piwo browar-bizowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

    #61
    Rozmawiałem twarzą w twarz z menagerem browaru Leszek (jest Krakusem ) i prześle mi w najbliższym czasie ofertę cenową. Pomysł mu się spodobał.

    Krakowski Konkurs Piw Domowych !

    Comment

    • szefi
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.12
      • 194

      #62
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
      Rozmawiałem twarzą w twarz z menagerem browaru Leszek (jest Krakusem ) i prześle mi w najbliższym czasie ofertę cenową. Pomysł mu się spodobał.
      Nie Ty jeden do tego "Żnin-Leszek" namawiasz.. . Człowiek jest otwarty na różne propozycje... kto wie...

      Comment

      • Krzysztof
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.04
        • 1689

        #63
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
        Krzysztof, a jak by była cena takiego piwa z browaru restauracyjnego?

        Pewnie stosunkowo wysoka wziąwszy pod uwagę koszt opakowania.
        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
        www.twojmalybrowar.pl

        Comment

        • Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

          #64
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          przecież nie musi być pełna wpłata. grunt żeby byli chętni na odbiór to reszta jest do ustalenia.
          Rozumiem, że pokrywasz należność za tych, co zamówią, a nie odbiorą, albo odbiorą, a nie zapłacą?

          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

            #65
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
            Rozmawiałem twarzą w twarz z menagerem browaru Leszek (jest Krakusem ) i prześle mi w najbliższym czasie ofertę cenową. Pomysł mu się spodobał.

            Pomysł ze Żninem wg. mnie jest chybiony. Wydawało mi się że piwo "browar bizowe" ma być w jakiś tam stopniu wyjatkowe (np. Ciemne) a nie piwo typowe czyli z gatunku jasne pełne. Możliwe, że "Leszek" uważył by na nasze życzenie takie piwo. Ale na pewno nie taką ilość jaką byśmy sobie życzyli jeśli nawet jeśli by na to poszedł, było by to dla nich coś z pogranicza eksperymentu. A sami wiemy jak wiekszości wychodzą eksperymenty. Dlatego przychylam się do stwierdzenia, że idealnym browarem do tego projektu byłby Browar Stary Kraków.
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • Krzysztof
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.04
              • 1689

              #66
              W zależności od tego ile tego piwa będziecie chcieli kupić zależy wielkość produkcji.

              Moim skromnym zdaniem w nini browarach typu Konstancin wybicie warki to około 34 hl minus 20% ubytku to 27,2 hl piwa. Ewentualnie po korektach zasypu wyjdzie to około 23 hl. Nie wiem czy można przepuścić tylko jedną warkę przez instalację. Tak czy inaczej będzie do rozdysponowania 2300 piwa.

              Według mnie będzie to jeszcze więcej. Poza tym dochodzi logistyka....

              Duży browar zapakuje piwo z normalnej produkcji i nakleji etykietę...

              Dlatego należy wziąć pod uwagę browary restauracyjne. Zdaję sobie sprawę że cena może odstraszać zwłaszcza kiedy rozmawiamy o piwach specjalnych czyli długo leżakujących.... Co za tym idzie nie ma czasu na długie dywagacje bo czas ucieka.... Czas leżakowania Bocka to min 70-90 dni....

              Poza tym koszt etykiety nie będzie niski. Myslę że przy 2000 wyniesie jakieś 0,5 PLN
              Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
              www.twojmalybrowar.pl

              Comment

              • Chris
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2004.05
                • 812

                #67
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                było by to dla nich coś z pogranicza eksperymentu. A sami wiemy jak wiekszości wychodzą eksperymenty. .
                wychodzą znakomicie...im bardziej pomylone proporcje tym lepsze piwo....np.przegrzana ,a później przechłodzona brzeczka z Browaru Piwoholicznego....piwko pełna bajera,Marcin_wc powierzył osprzęt koledze podczas warzenia...oczywiście części słodów nie wrzucił,też dobre wyszło.Ja notorycznie wrzucam zbyt wcześnie chmiel,nie filtruje do super klarownej brzeczki itd....piwo wychodzi dobre....oczywiście ryzyko ,które niesie wykorzystanie podobnej metody przy większej ilości piwa jest zbyt duże
                chickkiller :)

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19261

                  #68
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                  Rozumiem, że pokrywasz należność za tych, co zamówią, a nie odbiorą, albo odbiorą, a nie zapłacą?
                  powiedzmy tak: zależy ilu ich jest? jaki udział procentowy?

                  Comment

                  • abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

                    #69
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris
                    wychodzą znakomicie...im bardziej pomylone proporcje tym lepsze piwo....np.przegrzana ,a później przechłodzona brzeczka z Browaru Piwoholicznego....(...)
                    Czy widzisz pewne różnice miedzy piwowarstwem domowym a przemysłowym? Bo ja tak!
                    Piwna turystyka według abernackiego

                    Comment

                    • Chris
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2004.05
                      • 812

                      #70
                      a widzisz podsumowanie na samym końcu?
                      chickkiller :)

                      Comment

                      • szefi
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2005.12
                        • 194

                        #71
                        Zapisy chętnych-Logistyka-ile-gdzie

                        No to może postarajmy się uporządkować dyskusję. Na początaek proponuje w tym wątku tylko i wyłącznie skupić się na wpisach/zapisach chętnych. Co wy na to ?
                        Wpis powinien zawierać:
                        - ilość w skrzynkach
                        - miejsce dostawy,
                        - inne uwagi.

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19261

                          #72
                          zaraz, zaraz... może najpierw ustalmy: gdzie? jakie? potem ile i kto?

                          Comment

                          • abernacka
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

                            #73
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris
                            a widzisz podsumowanie na samym końcu?
                            Wybacz, jakoś umkneło mi to ostatnie sformułowanie.
                            Ps. E-prezes ma racje, wybierzmy na dobry początek browar i jakie ma być piwo w nim uwarzone dla nas.
                            Piwna turystyka według abernackiego

                            Comment

                            • Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

                              #74
                              Najpierw "jakie", bo ta decyzja ograniczy wybór do jednego, lub do zera.

                              Comment

                              • szefi
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2005.12
                                • 194

                                #75
                                Dobra już siedzę cicho... co się będę wychylał.. ....
                                poczekam co się będę angażował przecież sukces ma wielu ojców a porażka jest sierotą...

                                pozdrawiam szarutka myszka.....

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X