Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Św. Patryk - jakie piwo?
Collapse
X
-
Co do piwa, a raczej do jego sposobu podawania, Irish Pub na Miodowej zraził mnie "linią produkcyjną" Guinness'a. Ja rozumiem, że sporo ludzi, ale do kroćset - tak się nie robi. Guinness'a nalewa się na dwa i tak ma zostać :/ U śp. Ollie'go byłoby to nie do pomyślenia...Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
taka jest prawda, że święto czy nie święto warto popróbować! wczoraj Witnica-porter. pilem po raz drugi i całkiem to niezły projekt panów z lubuskiego. dziś jako że mamy zaduszki patryka czas na równoważnik piwny tego dnia czyli kożlak-boss. do wieczora!
Comment
-
-
Wczoraj bardziej z okazji wyjścia Irlandera z ukrycia piłam rzeczonego Irlandera, Portera z Bossa, TBrowar Urwickie pszeniczne i ciemne, ciemne z Browaru K&S, Łomżę. Chyba to na tyle, by byłoOstatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2006-03-18, 15:34.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
kilka Gieńków z konserwy plus jakiś Lidlowy niemiecki sikacz nazwy ktorego nie pamiętam - kameralnie na kwadracie u kolesi. Dublińska pogoda nie zachęciła w tym roku do wyjścia w miasto. Zresztą AKTYWNIE świętowalem w zeszłym roku. Dopisała wtedy pogoda a po paradzie puściłem kilo kasy w pubach podniecając się piwem które rzekomo miało być tylko na Św. Patryka a mimo to widzę je teraz w ciągłej sprzedaży. Pozatym nigdzie w Dublinie nie widziałem wtedy słynnego zielonego piwa i póki co do tej pory jedynym miejscem gdzie miałem przyjemność je skosztować parę lat temu jest Browar Jurajski w Zawierciu Wasze SlaintePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Ja świeto patrona Irlandii uczciłem w łódzkim pubie Peron 6 popijając Marstons Oyster Stouta, Beamisha oraz (tak, tak) belgijskiego Grimbergen dubbela. Koledzy przy stoliku raczyli się irlandzkimi daniami - Irish Stew oraz pożywną zupką z rzepy
Comment
-
-
no właśnie, większość z nas (udzielających się w tym wątku) piła ciemne piwo. skąd zatem tradycja farbowanego chemią lub alkoholem drinkowym piwa zielonego. w tym roku świętowałem patryka razem z irlandczykami (starszej daty) i też byli zdziwieni, że reszta nie świętuje stoutem.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2007-03-30, 16:52.
Comment
-