Witam Was wszystkich i od razu prosze o pomoc.
Szukam wlasnie przepisow regulujacych stosowanie substancji dodatkowych w procesie warzenia piwa.
Chodzi mi przede wszystkim o zastosowanie enzymow amylolitycznych. Wiecie moze gdzie jest to uregulowane? Sa to enzymy, ktore stosuje sie w czasie fermentacji.
Niestety udalo mi sie znalezc tylko takie rozporzadzenie:
Oraz dla wyrobow winiarskich. O piwie ani slowa.
Gdzie moge szuka. Pomozcie, bo jestem juz zrezygowany.
Pozdrawiam
Szukam wlasnie przepisow regulujacych stosowanie substancji dodatkowych w procesie warzenia piwa.
Chodzi mi przede wszystkim o zastosowanie enzymow amylolitycznych. Wiecie moze gdzie jest to uregulowane? Sa to enzymy, ktore stosuje sie w czasie fermentacji.
Niestety udalo mi sie znalezc tylko takie rozporzadzenie:
Oraz dla wyrobow winiarskich. O piwie ani slowa.
Gdzie moge szuka. Pomozcie, bo jestem juz zrezygowany.
Pozdrawiam
Comment