moze i tak,ale smak sie liczy.A za co te medale dla Tyskiego co roku?chyba to lipa.Nigdy nic nie slyszalem o tych ich konkursach.........
Złoty medal dla Tyskiego Gronia w The Brewing Industry International Awards
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika erwin01moze i tak,ale smak sie liczy.A za co te medale dla Tyskiego co roku?chyba to lipa.Nigdy nic nie slyszalem o tych ich konkursach.........
Comment
-
-
Myślę, że się czepiacie. Tychy dostały medal i kwita. Czy się komu podoba czy nie to ludzie tam pracujący potrafili zrobić piwo, które zdaniem oceniających zasługiwało na to wyróżnienie. Wśród oceniających byli także Polacy.
Browarnicy z Tychów mogą mieć satysfakcję. Pozostałym życzę pójścia w ich ślady.....Last edited by Krzysztof; 2006-05-16, 15:06.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika erwin01Ale,ze tyskie ma medale? Za co? sam chyba przyznasz,ze jest wiele wiecej polskich piw duzo lepszych.A w konkursie międzynarodowym to napewno by przegralo.Dlatego nie wierze w te nagrody.Mi sie wydaje ,że to jakas podrzedna nagroda
Ten konkurs o którym piszą, odbył (przynajmniej II tura) się podczas podczas największych na świecie targów branży piwnej, które odbywają się w Monachium raz na 4 lata wg. zasady 3 lata pod rząd odbywają się targi w Norymberdze i 4 roku w Monachium.
Biorąc pod uwagę dużą ilość zgłoszonych pi to uważam że medal dla Tyskiego to sukces Piwowarów.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
Biorąc pod uwagę dużą ilość zgłoszonych pi to uważam że medal dla Tyskiego to sukces Piwowarów.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Jakoś nie jesatem przekonany,że to jest Gronie które butelkują na nasz rynek.Bardziej mi podchodzi to ,że była to partia specjalnie uwarzona na konkurs.....
No i znaazla sie osoba podzielajace moje zdanie.Mi też sie wydaje ,że to nie to samo piwo ktore jest w sprzedarzy.Jesli tak jest ,to dlaczego jesteśmy oszukiwani? Zna ktoś odpowiedz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotJakoś nie jesatem przekonany,że to jest Gronie które butelkują na nasz rynek.Bardziej mi podchodzi to ,że była to partia specjalnie uwarzona na konkurs.
W sumie to nie znam metody zeby cokolwiek udowadniać.
Nie zapominajmy jednak, ze pozostali biorący udział w tym konkursie też mogli uwarzyć piwo "specjalne" na konkurs.
Z drugiej strony znając wyposażenie Browaru w Tychach nie sądzę ze takie zabiegi byłyby konieczne...Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofBiorąc pod uwagę dużą ilość zgłoszonych piw to uważam że medal dla Tyskiego to sukces Piwowarów.
A myśl o robieniu piwa tylko na potrzeby konkursu jest zupełnie bezsensowna. Najważniejszym konkursem dla piwowarów, a do tego trwającym non stop, jest popyt na produkowane przez nich piwa. Nie potrafię sobie wybrazić, że producent nie sprzedaje piwa, które zostało uznane nie tylko przez jego własnych degustatorów...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BNajważniejszym konkursem dla piwowarów, a do tego trwającym non stop, jest popyt na produkowane przez nich piwa.Last edited by Lacriferno; 2006-05-17, 20:07.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LacrifernoBiorąc pod uwagę piwa, na które jest największy popyt, zwycięzcami nie są piwowarzy, a fachowcy od marketingu i reklamy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BJak widzisz Krzysztofie, nie wszyscy potrafią się u nas cieszyć z sukcesów polskich piwowarów. To chyba taka trochę polska mentalność. Ja, choć faktycznie wolę własnoręcznie uwarzone i dopieszczone piwo, cieszę się z przemysłowych osiągnięć "Tyskich" piwowarów.
A myśl o robieniu piwa tylko na potrzeby konkursu jest zupełnie bezsensowna. Najważniejszym konkursem dla piwowarów, a do tego trwającym non stop, jest popyt na produkowane przez nich piwa. Nie potrafię sobie wybrazić, że producent nie sprzedaje piwa, które zostało uznane nie tylko przez jego własnych degustatorów...
Oczywiście masz rację. Biorąc pod uwagę że Gronie b. dobrze się sprzedaje to Ci masowi degustatorzy wystawiają najlepszą ocenę...Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
Comment