Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
3000 opisów piw
Collapse
X
-
4158 piw
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarhPo trzech miesiącach "walki" mamy na forum opisanych piw:
Polska - 1056 szt
Europa - 2646 szt
Ameryka Pół. - 111 szt
Ameryka Poł. - 60 szt
Australia i Oceania - 28 szt
Azja - 97 szt
Afryka - 54 szt
-------------------------------
RAZEM 4052 piw
22 marca mieliśmy opisanych zaledwie 3611 sztuk (bez piw domowych)
Polska - 1076 szt
Europa - 2731 szt
Ameryka Pół. - 112 szt
Ameryka Poł. - 60 szt
Azja - 97 szt
Afryka - 54 szt
RAZEM 4158 piwOstatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2006-07-25, 22:46.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Mając chwile czasu pobawiłem się trochę i wykożystując jedną stronkę zaznaczyłem z jakich państw opisane są piwa na forum. Wynik zobaczyć można poniżej. Wg. tej strony opisane zostały piwa ze 105 państw co daje 47% państw na świecie. Jest to jednak liczba mocno niedokładna bo w spisie obok państw zamieszczone są różne terytoria mniej lub bardziej zależne jak Grenlandia czy Wyspy Normandzkie.
Biorąc jednak pod uwagę, że w wielu nieoznaczonych "państwach" piwa się nie produkuje np. Monako, Andorra, Arabia Saudyjska czy Sudan jest to liczba znaczna.
Widac jednak gdzie forumowicze zapuszczają się najrzadziej: wyspy Pacyfiku, Afryka, kraje Bliskiego Wschodu oraz Azja Centralna .pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Faktycznie kilka braków również mnie zdziwiło - Islandia, Malezja, Myanmar, Azerbejdżan, Urugwaj czy państwa z Ameryki Środkowej. Ale nic, będzie trzeba troszkę pokombinowac to może coś się uzupełni .pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeberbo w spisie obok państw zamieszczone są różne terytoria mniej lub bardziej zależne jak Grenlandia czy Wyspy Normandzkie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Grenlandia w 1975 roku wystapiła z EWG a w latach 80. otrzymała tak daleko posunietą autonomię, że nawet zmieniła nazwę stolicy z Godthåb na Nuuk. Obowiązują tam dwa języki urzędowe - duński i grenlandzki (bo teren ten zamieszkują Nuukowie - określenie Eskimos jest obraźliwe i oznacza 'zjadacza surowych ryb'). Właśnie w stolicy znajduje się browar i mieści się on w pobliżu Uniwersytetu Grenlandskiego (mamy z nim nawet wymiany w programie Socrates-Erasmus na UJ). Jest szansa, że pojadę tam w 2008 roku ale pod warunkiem, że nie spłodzę żadnego dziecka po drodze, bo mnie Agnieszka nie póści wtedy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumDla matadorów tego tematu przedstawiam śmieszny w jego kontekście post z przed kilku lat
http://browar.biz/forum/showpost.php...24&postcount=32800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarhPo czterech miesiącach "walki" mamy na forum opisanych piw:
Polska - 1076 szt
Europa - 2731 szt
Ameryka Pół. - 112 szt
Ameryka Poł. - 60 szt
Azja - 97 szt
Afryka - 54 szt
RAZEM 4158 piw
Polska - 1096 szt
Europa - 2878 szt
Ameryka Pół. - 119 szt
Ameryka Poł. - 61 szt
Australia i Oceania - 30 szt
Azja - 99 szt
Afryka - 54 szt
RAZEM 4337 szt
Przez dwa miesiące przybyło 179 nowych piw.2800 nowe piwa opisałem na forum
Comment
-
-
Ty mi sie tutaj nie wymiguj ze Statystyka tylko dawaj nowe Piwa
U mnie juz kika przygotowanych ale niestety mam problemy ze zdjeciami bo po ostatniej mojej wizycie na Piwku moj Canon rowniez zapomnial wziac oddech i sie utopil.
Myslalem ze taki dobry aparat jest wodoszczelny i potrafi wiecej wypic niz ja-.ale to byl blad i musze cos nowego zamowic
Comment
-
Comment