Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil
Piwo w zielonych czy brązowych butelkach??
Collapse
X
-
Piłem Broka Sambora nie raz, tylko że zaraz po zakupie wędrował do lodówki a potem do gardła, nie kisiłem go na parapecieLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darco112Kup Broka (chyba najtańsze piwo w zielonej butelce), postaw na tydzień na parapecie, otwórz a poczujeszLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
lager
Dla mnie jako smakosza lagerów ,zielona butelka dla tego typu piwa jest to absolutna podstawa.Zielona butelka wpływa na smak piwa ktoy jest bardziej goryczkowy(chmielowy)
żeby nie być gołosłownym dam przykłady takich piw jak:Złoty Bażant,Beck's,Heineken,Carlsberg,Stella Artois,czy nawet Harteker-w ktorym zdecydowanie czuć odmiennośc w porównaniu z innymi piwa juranda.Można nawet zauważyc tą zmiane w Lech premium czy w Namysłowie-lecz oby dwa piwa są robione na twardej wodzie(wnioskuje to ze smaku) co prowadzi do tego że już nie są aż tak znakomite w swojej klasie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex...Zielona butelka wpływa na smak piwa ktoy jest bardziej goryczkowy(chmielowy)...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukexDla mnie jako smakosza lagerów ,zielona butelka dla tego typu piwa jest to absolutna podstawa.Zielona butelka wpływa na smak piwa ktoy jest bardziej goryczkowy(chmielowy)
Moje zdanie na temat zieleni napisałem wcześniej, a Perła z powszechnie dostępnych lagrów na rynku moim zdaniem jest jednym z najlepszych.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Zaryzykowałem z zielonym Wojakiem przetrzymanym 3 miesiące na parapecie.
Odstał swoje, potem na dwie godzinki do lodówki i konsumpcja.
Cóż, smak rzeczywiście nieco dziwny, ale bardziej przypominał mi refermentujące drożdze (tylko skąd on tam ).
Nie był jakoś odrzucający, piło się nawet dobrze. Efekty uboczne dopiero potem - lekki ból brzucha.
Nie mam pojęcia jak takie "naświetlenie" i potem silne schłodzenie wpływa na piwo, ale mnie zdziwiło nieco wysycenie tego piwa. Zamiast klasycznego odrywania się od dna, 95% babelków osiadało na sciankach kufla.
Jeśli idzie o pianę to raczej nie miało to wpływu na jej jakość. Piana gruboziarnista, początkowo gęsta (utrzymująca się nawet do 1cm powyżej kufla), szybko opada - czyli podobnie jak przy "nieparapetowanym"
ps. mam jeszcze drugiego Wojaka, ale z tym poczekam jeszcze kolejne 3 miesiące (bedzie tuż przed terminem przydatności )bla bla bla
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKaJako piwo roku wybrali oni Perłę Chmielową i na pytanie e-prezesa czy ta zielona butelka nie przeszkadza, pan tłumaczył, że wręcz przeciwnie, jest atutem, wydobywa tę chmielowość.
Comment
-
-
A to przepraszam. Coś mi się musiało pomylić, chyba, że Krąg Krakowski wybrał w swoim gronie Chmielową? To było chyba tak, że przy okazji rozmowy o zwycięzcy konkursu padła również pochwała dla Chmielowej, na co e-prezes spytał o zieloną butelkę i w odpowiedzi usłyszał co wyżej. Byłem zaskoczony, bo do tej pory słyszałem tylko same krytyki wobec zielonego szkła.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
Comment