piwo browar-bizowe

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szefi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 194

    #106
    Rozrzalenie.....

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    cała ta dyskusja zaczyna być wodą na młyn dla Krzysia, który od początku wiedział jak się to skończy
    tiaaa
    jak chciałem zacząć porządkować dyskusje to sam mnie powstrzymałeś... ale ja na tym forum rzeczywiście raczkuje.... o choć mam doświadczenie organizacyjne... to tu się nie przyda... bo widzę że młyn krzysia , a właściwie jego szafa jest na tyle wielka i autorytatywna ... że jak już doświadczeni seniorzy coś powiedzą to tak jest i już i wara chcieć coś zrobić wbrem ich opinii

    gro głosów to - "nie uda" się
    a ci co przejawiają inicjatywę są jakże cudownie tłumieni...

    rzeczywiście cała dyskusja przybrała kształt koncertu ludzi z branży którzy wiedzą najlepiej.... Krzysiu już od dawna wiedział

    więc takiemu jak mi już odechciało śledzić ten jakby nie było ciekawy wątek, właśnie dzięki takim wypowiedziom.... i cała moja energia którą chciałem włożyć... włoże ale w moje warzenie....

    życzę powodzenia Shlangbaum'owi , który chyba jako nieliczny nie dość że chce to mobilizuje innych i za jego zdrowie wypije nie jedno a nóż mu się uda... przekonać

    POWODZENIA

    Comment

    • Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

      #107
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
      życzę powodzenia Shlangbaum'owi , który chyba jako nieliczny nie dość że chce to mobilizuje innych
      Tyle że ja też jestem sceptykiem żeby było śmiesznie

      Krakowski Konkurs Piw Domowych !

      Comment

      • Krzysztof
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.04
        • 1689

        #108
        A ja sobie myślę tak: mogę zrobić jakieś fajne piwo dla fajnych ludzi. Ale jak czytam to co piszecie to mi się odechciewa....

        Zrobię jakiegoś doublebocka na Boże Narodzenie i będą się ludziska cieszyć. Butelki mam to wyślę Art-owi flaszkę ze specjalną etykietą. Wtedy Art wam opisze to mogło by być waszym udziałem....
        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
        www.twojmalybrowar.pl

        Comment

        • Marcin_wc
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.09
          • 2115

          #109
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
          W sumie dlaczego to piwo powinno być tanie? Jeżeli ma być unikalne to cena nie gra wielkiej roli. Sami kupujemy unikalne piwa i nie liczymy się z kosztami.
          Kupujemy piwa unikalne i drogie, ale w małych ilościach, bo nie mamy pewności, czy będą nam smakować.

          Ja mam pewne wątpliwości co do wyjątkowości tego piwa i nie chodzi mi o możliwości browaru, ale o to, ze piwo które ma smakować 180 osobom nie będzie niczym nadzwyczajnym.
          Ostatnia zmiana dokonana przez Marcin_wc; 2006-05-01, 23:16.

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #110
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
            ... jak już doświadczeni seniorzy coś powiedzą to tak jest i już i wara chcieć coś zrobić wbrem ich opinii...
            A czy ja tobie zabraniam zająć się tematem? Jak masz zdolności organizacyjne, to się wykaż i załatw sprawę.

            Ja się tym nie zajmę, bo:
            1. nie chce mi się,
            2. uważam, że nie ma to sensu.

            Piwo produkuje się po to, żeby na tym zarabiać. Nie widzę żadnego sensu w montowaniu gigantycznego przedsięwzięcia dla zakupu skrzynki jakiegoś dziwnego piwa. Przeczytaj temat o koszulce antyżywieckiej, policz, ile osób się na to zapisało i ile trwało robienie tematu. A ty chcesz zebrać składki od 180 osób, nie wiadomo nawet w sumie, na co? Przydałoby się trochę realizmu, a nie tylko pobożne życzenia i użalanie się nad fiaskiem "świetnych" pomysłów.

            Jeżeli ktoś ma na poważnie się tym zająć, to Art. Ale pod warunkiem, że będzie na tym zarabiał. Ale już widzę to gadanie "jak drogo" (poczytaj temat "tani słód" w piwowarstwie domowym).

            A osobiście od siebie dodam, o czym niektórzy już wiedzą, że niewiele rzeczy wk...a mnie bardziej, jak hasło "może by ktoś coś zrobił". Proponuję zaczynać zawsze od siebie: nie kto może coś zrobić, tylko "co ja mogę zrobić dla innych". Wtedy będę sprawę traktował poważnie, a nie jako zwykłe pieprzenie w bambus.

