Czy KP weźmie się za bary z Czarnkowem ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Czy KP weźmie się za bary z Czarnkowem ?

Być może ktoś juz o tym pisał ale jakoś mi nie wpadło w oko.
    Zauważyłem w sklepie nową etykietę na Lechu - dodany na górze pasek w biało-niebieskich barwach z napisem: "Na murawę dla Kolejorza" (albo jakoś podobnie).
    Czyżby element walki o kibiców z browarem w Czarnkowie ? Czyżby w progi KP zawitał niepokój o wyniki letniej sprzedaży na rynku lokalnym ?
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10785

było chyba od postu #249
    Last edited by anteks; 2006-03-20, 10:54.
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• albeertos
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 2313

O promocji KP było wiadomo od momentu zakończenia bojkotu w październiku 2005 roku.

Akcja z "Kolejorzem" i Browarem Czarnków jest niejako "dzieckiem" bojkotu. Zauważono że brakuje takiego produktu na rynku, z którym kibice mogliby się w pełni utożsamić. KP miało jako pierwsza propozycję warzenia tego piwa dla kibiców, ale nie skorzystała z niej tłumacząc to brakiem możliwości techniczno-produkcyjno-logistycznych czy jeszcze jakichś tam innych. W związku z tym nie zrezygnowano z pomysłu tylko szukano innego browaru i tutaj dogadano się z Czarnkowem.

Obecnie ton KP jest mniej więcej taki - nam to nie przeszkadza, a rzecznik P.Kwiatkowski stwierdził na okrągło że jego jako kibica (!) ta inicjatywa cieszy. Z innych źródeł wiem że KP jest dośc mocno wkurzona i zrobi wszystko żeby piwo zniknęło z rynku. Walka może być całkiem poważna.

Jako że współpraca z Browarem Czarnków jest prowadzona przez Stowarzyszenie Kibiców "Wiara Lecha", a KP ma umowę z klubem, na razie nie moga za wiele. Ale obawiam się jednej rzeczy - że sprawa stanie na ostrzu noża w momencie rozpoczęcia działania przez KKS Lech Poznań SA, a więc po tym sezonie. Scenariusz może być następujący: KP nowym władzom klubu postawi warunek - my sponsorujemy waszą drużynę, może nawet zwiększymy zaangażowanie, ale "Kolejorz" musi zniknąć z rynku. I tutaj pojawi się konflikt na linii zarząd-kibice. Z doświadczenia wiemy jak takie konflikty wyglądają, (vide ITI w Legii).

Powiem szczerze że się tego obawiam, bo i rykoszetem dotknie to Browaru Czarnków. Obecnie, a więc w najgorszym okresie sprzedaży, są problemy z nadążeniem z dostawami do sklepów, a sieć sprzedaży stale się zwiększa. Latem piwo z Czarnkowa może mieć całkiem dobre wyniki sprzedaży, być może pojawi się nawet wersja niepasteryzowana. Browar ma spore szanse zwiększyć sprzedaż, ale niewiadomą jest reakcja KP na taki stan rzeczy. Póki co oficjalnych ruchów i decyzji nie ma z ich strony.
      (_)>
      Nigdy się nie poddawaj!!!
      Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
      Lech jest tam gdzie jego wiara
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Dreamer
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.05
        • 1576

I tak oto stajemy się świadkami fantastycznego "wskakiwania" małych browarów w swoiste nisze rynkowe, co okazuje się dla nich pierwszorzędną szansą na rozwój.
        Nie chcę komentować wydarzeń z punktu widzenia kibica piłkarskiego, bo nim nie jestem (i jest mi, szczerze mówiąc, obojętne jaki klub wspomagany jest przez ten czy inny browar), ale Kolejorza piję regularnie odkąd pojawił się w Łodzi (jakieś 3 tyg. temu). Piwko uważam za świetne, a skoro - jak pisze Albeertos - już teraz są problemy z nadążeniem z produkcją, należy się spodziewać, że później będzie tylko lepiej.
        Nie kibicuję Lechowi, ale całym sercem kibicuję Czarnkowowi i życzę pozostałym małym browarom, żeby też miały szansę na swoje przysłowiowe "5 minut"
        Blog: Piwna Brytania

