Oczywiście, sprawa nie jest prosta i powinna być rozpatrywana indywidualnie.
Alty i Kölsche a sprawa polska
Collapse
X
-
A czy nazwa "Bierhalle Kolsch" pasuje?Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehousePisząc że oczywistosć jest mętna miałem na myśli nie to, że pasuje do stylu, bo nie, ale że jest typowa w wielu piwach z browarów restauracyjnych. O posmakach ziołowych nie pisałem, ale wszlekie "dziwne" smaczki sa oczywiście produktem drożdży, w życiu nie posądziłbym Krzysztofa o dodawanie przypraw.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofKolsch jest czasem nazywany "piwem ziołowym". A w Bierhalle nie dodaję nic poza chmielem w celu "przyprawienia" tj. nadania zapachu i smaku.
Odmiana smakow polega tylko na zastosowaniu roznych chmieli i slodu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andikazdy Kielsch nie zawiera zadnych dodatkow i jest Wazony scisle wedlug Praw Reinheitsgebot-to znaczy bez zadnych domieszek
Odmiana smakow polega tylko na zastosowaniu roznych chmieli i sloduJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofPrzeciez o tym piszę....
Moze i tak ale z Twiojej wypowiedzi ktos inny moze pomyslec ze Kielsz ma dodatki ziolowe a Kielsch z Bierhali jest wyzony wedlug Reinhetsgebot
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofKolsch jest czasem nazywany "piwem ziołowym". A w Bierhalle nie dodaję nic poza chmielem w celu "przyprawienia" tj. nadania zapachu i smaku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndiMoze i tak ale z Twiojej wypowiedzi ktos inny moze pomyslec ze Kielsz ma dodatki ziolowe a Kielsch z Bierhali jest wyzony wedlug Reinhetsgebot
ziołowy w smaku nie oznacza przecież automatycznie że są podczas warzenia piwa jakieś ziołowe dodatki stosowane- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndiMoze i tak ale z Twiojej wypowiedzi ktos inny moze pomyslec ze Kielsz ma dodatki ziolowe a Kielsch z Bierhali jest wyzony wedlug Reinhetsgebot
W "Bierhalle" uzywamy składników naturalnych. Na składzie posiadamy 7 gatunków słodu...Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTAndi tylko nie tłumacz powyższych kwiatków brakiem polskich znaków
Comment
-
-
Przepraszam, ale czy nazwa Koelsch nie jest przypadkiem zastrzeżona? Zawsze mi się wydawało, że to piwo produkowane tylko i wyłącznie w Kolonii, tak jak szampan w Szampanii a koniak w Cognacu.... reszta to wina musujące i brandy... Wydaje mi si, że to lekki nietakt ze strony Bierhalle, powinno być piwo a'la koelsch.... Zresztą, nietakt nietaktem, to jest bezprawne wykorzystanie nazwy, może być zaskarżone
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaPrzepraszam, ale czy nazwa Koelsch nie jest przypadkiem zastrzeżona? Zawsze mi się wydawało, że to piwo produkowane tylko i wyłącznie w Kolonii, tak jak szampan w Szampanii a koniak w Cognacu.... reszta to wina musujące i brandy... Wydaje mi si, że to lekki nietakt ze strony Bierhalle, powinno być piwo a'la koelsch.... Zresztą, nietakt nietaktem, to jest bezprawne wykorzystanie nazwy, może być zaskarżoneJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofZwróć proszę na nazwę piwa....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąKrzysztof akurat uwzględnił tutaj sugestie Andiego.
Comment
-
Comment