
Comment