piwo browar-bizowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szefi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 194

Rozrzalenie.....

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    cała ta dyskusja zaczyna być wodą na młyn dla Krzysia, który od początku wiedział jak się to skończy
    tiaaa
    jak chciałem zacząć porządkować dyskusje to sam mnie powstrzymałeś... ale ja na tym forum rzeczywiście raczkuje.... o choć mam doświadczenie organizacyjne... to tu się nie przyda... bo widzę że młyn krzysia , a właściwie jego szafa jest na tyle wielka i autorytatywna ... że jak już doświadczeni seniorzy coś powiedzą to tak jest i już i wara chcieć coś zrobić wbrem ich opinii

gro głosów to - "nie uda" się
    a ci co przejawiają inicjatywę są jakże cudownie tłumieni...

rzeczywiście cała dyskusja przybrała kształt koncertu ludzi z branży którzy wiedzą najlepiej.... Krzysiu już od dawna wiedział

więc takiemu jak mi już odechciało śledzić ten jakby nie było ciekawy wątek, właśnie dzięki takim wypowiedziom.... i cała moja energia którą chciałem włożyć... włoże ale w moje warzenie....

życzę powodzenia Shlangbaum'owi , który chyba jako nieliczny nie dość że chce to mobilizuje innych i za jego zdrowie wypije nie jedno a nóż mu się uda... przekonać

POWODZENIA

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
      życzę powodzenia Shlangbaum'owi , który chyba jako nieliczny nie dość że chce to mobilizuje innych
      Tyle że ja też jestem sceptykiem żeby było śmiesznie

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Krzysztof
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.04
        • 1689

A ja sobie myślę tak: mogę zrobić jakieś fajne piwo dla fajnych ludzi. Ale jak czytam to co piszecie to mi się odechciewa....

Zrobię jakiegoś doublebocka na Boże Narodzenie i będą się ludziska cieszyć. Butelki mam to wyślę Art-owi flaszkę ze specjalną etykietą. Wtedy Art wam opisze to mogło by być waszym udziałem....
        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
        www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Marcin_wc
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.09
          • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
          W sumie dlaczego to piwo powinno być tanie? Jeżeli ma być unikalne to cena nie gra wielkiej roli. Sami kupujemy unikalne piwa i nie liczymy się z kosztami.
          Kupujemy piwa unikalne i drogie, ale w małych ilościach, bo nie mamy pewności, czy będą nam smakować.

Ja mam pewne wątpliwości co do wyjątkowości tego piwa i nie chodzi mi o możliwości browaru, ale o to, ze piwo które ma smakować 180 osobom nie będzie niczym nadzwyczajnym.
          Last edited by Marcin_wc; 2006-05-01, 23:16.

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
            ... jak już doświadczeni seniorzy coś powiedzą to tak jest i już i wara chcieć coś zrobić wbrem ich opinii...
            A czy ja tobie zabraniam zająć się tematem? Jak masz zdolności organizacyjne, to się wykaż i załatw sprawę.

Ja się tym nie zajmę, bo:
            1. nie chce mi się,
            2. uważam, że nie ma to sensu.

Piwo produkuje się po to, żeby na tym zarabiać. Nie widzę żadnego sensu w montowaniu gigantycznego przedsięwzięcia dla zakupu skrzynki jakiegoś dziwnego piwa. Przeczytaj temat o koszulce antyżywieckiej, policz, ile osób się na to zapisało i ile trwało robienie tematu. A ty chcesz zebrać składki od 180 osób, nie wiadomo nawet w sumie, na co? Przydałoby się trochę realizmu, a nie tylko pobożne życzenia i użalanie się nad fiaskiem "świetnych" pomysłów.

Jeżeli ktoś ma na poważnie się tym zająć, to Art. Ale pod warunkiem, że będzie na tym zarabiał. Ale już widzę to gadanie "jak drogo" (poczytaj temat "tani słód" w piwowarstwie domowym).

A osobiście od siebie dodam, o czym niektórzy już wiedzą, że niewiele rzeczy wk...a mnie bardziej, jak hasło "może by ktoś coś zrobił". Proponuję zaczynać zawsze od siebie: nie kto może coś zrobić, tylko "co ja mogę zrobić dla innych". Wtedy będę sprawę traktował poważnie, a nie jako zwykłe pieprzenie w bambus.

Shlangi, kadź zacierna browaru w Imielinie ma 20 hl, więc jest już 4000 flaszek do rozdysponowania.

Comment

• szefi
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.12
              • 194

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu

A osobiście od siebie dodam, o czym niektórzy już wiedzą, że niewiele rzeczy wk...a mnie bardziej, jak hasło "może by ktoś coś zrobił". Proponuję zaczynać zawsze od siebie: nie kto może coś zrobić, tylko "co ja mogę zrobić dla innych". Wtedy będę sprawę traktował poważnie, a nie jako zwykłe pieprzenie w bambus.
              o.k. masz rację... ale to mniej więcej ja miałem na myśli... i jakoś ja tak właśnie robię

Comment

• e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

...
                Shlangi, kadź zacierna browaru w Imielinie ma 20 hl, więc jest już 4000 flaszek do rozdysponowania.
                a mają linię do rozlewu butelek?? zdaje mi się, że nie.
                Krzysztof nie obraź się, specjalnie nie torpedowałem twojej inicjatywy, gdyż jest również ciekawa, acz oczywiście droga. zresztą SK też jak widać jest za drogi dla niektórych (dla mnie pewnie też).
                nie chciałbym zdradzać tu pewnych rzeczy powierzonych mi w zaufaniu, ale powrócę jeszcze do tematu, gdy Shlangie skonkretyzuje co na to Żnin.

