piwo browar-bizowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kalifat
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.10
    • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
    Sprawy nie wyglądają zachęcająco. Tak jak pisał Krzysiu browary najchętniej sprzedałyby nam ich zwyczajowe produkty (tyle, że bez filtracji i pasteryzacji ze Żnina).

Z Fortuny: Czarny Smok lub Czarne kosztuje 3,00 zł brutto z butelką pakowane po 20 w kartony.

Ze Żnina: piwo jasne niepasteryzowane, niefilrtowane. Koszt butelki 2,50 zł brutto z butelką pakowane po 20 w kartony.

Etykiety naklejają sami po ich dostarczeniu. Ceny obowiązują z transportem.
    Jak z transportem pod drzwi to ceny nie są takie straszne. Jeśli oferta jest aktualna dla klientów indywidualnych to pewnie we Warszawie znalazło by się kilku większych odbiorców. W końcu nie będę musiał jechać do Gniezna czy Wrześni, żeby napić się Czarnego Smoka czy Czarnego. Już kilkukrotnie przywoziłem piwo z Fortuny do W-wy i nie było problemu, zeby je rozprowadzić wśród znajomych.
    Gdybyż jeszcze było w ofercie Marcowe.

ps.
    Dlaczego takie wielkie znaczenie ma dla Was to, żeby piwo było jak najtańsze?
    Skoro to miał być projekt incydentalny, to czy to wielka róznica, czy skrzynka będzie kosztowała 40, 50, 60 czy 80 zł.
    Last edited by kalifat; 2006-05-15, 09:00.
    bla bla bla

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

Konkrety z GAB'a

Konkretów z GAB'a wam nie przekażę bo w mailach mają podpis:

"Uwaga:
      Wiadomość jest przeznaczona tylko dla jej adresata. Dostęp osób trzecich do
      tej wiadomości jest zabroniony. Jeśli nie jest Pan/i adresatem niniejszej
      wiadomości, informujemy, że jej rozpowszechnianie, kopiowanie,
      rozprowadzanie lub inne działanie o podobnym charakterze jest zabronione
      i może być nielegalne. Prosimy o poinformowanie nadawcy oraz usunięcie
      wiadomości bez otwierania załączników."

Jedno jest pewne: piwa u nich nie zamówimy. Obawiam się, że z powodu niechęci Bractwa Piwnego dla nas Ale jak już mówiłem, nie chcąc łamać tajemnicy handlowej nie napiszę tu o co chodzi.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• arzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 2814

"Uwaga:

Jedno jest pewne: piwa u nich nie zamówimy. Obawiam się, że z powodu niechęci Bractwa Piwnego dla nas Ale jak już mówiłem, nie chcąc łamać tajemnicy handlowej nie napiszę tu o co chodzi.
        Z całym szacunkiem, ale co ma Bractwo do warzenia piwa?
        Jestem w szoku
        "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        Bractwo Piwne
        Skład Piwa
        Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• kibi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.07
          • 1875

"Uwaga:
          Ja bym nie robił afery, to zapewne standartowy podpis, wklejany do wszystkich wiadomości, szczególnie tych o charakterze biznesowym.

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

Shlangie nie dziw się! Gab, który ma kontakty z BP i z tych kontaktów (mniemam) jest kontent, że po takiej emocjonalnej opinii o BP jaką starasz się propagować będzie zainteresowany rozmową z tobą.
            piwa browar.biz-owego w wydaniu przemysłowym nie będzie, bo jak widać każdy ma inną koncepcję. cóż z tym trzeba się pogodzić
            dużo fajniejszą ideą jest piwo warsztatowe, czy jak już parę osób miało okazję przetestować wspólne warzenie.

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
              dużo fajniejszą ideą jest piwo warsztatowe
              Mam! W dodatku 18-stkę, zatem chyba na przyszłe Warsztaty dopiero bedzie do rozdania
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Shlangbaum
                • 2005.03
                • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                Shlangie nie dziw się! Gab, który ma kontakty z BP i z tych kontaktów (mniemam) jest kontent, że po takiej emocjonalnej opinii o BP jaką starasz się propagować będzie zainteresowany rozmową z tobą.
                Złożyłem ofertę kupna. Mogę nie lubić tego komu w sklepie sprzedam 10 kilo ziemniaków ale zależy mi na zysku więc je bez łaski sprzedam nawet temu kogo nie lubię
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy
                Z całym szacunkiem, ale co ma Bractwo do warzenia piwa?
                Jestem w szoku
                Powiedziano mi, że jeżeli nie jestem z Bractwa to o piwie mogę zapomnieć

Comment

• arzy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 2814

Złożyłem ofertę kupna. Mogę nie lubić tego komu w sklepie sprzedam 10 kilo ziemniaków ale zależy mi na zysku więc je bez łaski sprzedam nawet temu kogo nie lubię

Powiedziano mi, że jeżeli nie jestem z Bractwa to o piwie mogę zapomnieć
                  Nie wiem jak zapytałeś ani co browar GAB odpowiedział.
                  Z tego co powyżej napisałeś mogę wnioskować, że ktoś z browaru zrozumiał, że chcesz darmowe piwo.
                  A tak na marginesie

cytat:
                  "Obawiam się, że z powodu niechęci Bractwa Piwnego dla nas"
                  "Powiedziano mi, że jeżeli nie jestem z Bractwa to o piwie mogę zapomnieć"

dlaczego tak pomyślałeś? jaka niechęć? jeszcze nigdzie nie widziałem żeby ktoś z bractwa coś złego napisał na forumowiczów, nie mogę tego zrozumieć