            Shlangi, kadź zacierna browaru w Imielinie ma 20 hl, więc jest już 4000 flaszek do rozdysponowania.

            Comment

            • szefi
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.12
              • 194

              #111
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu

              A osobiście od siebie dodam, o czym niektórzy już wiedzą, że niewiele rzeczy wk...a mnie bardziej, jak hasło "może by ktoś coś zrobił". Proponuję zaczynać zawsze od siebie: nie kto może coś zrobić, tylko "co ja mogę zrobić dla innych". Wtedy będę sprawę traktował poważnie, a nie jako zwykłe pieprzenie w bambus.
              o.k. masz rację... ale to mniej więcej ja miałem na myśli... i jakoś ja tak właśnie robię

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19291

                #112
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                ...
                Shlangi, kadź zacierna browaru w Imielinie ma 20 hl, więc jest już 4000 flaszek do rozdysponowania.
                a mają linię do rozlewu butelek?? zdaje mi się, że nie.
                Krzysztof nie obraź się, specjalnie nie torpedowałem twojej inicjatywy, gdyż jest również ciekawa, acz oczywiście droga. zresztą SK też jak widać jest za drogi dla niektórych (dla mnie pewnie też).
                nie chciałbym zdradzać tu pewnych rzeczy powierzonych mi w zaufaniu, ale powrócę jeszcze do tematu, gdy Shlangie skonkretyzuje co na to Żnin.

                Comment

                • Krzysztof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.04
                  • 1689

                  #113
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                  a mają linię do rozlewu butelek?? zdaje mi się, że nie.
                  Krzysztof nie obraź się, specjalnie nie torpedowałem twojej inicjatywy, gdyż jest również ciekawa, acz oczywiście droga. zresztą SK też jak widać jest za drogi dla niektórych (dla mnie pewnie też).
                  nie chciałbym zdradzać tu pewnych rzeczy powierzonych mi w zaufaniu, ale powrócę jeszcze do tematu, gdy Shlangie skonkretyzuje co na to Żnin.
                  Cała dyskusja zmierza zeby napić sie piwa z butelki, która będzia miała etykietę browar.biz.

                  Wysokość ceny to sprawa drugorzędna, chyba że ktoś chce kupić tego piwa nie wiem ile...
                  Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                  www.twojmalybrowar.pl

                  Comment

                  • Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

                    #114
                    Nie chodzi mi o to, żeby kłócić się o butelkownie, tylko żeby pokazać wielkość jednej minimalnej warki u potencjalnych producentów.

                    Kadź zacierna w Żninie ma 45 hl = 9000 butelek. Ceny w sklepie internetowym: 20 piw = 40 zł + transport 25 zł = 65 zł.

                    Comment

                    • Krzysztof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.04
                      • 1689

                      #115
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                      Nie chodzi mi o to, żeby kłócić się o butelkownie, tylko żeby pokazać wielkość jednej minimalnej warki u potencjalnych producentów.

                      Kadź zacierna w Żninie ma 45 hl = 9000 butelek. Ceny w sklepie internetowym: 20 piw = 40 zł + transport 25 zł = 65 zł.

                      A ile są w stanie przepuścić przez fermentację minimalnie? Zakładam że pewnie z 80 hl...
                      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                      www.twojmalybrowar.pl

                      Comment

                      • Shlangbaum
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2005.03
                        • 5828

                        #116
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                        Ceny w sklepie internetowym: 20 piw = 40 zł + transport 25 zł = 65 zł.
                        W ich ofercie biznesowej na duże ilości piwo skrzynka wychodzi po ok. 28 zł a transport sami byśmy sobie musieli tańszy załatwić. Oni wysyłają DHL'em zdaje się.

                        Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                        Comment

                        • Shlangbaum
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2005.03
                          • 5828

                          #117
                          Oferta ze Żnina i z Fortuny

                          Sprawy nie wyglądają zachęcająco. Tak jak pisał Krzysiu browary najchętniej sprzedałyby nam ich zwyczajowe produkty (tyle, że bez filtracji i pasteryzacji ze Żnina).


                          Z Fortuny: Czarny Smok lub Czarne kosztuje 3,00 zł brutto z butelką pakowane po 20 w kartony.

                          Ze Żnina: piwo jasne niepasteryzowane, niefilrtowane. Koszt butelki 2,50 zł brutto z butelką pakowane po 20 w kartony.