Comment

• Krzysztof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.04
                  • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                  a mają linię do rozlewu butelek?? zdaje mi się, że nie.
                  Krzysztof nie obraź się, specjalnie nie torpedowałem twojej inicjatywy, gdyż jest również ciekawa, acz oczywiście droga. zresztą SK też jak widać jest za drogi dla niektórych (dla mnie pewnie też).
                  nie chciałbym zdradzać tu pewnych rzeczy powierzonych mi w zaufaniu, ale powrócę jeszcze do tematu, gdy Shlangie skonkretyzuje co na to Żnin.
                  Cała dyskusja zmierza zeby napić sie piwa z butelki, która będzia miała etykietę browar.biz.

Wysokość ceny to sprawa drugorzędna, chyba że ktoś chce kupić tego piwa nie wiem ile...
                  Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                  www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

Nie chodzi mi o to, żeby kłócić się o butelkownie, tylko żeby pokazać wielkość jednej minimalnej warki u potencjalnych producentów.

Kadź zacierna w Żninie ma 45 hl = 9000 butelek. Ceny w sklepie internetowym: 20 piw = 40 zł + transport 25 zł = 65 zł.

Comment

• Krzysztof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.04
                      • 1689

Nie chodzi mi o to, żeby kłócić się o butelkownie, tylko żeby pokazać wielkość jednej minimalnej warki u potencjalnych producentów.

Kadź zacierna w Żninie ma 45 hl = 9000 butelek. Ceny w sklepie internetowym: 20 piw = 40 zł + transport 25 zł = 65 zł.

A ile są w stanie przepuścić przez fermentację minimalnie? Zakładam że pewnie z 80 hl...
                      www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Shlangbaum
                        • 2005.03
                        • 5828

Ceny w sklepie internetowym: 20 piw = 40 zł + transport 25 zł = 65 zł.
                        W ich ofercie biznesowej na duże ilości piwo skrzynka wychodzi po ok. 28 zł a transport sami byśmy sobie musieli tańszy załatwić. Oni wysyłają DHL'em zdaje się.

Comment

• Shlangbaum
                          • 2005.03
                          • 5828

Oferta ze Żnina i z Fortuny

Sprawy nie wyglądają zachęcająco. Tak jak pisał Krzysiu browary najchętniej sprzedałyby nam ich zwyczajowe produkty (tyle, że bez filtracji i pasteryzacji ze Żnina).

Z Fortuny: Czarny Smok lub Czarne kosztuje 3,00 zł brutto z butelką pakowane po 20 w kartony.

Ze Żnina: piwo jasne niepasteryzowane, niefilrtowane. Koszt butelki 2,50 zł brutto z butelką pakowane po 20 w kartony.

Etykiety naklejają sami po ich dostarczeniu. Ceny obowiązują z transportem.
                          Last edited by Shlangbaum; 2006-05-09, 21:24.

Comment

• grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2002.05
                            • 2875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                            Sprawy nie wyglądają zachęcająco. Tak jak pisał Krzysiu browary najchętniej sprzedałyby nam ich zwyczajowe produkty (tyle, że bez filtracji i pasteryzacji ze Żnina).

Z Fortuny: Czarny Smok lub Czarne kosztuje 3,00 zł brutto z butelką pakowane po 20 w kartony.

Ze Żnina: piwo jasne niepasteryzowane, niefilrtowane. Koszt butelki 2,50 zł brutto z butelką pakowane po 20 w kartony.

Etykiety naklejają sami po ich dostarczeniu. Ceny obowiązują z transportem.
                            Z transportem gdzie ? Jak pod moje drzwi to spokojnie mogę kupić karton.
                            pozdrawiam
                            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Shlangbaum
                              • 2005.03
                              • 5828

Transport dla każdego kupującego jak rozumiem ale w razie czego upewnię się

Comment

• Shlangbaum
                                • 2005.03
                                • 5828

Konkrety z Imielina

pogadam z braćmi Jadowskimi na Gali
                                Na Gali Piw Małopolskich trzeba będzie pogadać z browarami...
                                Browar Imielin nie jest w stanie uwarzyć dla nas piwa, gdyż jak to na Gali Piw i Browarów Małopolski było wielokrotnie mówione sprzedają całe swoje piwo na pniu i aby wywiązać się ze zleceń nie mogą sobie pozwolić na "skoki w bok". Z tego też względu Pan Jadowski nie uwarzył na Galę pszeniczniaka mimo iż zamierzał. Ponadto powiedział, że do swoich piw dodaje on 15-20 % zasypu kukurydzianego więc nie ucieszyłoby to browarbizowiczów zapewne

Comment

Przetwarzanie...
                                X