PS
                  zrobię wszystko żeby sprawę wyjaśnić i dac jasną odpowiedź dlaczego GAB nie może (nie chce) uwarzyć piwa dla browar.biz'u
                  Last edited by arzy; 2006-05-15, 20:46.
                  "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  Bractwo Piwne
                  Skład Piwa
                  Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Shlangbaum
                    • 2005.03
                    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy
                    zrobię wszystko żeby sprawę wyjaśnić i dac jasną odpowiedź dlaczego GAB nie może (nie chce) uwarzyć piwa dla browar.biz'u
                    Cieszę się Bo w mailu, który dostałem od GAB'a odczytałem pewną niechęć do nas. A było to tak:

Spytałem browar czy mogą uwarzyć pojedyńczą warkę piwa --> Spytali mnie więc, czy występuję w imieniu jakiejś oficjalnej grupy i czy nie z Bractwa Piwnego czasem, bo prywatnej osobie nie uwarzą --> napisałem, że zamówienie byłoby dla grupy forumowiczów z browar.biz --> na co dostałem po minucie błyskawiczną odpowiedź mailem, że muszą odmówić --> odesłałem maila, że szanuję ich decyzję ale że nie rozumiem jej z ekonomicznego punktu widzenia --> więcej nie odpowiedzieli.

Napisałem, że się obawiam, że to z powodu niechęci BP do nas dlatego, że w mailu padła ich nazwa, i opinia, że skoro nie jesteśmy BP to nie uwarzą nam piwa. Na to nakłada się to, że ostro skrytykowałem ostatnio działalność krakowskiego kręgu BP. Podkreślam, że to mój domysł - nie narzucam nikomu mojego punktu widzenia. Nie mniej jednak GAB'a sobie darowałem i niedługo opiszę tu kolejne po Żninie, Fortunie i Gabie odpowiedzi małych polskich browarów na temat uwarzenia dla nas piwa. Rozmowy w toku

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

GAB był jednym z pierwszych browarów przychylnych forumowiczom - przypominam, że byli sponsorami Zlotu w Boszkowie 2004 - zatem może interpretacja miejmy nadzieję mylna, albo rzeczywiście pomyśleli, że chcemy znowu coś za darmo

Druga sprawa: może jednak lepiej by było, jakby w imieniu forum browar.biz usankcjonował te akcje nasz Admin?
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Shlangbaum
                        • 2005.03
                        • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                        Druga sprawa: może jednak lepiej by było, jakby w imieniu forum browar.biz usankcjonował te akcje nasz Admin?
                        Zgadza się. Dlatego zawsze pytam w imieniu własnym i jak ktoś dopytuje to mówię, że część forumowiczów chce piwo - nigdy natomiast nie podpisuję się jako przedstawiciel browar.biz - bo to by niezłe samozwańcze nadurzycie było

Comment

• Wielki_B
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.02
                          • 1968

Zgadza się. Dlatego zawsze pytam w imieniu własnym i jak ktoś dopytuje to mówię, że część forumowiczów chce piwo - nigdy natomiast nie podpisuję się jako przedstawiciel browar.biz - bo to by niezłe samozwańcze nadurzycie było
                          Sorry, że się wtrącam, ale myślę, że jeszcze jakoś byś się wyłgał, gdyby nie to szpetne FCJP...

Comment

• Shlangbaum
                            • 2005.03
                            • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
                            Sorry, że się wtrącam, ale myślę, że jeszcze jakoś byś się wyłgał, gdyby nie to szpetne FCJP...
                            Nie mam się z czego wykręcać kłamstwem a za gramatyczne spostrzeżenia dziękuję

A tak poza tym to proponuję by jednak chętni wypowiedzieli się jakie piwo sobie życzą ?

Ja obstawiam portera, bo ten za jakiś czas zyska wartość kolekcjonerską

Comment

• grzes_ch
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2003.10
                              • 612

Może ta niechęć browarów ( np. GAB-a ) wiąże się właśnie z tym , że pytasz o piwo jako osoba fizyczna. Trudno bowiem potraktować sprzedaż całej warki piwa jako sprzedaż detaliczna. A jeśli chodzi o sprzedaż hurtową to trzeba niestety jeszcze raz powołać się na Ustawę o wychowaniu..... i jeden z jej artykułów
                              "sprzedaż napojów alkoholowych, wymienionych w zezwoleniu, wyłącznie przedsiębiorcom posiadającym zezwolenie na obrót hurtowy tymi napojami lub zezwolenie na sprzedaż detaliczną napojów alkoholowych,"
                              Dlatego też proponując dyskusję o piwie browar-bizowym wspomniałem o naszych kolegach forumowiczach posiadających hurtownie czy sklepy - bądź zaprzyjaźnionych browarach ( aby ten problem obejść ).

Comment

• Shlangbaum
                                • 2005.03
                                • 5828

No widzisz ale tylko GAB robi takie zastrzeżenia. Inne browary jakoś bez problemu mi ofertę przysyłają Nawet sami dzwonią do mnie...

Comment

Przetwarzanie...
                                X