piwo browar-bizowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Słuchajcie a moze piwo niefiltrowane i niepasteryzowane. Całkowita nowość na naszym rynku, no i częściowo mógłby nam odpaść problem krótkiego terminu przydatności piwa filtrowanego i niepasteryzowanego. Pewnie sa jakieś poronione przpisy to regulujące, ale nawet jeśli miałoby to termin 3 miesiace, to my wiedząc, że moze być przechowywane dłużej moglibyśmy sobie trzymać i upijać powoli.
    Jestem w stanie wziąć towar do siebie do sklepu. Myślę, ze w ciemno mogę wziąć 5 skrzynek 0,5l, czyli 100szt. Może nie dużo, ale wszystko zależy też od kosztów. Z Wrocławia moge odebrać własnym transportem.
    Optowałbym za pszenicznym, ale prawdziwe "żywe" też by było nie od rzeczy.
    blog.kopyra.com

Comment

• grzes_ch
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.10
      • 612

Ja skłaniem się jednak ku piwu oryginalnemu a nie tylko nalepieniu etykiety na piwo już istniejące.
      Chętnie więc widziałbym tu współpracę z Krzysztofem lub innym browarem restauracyjnym. Choć to Krzysztof właśnie ( z ramienia browarów restauracyjnych ) jest najbardziej na forum widoczny .Problem tylko w konfekcjonowaniu.

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

1. Nikt takiego drożdżowego nie zrobi do butelek, bo drożdże zafajdają monoblok. Pisał o tym kiedyś Simon. Tym bardziej, jeśli to miałaby być śladowa partia, żaden browar się nie zdecyduje.
        2. Wybór browarów nie jest duży. Jeżeli Goch stoi pół roku i nie ma pomysłu, co z sobą zrobić, to nie włączy browaru na jedną warkę, bo to się kompletnie nie opłaca. Już raczej trzebaby pytać Górę albo Ediego. Ale oni nie zrobią Koźlaka ani pszenicy. Goch zresztą też nie.
        3. O ile wiem, żadna firma kurierska nie przewozi piwa.
        4. Stowarzyszenie "Wiara Lecha" zamawia piwo pod własną marką, może więc ktoś z kibiców Lecha wypowiedziały się, jaki to w ogóle ma sens?

Ale moim zdaniem sprawa i tak zdechnie w następującym punkcie - uzgodnienia przez zainteresowanych, jakie to ma być piwo.

Comment

• grzes_ch
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.10
          • 612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
          Ale moim zdaniem sprawa i tak zdechnie w następującym punkcie - uzgodnienia przez zainteresowanych, jakie to ma być piwo.
          Może masz rację. Dlatego też warto byłoby przeprowadzić ankietę jakie miałoby być to piwo a decydujący głos miałby ART. Jak pamiętam to właśnie ty przed giełdą Świdnicką zadysponowałeś konkretne składniki dla piwa konkursowego. Dlatego tu też trzeba osoby która z góry określi parametry piwa. Polacy nie przywykli do demokracji .

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

1. Nikt takiego drożdżowego nie zrobi do butelek, bo drożdże zafajdają monoblok. Pisał o tym kiedyś Simon. Tym bardziej, jeśli to miałaby być śladowa partia, żaden browar się nie zdecyduje.
            Przemysłowy nie, ale restauracyjny, czemu nie. Jeśli Bierhalle butelkuje w butelki litrowe, jak rozumiem piwo niefiltrowane, to dla nas też by mogło chyba to zrobić. Znaczy technicznie jest to możliwe IMO.
            blog.kopyra.com

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

2. Wybór browarów nie jest duży. Jeżeli Goch stoi pół roku i nie ma pomysłu, co z sobą zrobić, to nie włączy browaru na jedną warkę, bo to się kompletnie nie opłaca. Już raczej trzebaby pytać Górę albo Ediego. Ale oni nie zrobią Koźlaka ani pszenicy. Goch zresztą też nie.
              3. O ile wiem, żadna firma kurierska nie przewozi piwa.
              (...)
              Odp. na punkt 2. Edi także nie butelkuje swoich wyrobów. A wiec i ten browar takze odpada.
              Odp. na punkt 3. Jest kilka firm kurierskich w Polsce, które przewożą alkohol, m.in. Pocztex
              Last edited by abernacka; 2006-04-27, 17:34.
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23926

1800l to raptem 3600 butelek, czyli np. 180 osób bierze po skrzynce

ale nie wiem czy taki browar może sprzedać piwo osobie prywatnej / tudzież firmie (która nie ma zezwolenia na handel alkoholem) - trudno tu wytłumaczyć się zaspokajaniem "potrzeb własnych" Może jest tu spec celny pod ręką ;-)

faktycznie logistyka to drugi duży problem, choć jak znam życie nawet określenie gatunku piwa jakie byśmy chcieli będzie problemem (no chyba że coś Wam narzucę ). wracając do transprotu no to widziałbym opcję taką że z każdego większego miasta z którego jest kilka zamówień typuje się osobę która jedzie po "działkę" dla danego regionu - a później od tej osoby już regionalnie odbierają sobie osoby indywidulanie.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Krzysztof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.04
                  • 1689

W grę wchodzi tylko browar restauracyjny z mozliwością napełniania butelek piwem z drożdżami.
                  W innym przypadku będzie to część produkcji seryjnej z etykietą browar.biz.
                  Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                  www.twojmalybrowar.pl

Comment

• iron
                    • 2002.08
                    • 6717

Krzysztof, a jak by była cena takiego piwa z browaru restauracyjnego?
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Pinio74
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.10
                      • 3881

(...)
                      3. O ile wiem, żadna firma kurierska nie przewozi piwa (...)
                      Chyba jakaś jednak przewozi. Browar w Żninie umożliwił zakup swoich produktów przez internet z dostawą do domu przez kuriera właśnie, jednak koszty są dość duże (25 zł od skrzynki) http://www.leszek-znin.pl/sklep.html
                      BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Małażonka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 4602

I jeszcze jedna mała uwaga sceptyka. Na pełną zakupioną przez forumowiczów warkę - ktoś musi wyłożyć pieniądze. Stosunkowo duże pieniądze. Ciekawa jestem, kogo z nas stać na zamrożenie nie małej gotówki.
                        Bo jakoś nie wierzę, by browar X czy Y zgodził się czekać na gotówkę do czasu sprzedania całego piwa....
                        Last edited by Małażonka; 2006-04-28, 07:57.

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23926

no tak, oczyweiście tylko "przedsprzedaż" wchodziłaby w grę.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

proponowałby rozważyć jednak istotniejszą kwestię - czy to ma być produkt ekskluzywny czy nie. z tego co wiem Bierhalle ma linię do rozlewu na wpółręczną i chyba nie przewiduje butelkowania do zwykłych butelek zwrotnych, a taka krachlowa podraża koszty przedsięwzięcia.
                            SK, nie powiem też nie uruchomi linii rozlewu dla zbyt małej partii piwa, więc albo musi to być zgrane z planem warzelniczym Tomka, albo szukamy innego browaru.

Comment

• Małażonka
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                              proponowałby rozważyć jednak istotniejszą kwestię(...)
                              No, jeśli kwestia płatności nie jest istotną sprawą - to ja przepraszam

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

przecież nie musi być pełna wpłata. grunt żeby byli chętni na odbiór to reszta jest do ustalenia.

Comment

Przetwarzanie...
                                X