Jeśli chcecie wnieść skargę do UOKIKU to na piśmie i musicie się podpisać to Banasiński bedzie sie musiałformalnie ustosunkowac.
piwo a podejście restauratorów i właścicieli pubów, knajpek.
Collapse
X
-
A co do wyborów jestem ze śląska z okolic Tych tuaj panuje patriotyzm lokalny i żaden browar mały się nie przebije gdyż większość piwoszy ma zakodowane ze ich „lokalne piwo” Tyskie jest najlepsze i gdzieś maja to ze z tego piwa została tylko nazw źródła z którego czerpie wodne zakłady pana „kluczyka”. Tutaj KP nawet nie musi podpisywać lojalek bar żeby przetrwac musi mieć piwo z KP
Comment
-
-
wybacz mody13, ale znam dobrze historię sprzedaży piwa z Imielina w Krakowie i wierz mi tego piwa nikt nie chciał kupować, bo było niesmaczne. jeśli reprezentujesz browar imielin współczuje Wam, bo z opinii ślązaków wynika, że piwa w niepasteryzowanej wersji było świetne i mam takie nadzieje w kontekście Gali, że nadal takie jest. na PW możemy pogadać o perspektywach sprzedaży tego piwa w Krakowie.
Comment
-
-
Faktycznie piwo z mojej miejscowości do rarytasów nie należy. I nie jestem przedstawicielem w/w browaru
Pragnę nadmienić jednak ze pisaliśmy o lojalkach podpisywanych przez przedstawicieli browarów z właścicielami browarów. Na Śląsku z tego co ja się orientuje KP daje najmniej ponieważ starzy konsumenci piwa maja zakodowane ze piwo „tyskie” zawsze było „najlepsze” po prostu niezależnie jakie piwo barman mu zaproponuje to on i tak wybierze piwo z „Tych” on nie wnika czy to piwo to, to samo z przed 10 lat on przyzwyczajony jest do nazwy nie do produktu. Najprawdopodobniej podpinając pod kolumnę z piwa x piwo y zwykły konsument by się nawet nie zorientował dla niego dalej było by to najlepsze piwo x. Przykre ale prawdziwe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_chNie wiem jak w Imielinie ale jak przyjeżdżałem kiedyś na Śląsk ( Bytom , Zabrze ) to jeśli w sklepie lub knajpie prosiłem o piwo to zawsze dostawałem "Górnośląskie".Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Jak wspominać, to wspominać...
Jeszcze w II. połowie lat 90. XX wieku w mym rodzinnym mieście piwa brzeskie były obecne w większości sklepów i knajp. A teraz... to już tylko wstyd...
Comment
-
Comment