pijecie piwne "złamasy" ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
    Ja tak (naśladując praktykę innego LajboCKa) łamię moje nieudane piwa, jakimiś marketówkami. O dziwo z dwóch kiepskich piw da się zrobić jedno mniej kiepskie
    o kurka, kogo masz na myśli? ostatnio łamię relakspolem lub strzelcem. na szczęście koniec z nieudanymi piwami

Comment

• grzes_ch
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.10
      • 612

Właśnie przyjechał mój znajomy , który na stałe mieszka w Grazu i przywiózł ( jak zwykle zresztą ) paczuszkę z płynnymi niespodziankami made in Austria . Wśród nich niespodzianka w temacie - czyli butelkowe piwo o nazwie "Schnitt" browaru Ottakringer . Piwo jak to wynika z etykiety jest mieszanką świeżego lekkiego piwa jasnego i "miękkiego" ( pewnie coś żle tłumaczę - niem. molliges ) piwa ciemnego.
      A teraz dopiero zobaczyłem , że to piwo było już opisywane tu http://www.browar.biz/forum/showthre...hlight=schnitt , ale nikt nie zauważył owego jasno - ciemnego cięcia vel rżnięcia ( schnitt ).

Comment

• Latarnik
        Premium Lamplighter
        🥛🥛🥛🥛
        • 2004.06
        • 5030

A ja od poczatku roku zaczalem dodawac odrobinke rocznej porterowki z Black Bossa do Portera z browaru Zamkowego.
        Efekt jest piorunujacy!
        Jak zyje, a wypilem juz w zyciu kilka tysiecy roznych piw, czegos tak wspanialego jeszcze nie spotkalem No moze Trappistes Rochefort 8 o rok przeterminowany wzbudzal podobne odczucia.
        Szkoda, ze porterowka wkrotce sie skonczy.
        5450 kapsli z wypitych piw
        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• magstroz
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2006.05
          • 75

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
          Piwo nazywa sie "rżnięte".Po czesku "rezane",to lepiej brzmi.
          Znakomicie do mieszania nadaje się jasne i ciemne Noteckie - zapoczątkował to chyba barman z poznańskiego Proletaryatu i tam właśnie nazywa się to "rżnięte Noteckie"
          Polecam

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23926

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika magstroz
            Znakomicie do mieszania nadaje się jasne i ciemne Noteckie - zapoczątkował to chyba barman z poznańskiego Proletaryatu i tam właśnie nazywa się to "rżnięte Noteckie"
            Polecam
            Znakomicie to nadaje się w tym przypadku skorzystanie z możliwości reklamowania się w BrowarBizie. Z całym szacunkiem dla Czarnkowa - ale do prowadzenia naszego serwisu potrzebne są już niemałe środki finansowe, w czym nie partycypujecie, choć chętnie korzystacie z jego możliwości (vide sklep internetowy browaru Czarnków).
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
            X