Comment

• Shlangbaum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2005.03
          • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dreamer
          Nie kibicuję Lechowi, ale całym sercem kibicuję Czarnkowowi i życzę pozostałym małym browarom, żeby też miały szansę na swoje przysłowiowe "5 minut"
          Miejmy nadzieję, że będą te piwa dłużej sprzedawać

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• skandal
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.05
            • 1439

Oby kibice Lecha docenili prawdziwy smak piwa i twardo stali cały czas przy Czarnkowie. KP wypieła sie już raz na nich, może wypiąć się ponownie, więc i oni powinni wypiąć się na KP (na stałe). Ja Kolejorza już piłem-jest rewelacyjny. Trzymam kciuki za rozwój Czarnkowa, niech wygra tą potyczkę bo smakowo już wygrał dawno.

Comment

• Regent
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2002.10
              • 512

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal
              Oby kibice Lecha docenili prawdziwy smak piwa i twardo stali cały czas przy Czarnkowie. KP wypieła sie już raz na nich, może wypiąć się ponownie, więc i oni powinni wypiąć się na KP (na stałe). Ja Kolejorza już piłem-jest rewelacyjny. Trzymam kciuki za rozwój Czarnkowa, niech wygra tą potyczkę bo smakowo już wygrał dawno.
              Kibice Lecha na pewno docenili już wyśmienity smak piwa z Czarnkowa, nie mniej jednak KP ma swojej ofercie takiego Lecha -Pilsa, który jest co prawda innym piwem niż Czarnków ale równie dobrym. Byłoby źle gdyby nagle jedno z nich zeszło z rynku, gdyż oba są w zasadzie przeznaczone na rynek Poznania i wielkopolski. Wydaje się , że sprzedaż Lecha - Pilsa będzie mniejsza na rzecz Kolejorza z Czarnkowa, reszta marek z KP jest ogólnopolska więc tam różnicy w sprzedaży nie będzie. Ja osobiście jestem zadowolony z możliwości degustacji jednego i drugiego piwa, i dobrze by było aby obydwie marki istniały.
              Mniej alkoholu w piwach !!!
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• anteks
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10785

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Regent
                KP ma swojej ofercie takiego Lecha -Pilsa, który jest co prawda innym piwem niż Czarnków ale równie dobrym.
                no,no,no bez przesady

Comment

• anteks
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10785

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Regent
                  Byłoby źle gdyby nagle jedno z nich zeszło z rynku, gdyż oba są w zasadzie przeznaczone na rynek Poznania i wielkopolski.
                  lokalne jest raczej premium bo pilsik dostępny jest w czałym Kaczystanie i o zejściu raczej nie ma mowy
                  Last edited by anteks; 2006-03-22, 12:07.

Comment

• skandal
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 1439

Oj chyba jednak na odwrót-Premium jest w całym kraju a Pils tylko w okolicach Poznania.

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                      lokalne jest raczej premium bo pilsik dostępny jest w czałym Kaczystanie i o zejściu raczej nie ma mowy
                      Niestety, jesteś w tym twierdzeniu w błędzie.
                      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal
                        (...) a Pils tylko w okolicach Poznania.
                        Zapomniałeś chyba o rejonie Gdyni gdzie wystepuje bez problemu w pewnym sklepie.
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• skandal
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 1439

Ah no tak

Comment

• anteks
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10785

nie należę do wielkich podróżników ale podczas wyjazdów staram sie odwiedzać sklepy z piwem i najczęściej oprócz lokalnych trafiam na "zestaw obowiązkowy"lech pils ,tyskie gronie i żywiec może mam pecha
                            Last edited by anteks; 2006-03-22, 13:45.

Comment

• Twilight_Alehouse
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.06
                              • 6310

Anteks, to przyjrzyj się lepiej podczas tych wyjazdów, bo trafiasz na Premium, a nie na Pilsa...

Comment

Przetwarzanie...
                              X