pijecie piwne "złamasy" ?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tad2x
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.06
    • 72

    pijecie piwne "złamasy" ?

    Ostatnio ojciec czestuje mnie takimi swoimi mieszankami polegajacymi na zmieszaniu portera i jasnego pelnego. U mnie to byl zywiecki porter i tatra pils (kazde po polowie, dostajemy zatem dwa kufle "złamasa"). smakuje calkiem dobrze, tatra nabiera koloru a porter traci wyrazistosc (niektorym ona przeszkadza) - ja posmakowalem raczej z ciekawosci. Mozna wypic tylko jeden kufel, chyba, ze ma sie mocna glowe.
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

    #2
    Wybornie smakuje Amberowski Koźlak z niefiltrowanym Żywym. Gorąco polecam
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • Bombadil13
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 2479

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
      Wybornie smakuje Amberowski Koźlak z niefiltrowanym Żywym. Gorąco polecam

      Tak, tak potwierdzam i równie gorąco polecam
      Poszukuję

      Comment

      • jerzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 4707

        #4
        Ja tak mieszam tylko grzańca.
        browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

        Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

        Comment

        • kiszot
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8109

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tad2x
          Ostatnio ojciec czestuje mnie takimi swoimi mieszankami polegajacymi na zmieszaniu portera i jasnego pelnego. U mnie to byl zywiecki porter i tatra pils (kazde po polowie, dostajemy zatem dwa kufle "złamasa"). smakuje calkiem dobrze, tatra nabiera koloru a porter traci wyrazistosc (niektorym ona przeszkadza) - ja posmakowalem raczej z ciekawosci. Mozna wypic tylko jeden kufel, chyba, ze ma sie mocna glowe.
          Piwo nazywa sie "rżnięte".Po czesku "rezane",to lepiej brzmi.
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

          Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

          Comment

          • Shlangbaum
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2005.03
            • 5828

            #6
            Ja tak (naśladując praktykę innego LajboCKa) łamię moje nieudane piwa, jakimiś marketówkami. O dziwo z dwóch kiepskich piw da się zrobić jedno mniej kiepskie

            Krakowski Konkurs Piw Domowych !

            Comment

            • Twilight_Alehouse
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.06
              • 6310

              #7
              A ja się mogę podpisać i pod tym co napisał Abernacka, bo miałem okazje pić przepyszną mieszankę lanego Koźlaka z Żywym, i Shlangbaum. Jak do swojego mega wytrawnego stouta wlałem zbyt słodkiego Czarnego Smoka z Fortuny, to wyszedł ciemniak idealny
              A poza tym od dłuższego zcasu zbieram się, żeby w łódzkim Peronie 6 zamówić mieszankę lanego Irish Beer z Kormorana z lanym Kasztelanem.

              I coś mi się przypomina jakiś post na forum opisujący rżnięcie portera bałtyckiego Weizenem

              Comment

              • Titus_Fox
                Porucznik Browarny Tester
                • 2005.10
                • 400

                #8
                aha, czyli jak rozrabiałem "Sarmackie Mocne" "Fasbergiem" to mam siedzieć cicho ?

                Comment

                • huanghua
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.10
                  • 1910

                  #9
                  Jedyne mi znane łamanie to "shandy" mix piwa i lemoniady, ale to raczej spożywalne jak muchomor sromotnikowy.
                  Koźlak Amberowy z Amberowym Żywym brzmi conajmniej interesująco...
                  W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                  Comment

                  • Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

                    #10
                    Toć to "black and tan" się zowie
                    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                    Thou shallt not spilleth thy beer!

                    Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                    Comment

                    • huanghua
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.10
                      • 1910

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
                      Toć to "black and tan" się zowie
                      Które?
                      Last edited by huanghua; 2006-04-14, 22:56.
                      W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                      Comment

                      • Regent
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2002.10
                        • 512

                        #12
                        Kiedyś mieszałem Portera z Ostrowa z Lechem Pilsem , ale była jazda
                        Mniej alkoholu w piwach !!!
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                        Comment

                        • bury_wilk
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 2655

                          #13
                          Ojciec Wujcia Shaggy'ego, jak wykańczał nam mieszkanie, to zaserwował Portera Żywieckiego łamanego Beczkowym z Ciechanowa. Zupełnie smaczna koncepcja.
                          Lubię kiedy się zieleni
                          Lubię jak się piwo pieni...

                          ...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

                          Comment

                          • dkrasnodebski
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.05
                            • 2316

                            #14
                            W Ciechanowie w knajpie przy browarze serwują takie rezane piwka. Najciekawsze z nich to przekładaniec, gdzie porter i jasne leżą jedno na drugim. W szklanicy wygląda to ja brzanka sumatrzańska.
                            Z ciekawych mieszanek to łamaliśmy górnośląskie diamentem - pychota, no i nie można zapomnieć o pomyśle Małejżonki na mix miodowego z ciechanowskim porterem - też rewelka.
                            Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

                            www.radoslawstolar.pl

                            Comment

                            • Sokół83
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.12
                              • 1598

                              #15
                              wygląda to ja brzanka sumatrzańska
                              wszyscy wiemy jak wygląda brzanka sumatrzańska
                              Z INNEJ BECZKI

                              www.fotopolska.eu

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X