pijecie piwne "złamasy" ?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8109

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
    wszyscy wiemy jak wygląda brzanka sumatrzańska
    Wygląda jak rybka.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

    Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

    Comment

    • Titus_Fox
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.10
      • 400

      #17
      ano tak wygląda [w załączniku]:
      Attached Files

      Comment

      • bury_wilk
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.01
        • 2655

        #18
        Żeby rezane było dobre, trzeba do szkła wpuścić brzankę sumatrzańską, to oczywiste. Nikt tego nie pisał, bo wszyscy o tym wiedzą, taki piwny dogmat
        Lubię kiedy się zieleni
        Lubię jak się piwo pieni...

        ...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

        Comment

        • dkrasnodebski
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.05
          • 2316

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
          wszyscy wiemy jak wygląda brzanka sumatrzańska
          No właśnie tak myślałem
          Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

          www.radoslawstolar.pl

          Comment

          • Maidenowiec
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2287

            #20
            Huanghua, najlepszy przykład podał Dkrasnodebski. Ja o tym słyszałem w wersji Guinness i jakieś ichnie jasne piwo. Przypuszczam, że istnieje to w dwóch wersjach, tak jak nasz u-boot. Elegancka i prawidłowa, gdzie są dwie warstwy i druga w którym dwa piwa są po prostu nalane razem. Swoją drogą, będę musiał kiedyś to spróbować. Ja do tej pory łączyłem tylko koźlaka Juranda z porterem z Ciechanowa, ale nie bawiłem się w warstwowanie
            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

            Thou shallt not spilleth thy beer!

            Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

            Comment

            • dkrasnodebski
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.05
              • 2316

              #21
              Pytałem pani w barze jak ona to robi. Okazuje się, że oprócz bardzo ostrożnego nalewania (chyba nawet po łyżce), ważna jest temperatura piwa. Temperatura ma wpływ na gęstość piwa co umożliwia takie nalanie żeby się dwa różne płyny nie mieszały.
              Mam nadzieję, że nic nie pomieszałem.
              Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

              www.radoslawstolar.pl

              Comment

              • Shlangbaum
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2005.03
                • 5828

                #22
                O technice takiego lania piwa już było na forum http://browar.biz/forum/showthread.p...wo+r%BFni%EAte

                Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                Comment

                • albeertos
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.10
                  • 2313

                  #23
                  Często w Unrealu zamawiałem rżniętą Fortunę (1/3 Czarnej i 2/3 Jasnej). Przy świeżo otwartych beczkach smakowała rewelacyjnie - toć piwa niepasteryzowane. Sama Czarna była dla mnie za słodka, dlatego też taką wersję preferowałem. No i kiedyś jeszcze piłem rżniętego Żywca (oba z beczki). Wyborna mieszanka.
                  (_)>
                  Nigdy się nie poddawaj!!!
                  Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                  Lech jest tam gdzie jego wiara
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                  Comment

                  • mody13
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2003.06
                    • 6

                    #24
                    W moich okolicach od zawsze pijało się rżnięte to znaczy jasne przełamane napojem słodowym takim jak np. Karmi pychotka aczkolwiek bardzo lajtowa w sam raz po rowerku
                    Attached Files

                    Comment

                    • Marcin_wc
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.09
                      • 2115

                      #25
                      A ja wczoraj piłem primatora 24 łamanego ciemnym i brzanki sumatrzańskiej to nie przypominało

                      Comment

                      • grzes_ch
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2003.10
                        • 612

                        #26
                        Jak byłem kiedyś jako uczeń technikum w NRD na wymianie "przyjacielskiej" w Wernigerode to w knajpce przybrowarnianej ( Browar Hasseroeder ) piliśmy rżnięte składające się z trzech warstw ( widocznych i oddzielonych ) piwo ciemne , piwo jasne , wódka . ( UWAGA - bardzo zdradliwe !!! ) .

                        Comment

                        • dkrasnodebski
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.05
                          • 2316

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
                          A ja wczoraj piłem primatora 24 łamanego ciemnym i brzanki sumatrzańskiej to nie przypominało
                          Jeśli piszesz o smaku to gratuluję. Ja tej rybki nigdy nie próbowałem

                          A tak poważnie, przeczytaj jeszcze raz to co napisałem ja i koledzy a zobaczysz, że są różne rodzaje rżnięcia
                          Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

                          www.radoslawstolar.pl

                          Comment

                          • Shlangbaum
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2005.03
                            • 5828

                            #28
                            Zeszłej nocy przerżneliśmy z kolegami całą skrzynkę mojego piwa. Głównie z Ambrosiusem i Lwówkami (druka opcja była smaczniejsza ).

                            Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                            Comment

                            • dkrasnodebski
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.05
                              • 2316

                              #29
                              Tak sobie czytam i chyba sam coś zerżnę
                              Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

                              www.radoslawstolar.pl

                              Comment

                              • Marcin_wc
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.09
                                • 2115

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski
                                A tak poważnie, przeczytaj jeszcze raz to co napisałem ja i koledzy a zobaczysz, że są różne rodzaje rżnięcia
                                A tak poważnie, to nie pisałem tego poważnie

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X