Rozmawiałem twarzą w twarz z menagerem browaru Leszek (jest Krakusem ) i prześle mi w najbliższym czasie ofertę cenową. Pomysł mu się spodobał.
piwo browar-bizowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumRozmawiałem twarzą w twarz z menagerem browaru Leszek (jest Krakusem ) i prześle mi w najbliższym czasie ofertę cenową. Pomysł mu się spodobał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironKrzysztof, a jak by była cena takiego piwa z browaru restauracyjnego?
Pewnie stosunkowo wysoka wziąwszy pod uwagę koszt opakowania.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesprzecież nie musi być pełna wpłata. grunt żeby byli chętni na odbiór to reszta jest do ustalenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumRozmawiałem twarzą w twarz z menagerem browaru Leszek (jest Krakusem ) i prześle mi w najbliższym czasie ofertę cenową. Pomysł mu się spodobał.
Pomysł ze Żninem wg. mnie jest chybiony. Wydawało mi się że piwo "browar bizowe" ma być w jakiś tam stopniu wyjatkowe (np. Ciemne) a nie piwo typowe czyli z gatunku jasne pełne. Możliwe, że "Leszek" uważył by na nasze życzenie takie piwo. Ale na pewno nie taką ilość jaką byśmy sobie życzyli jeśli nawet jeśli by na to poszedł, było by to dla nich coś z pogranicza eksperymentu. A sami wiemy jak wiekszości wychodzą eksperymenty. Dlatego przychylam się do stwierdzenia, że idealnym browarem do tego projektu byłby Browar Stary Kraków.
Comment
-
-
W zależności od tego ile tego piwa będziecie chcieli kupić zależy wielkość produkcji.
Moim skromnym zdaniem w nini browarach typu Konstancin wybicie warki to około 34 hl minus 20% ubytku to 27,2 hl piwa. Ewentualnie po korektach zasypu wyjdzie to około 23 hl. Nie wiem czy można przepuścić tylko jedną warkę przez instalację. Tak czy inaczej będzie do rozdysponowania 2300 piwa.
Według mnie będzie to jeszcze więcej. Poza tym dochodzi logistyka....
Duży browar zapakuje piwo z normalnej produkcji i nakleji etykietę...
Dlatego należy wziąć pod uwagę browary restauracyjne. Zdaję sobie sprawę że cena może odstraszać zwłaszcza kiedy rozmawiamy o piwach specjalnych czyli długo leżakujących.... Co za tym idzie nie ma czasu na długie dywagacje bo czas ucieka.... Czas leżakowania Bocka to min 70-90 dni....
Poza tym koszt etykiety nie będzie niski. Myslę że przy 2000 wyniesie jakieś 0,5 PLNJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackabyło by to dla nich coś z pogranicza eksperymentu. A sami wiemy jak wiekszości wychodzą eksperymenty. .chickkiller :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chriswychodzą znakomicie...im bardziej pomylone proporcje tym lepsze piwo....np.przegrzana ,a później przechłodzona brzeczka z Browaru Piwoholicznego....(...)
Comment
-
-
Zapisy chętnych-Logistyka-ile-gdzie
No to może postarajmy się uporządkować dyskusję. Na początaek proponuje w tym wątku tylko i wyłącznie skupić się na wpisach/zapisach chętnych. Co wy na to ?
Wpis powinien zawierać:
- ilość w skrzynkach
- miejsce dostawy,
- inne uwagi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chrisa widzisz podsumowanie na samym końcu?
Ps. E-prezes ma racje, wybierzmy na dobry początek browar i jakie ma być piwo w nim uwarzone dla nas.
Comment
-
Comment