Z góry przepraszam , jeśli ten temat był wałkowany - ale go nie znalazłem ( takie zabezpieczenie tytułem wstępu )
W ostatnim czasie zastanawiam się nad takim pomysłem.
Czytam narzekania naszych forumowiczów na piwa koncernowe , na upadające browary , na zmniejszenie sortymentu piw polskich .
Z drugiej strony obserwuję pojawienie się piw i "browarów" ( celowo w nawiasie ) Stary Kraków czy Browaru Siemianowice.
Dodatkowo natknął mnie temat o upadających browarach.
Teza - czy nie warto pokusić się o stworzenie - warzenie piwa browarbizowego.
Dokonałem takich założeń - na forum zalogowało się 15.880 użytkowników , liczmy , że 10% to ci aktywni.
Część z nas ma sklepy , lokale piwne ( posiada koncesje - co jest istotne )
Browar Stary Kraków - czyli pewnie Relakspol - akceptuje jednorazowe zamówienie na 1.800 litrów ( dane z dyskusji o zamykanych browarach )
Częśc z nas zajmuje się , amatorsko lub profesjonalnie warzeniem piwa.
Wnioski :
Jeśli zaangażujemy osoby o których mowa powyżej , a 10 % userów nabędzie wytworzone piwo to jest szansa na wyprodukowanie piwa browar-bizowego.
Jakie to mogłoby być piwo można poddać ogólnoforumowej dyskusji.
W ostatnim czasie zastanawiam się nad takim pomysłem.
Czytam narzekania naszych forumowiczów na piwa koncernowe , na upadające browary , na zmniejszenie sortymentu piw polskich .
Z drugiej strony obserwuję pojawienie się piw i "browarów" ( celowo w nawiasie ) Stary Kraków czy Browaru Siemianowice.
Dodatkowo natknął mnie temat o upadających browarach.
Teza - czy nie warto pokusić się o stworzenie - warzenie piwa browarbizowego.
Dokonałem takich założeń - na forum zalogowało się 15.880 użytkowników , liczmy , że 10% to ci aktywni.
Część z nas ma sklepy , lokale piwne ( posiada koncesje - co jest istotne )
Browar Stary Kraków - czyli pewnie Relakspol - akceptuje jednorazowe zamówienie na 1.800 litrów ( dane z dyskusji o zamykanych browarach )
Częśc z nas zajmuje się , amatorsko lub profesjonalnie warzeniem piwa.
Wnioski :
Jeśli zaangażujemy osoby o których mowa powyżej , a 10 % userów nabędzie wytworzone piwo to jest szansa na wyprodukowanie piwa browar-bizowego.
Jakie to mogłoby być piwo można poddać ogólnoforumowej dyskusji.
Comment