piwo a wegetarianizm
Collapse
X
-
W Panamie drób również jest zaliczany do nabiału. Można jeść sobie cziken łingsy i być wege.Comment
-
Tylko który wegetarianin się do tego zastosuje? Niektórzy jedzą ryby i twierdzą że są wegetarianami. No nie są. Definicja jest całkiem konkretna.Comment
-
Oczywiście, że jest. Wkurza niesamowicie fakt, że o wegetarianizmie dziś nie można pogadać z mięsożercami bez gimbazowych przytyków.Comment
-
Nie, nie jest. Spójrz w każdą definicje wegetarianizmu. To niejedzenie zwierząt a ryba to zwierzę tak jak ośmiornica, ślimak czy gąbka. Ale oczywiście każde ograniczenie używania zwierząt jest ok pod względem etyki.Comment
-
A nie przyszło wam do głowy, że mięsożercy nie chcą rozmawiać o wegetarianizmie i będą sobie robić jaja? Jak z Jechowitów?Comment
-
Może dlatego, że wegetarianie częściej niż inni robią ze swojej diety ideologie?
PS: żeby nie było, że kogoś atakuję - z mięs omijam to co nie jest czerwone, nie żyję jak nie zjem 2 razy dziennie jakiejś "trawy", owoców poza sezonem nie tykam, to co pływa mogę jeść na każdy posiłekComment
-
-
Tak, wegetarianizm to też ideologia, nie tylko dieta.Comment
-
Comment
-
Comment
-
To dobrze, bo jaja z komunistów, korwinistów, katolików i pseudoekologow to te najlepszeComment
-
BTW. Sam z wielu zachowań niektórych wegan/wegetarian się śmieje. Uważam nawet ze cześć tego środowiska jest skrajnie przygłupawa. Ale czytać po raz milionowy że było się wege między 12 a 13 w środę, moje jedzenie sra na twoje, czy rośliny też czują, wywołuje już tylko zazenowanie typem który to pisze. Ja przez te 14 lat nasluchalem się dużo takich głupot. Tak trudno wyjść z czymś nowym?Comment
Comment