Substancje dodatkowe w czasie produkcji piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • baloun
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2002.10
    • 16

Dzieki za wszystkie odpowiedzi, wlasnie wrocilem z uropu i dopiero doczytalem.

Jednak mimo wszystko dalej szukam podstawy prawnej, przepisow. Moze ktos popatrzyc do normy, czy ona to zawiera?

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
      dadek
      Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
      2023-11-17, 00:48
    • bastion
      Ukraina, Ivano - Frankivsk, Vysoczana 18, Pivovarnia MIF.
      bastion
      Następny mikrus odwiedzony dosyć dawno temu. Nie powiem wówczas szału nie zrobił, ale dzisiaj to już zupełnie inna bajka. Ale najpierw o tym co było.

Niewielki bar nie zwiastował tego że na jego terenie mieści się warzelnia. Owszem na lodówce nie dało się zauważyć napisu...
      2022-12-16, 21:01
    • darekd
      Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
      darekd
      Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
      ...
      2023-02-07, 23:16
    • bastion
      Słowacja, Liptovsky Mikulas, Drużstevna 5, Pivovar Nilio.
      bastion
      Wpaść na pomysł żeby na Słowacji otworzyć mikrus warzący tylko piwa bezalkoholowe, to sytuacja jak na razie bez precedensu.
      Mieści się on we wschodniej części miasta w dzielnicy przemysłowej. Jest tam kilka działających za czasów słusznie minionych zakładów, dzisiaj zagospodarowanych...
      2022-11-14, 21:02
    • dadek
      Nowe Miasto Lubawskie, Kopernika 9C, Browar Nowomiejski/Piwoteka
      dadek
      Gdy z Markiem Putą z Piwoteki widziałem się na ostatnim jesiennym Warszawskim Festiwalu Piwa zapytałem czy w tygodniu mógłbym wpaść do nowego browaru w Nowym Mieście Lubawskim. Nie było problemu - "zadzwoń jak będziesz jechał a uprzedzę chłopaków to ci pokażą oba" - powiedział...
      2022-11-07, 01:04
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...