                          Etykiety naklejają sami po ich dostarczeniu. Ceny obowiązują z transportem.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2006-05-09, 21:24.

                          Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                          Comment

                          • grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 2898

                            #118
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                            Sprawy nie wyglądają zachęcająco. Tak jak pisał Krzysiu browary najchętniej sprzedałyby nam ich zwyczajowe produkty (tyle, że bez filtracji i pasteryzacji ze Żnina).


                            Z Fortuny: Czarny Smok lub Czarne kosztuje 3,00 zł brutto z butelką pakowane po 20 w kartony.

                            Ze Żnina: piwo jasne niepasteryzowane, niefilrtowane. Koszt butelki 2,50 zł brutto z butelką pakowane po 20 w kartony.


                            Etykiety naklejają sami po ich dostarczeniu. Ceny obowiązują z transportem.
                            Z transportem gdzie ? Jak pod moje drzwi to spokojnie mogę kupić karton.
                            pozdrawiam
                            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                            Comment

                            • Shlangbaum
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2005.03
                              • 5828

                              #119
                              Transport dla każdego kupującego jak rozumiem ale w razie czego upewnię się

                              Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                              Comment

                              • Shlangbaum
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2005.03
                                • 5828

                                #120
                                Konkrety z Imielina

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                                pogadam z braćmi Jadowskimi na Gali
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                                Na Gali Piw Małopolskich trzeba będzie pogadać z browarami...
                                Browar Imielin nie jest w stanie uwarzyć dla nas piwa, gdyż jak to na Gali Piw i Browarów Małopolski było wielokrotnie mówione sprzedają całe swoje piwo na pniu i aby wywiązać się ze zleceń nie mogą sobie pozwolić na "skoki w bok". Z tego też względu Pan Jadowski nie uwarzył na Galę pszeniczniaka mimo iż zamierzał. Ponadto powiedział, że do swoich piw dodaje on 15-20 % zasypu kukurydzianego więc nie ucieszyłoby to browarbizowiczów zapewne

                                Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • darekd
                                  ? [Funky Fluid], Paint it Black
                                  darekd
                                  Black IPA na chmielu Sabro,

                                  Oprócz słodu jęczmiennego jest też żytni pszeniczny.

                                  Ekstr. 16%, Alk. 7%

                                  Aromat – początkowo trochę palony słód, potem już wyraźniej chmiel – kokos, trudno identyfikowalne owoce
                                  Piana – wysoka, zwarta, trwała, zostaje na szkle
                                  ...
                                  2024-07-21, 01:30
                                • darekd
                                  Łańcut, GlassGO
                                  darekd
                                  Black Currant Wee Heavy BA

                                  Ekstr. 25%
                                  Alk. 11% (to już właściwie jakiś szkocki barley wine)

                                  Nie wspominają w beczce po czym leżakowało, zatem domyślam się, że w czystej. W składzie czarna porzeczka i wanilia. Chmiele Warrior i Fuggles

                                  Aromat- ciężki z melasą,
                                  ...
                                  2024-07-21, 01:04
                                • Randi
                                  Browary na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej
                                  Randi
                                  Witam,

                                  Jestem studentem architektury, w tym roku będę realizował swój dyplom inżynierski, którego tematem będzie browar restauracyjny na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
                                  Prowadzę właśnie analizy, które pomogą mi wybrać lokalizację pod projekt, dlatego chciałem prosić...
                                  2024-02-21, 16:12
                                • darekd
                                  Riegele, Dulcis 12
                                  darekd
                                  Znany browar z Augsburga w bawarskiej Szwabii.
                                  Piwo z ich serii Brauspezialitäten

                                  https://www.riegele.de/bier/dulcis-12/

                                  Określają je jako belgijskiego dubbla, co biorąc pod uwagę jego moc - 11% alk i stosunkowo jasną barwę mogłoby być triplem czy nawet quadem....
                                  2024-01-15, 00:24
                                • zasada
                                  Ulubione suche drożdże - ankieta google
                                  zasada
                                  Zainspirowany artykułem z przedostatniego numeru BYO oraz posiłkując się pomysłem z HBT (KLIK) zapraszam do ankiety Google:

                                  https://forms.gle/vVWLc6ac2YA83WDEA

                                  Dotyczy ona ulubiony suchych szczepów do:
                                  1. Amerykańskich ejli (poza mętnymi).
                                  2. Mętnych amerykańskich...
                                  2023-07-20, 08:18
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...