Moimi ulubionymi mocnymi piwami są Warka strong i Lech mocny , natomiast nie cierpię mocnego Okocima i Hammera mocnego , chciałbym spróbować mocne piwa z Łomży , Namysłowa i viflinga , ale nie mogę ich spotkać w sklepie
Przegląd piw mocnych
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Moje typy to:
1.Warka Strong
2.Vifling Mocny
3.Tyskie MocneLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Ja preferuje Mocnego Lecha. Viflinga ostatnio miałem okazję spróbować i jest rzeczywiście niezły.
Niedawno odkryłem też Mocne Rycerskie, które bardzo mi smakuje.
Szkoda że Piast nie produkuje już Magnum bo był to kolejny mój faworyt.
No i oczywiście numer jeden to IMPERATOR
Last edited by Piwofil; 2002-04-14, 16:16.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DDComment
-
Jak jeszcze było Magnum to nr 1.
A teraz to różnie - Bosman Strong , Leszek albo Kasztelan. Okocim od czasu do czasu na zmianę smaku. A tak ogólnie to już mi się nudzą te piwska bo coraz bardziej podobne się stają.
Poluję na tego Viflinga ale bez powodzenia, to samo z Jabłonowem.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/Comment
-
Originally posted by Piwofil
Szkoda że Piast nie produkuje już Magnum bo był to kolejny mój faworyt.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Piast Mocne jest dobrym, a przy tym tanim piwem.
Czasami lubię strzelić sobie takowego w celu przyspieszenia pewnych zmian zachodzących w organiźmie
Kiedyś przepadałem za Okocimiem Mosnyym, ale dawno go już nie piłem.Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacyComment
-
jeszcze jakieś dwa lata temu leżały mi:
- Mocny Król
- Krajan mocny ( beczkowy )
- Jabłonowo 23
- Żywiec zimowy.
Ostatnio jakoś nie miałem okazji delektować się żadnym mocnym piwem, które by mnie "powaliło"Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Żywiec Zimowy(nie licząc Tatry)to jedyny produkt Żywca kyóry mi smakował.Bardzo mi go brakujeLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Grybów (Jasne że Mocne), Rycerskie Mocne (Namysłów), Łomża Mocna. Ale tak naprawdę nie przepadam za mocnymi piwami. Uważam, że piwo nie powinno mieć więcej niż 6,5 - 7 % a i to powinien być margines produkcji. Oczywiście nie piszę o piwach specjalnych.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Moje typy to:
1) Tyskie Mocne,
2) Żywiec Zimowe,
3) Okocim Mocny,
4) Bosman.
Jest jeszcze kilka innych dobrych mocnych piwek, ale te lubię najbardziej.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
ZDECYDOWANIE nie polecam piwa "Imperator" 10%!!! Smak wyjątkowo mało piwny, raczej czuć zdecydownie wódke, czyli czysty alkohol Mało smaczne... Produkowany, zabijcie mnie a nie pamiętam choć piłem dziś, browar Namysłów lub Jabłonowo (chyba). Poprawcie mnie jeśli się mylę.Grill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!Comment
-
Originally posted by Qbric
ZDECYDOWANIE nie polecam piwa "Imperator" 10%!!! Smak wyjątkowo mało piwny, raczej czuć zdecydownie wódke, czyli czysty alkohol Mało smaczne... Produkowany, zabijcie mnie a nie pamiętam choć piłem dziś, browar Namysłów lub Jabłonowo (chyba). Poprawcie mnie jeśli się mylę.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
á propos Jabłonowa...
Dorzuciłbym do tego spisu piwo Jabłonowo Mocne, które w przeciwieństwie do innych "wysokoobrotowych" piw z tego browaru, jest całkiem niegłupie. Może nie jest to moje ulubione mocne piwo, to jednak wypijalne bez żadnych skrzywień.Dick Laurent is dead.Comment
-
moi faworyci to:
1. Dojlidy Mocne (to chyba lokalny patriotyzm.......)
2. Warka Strong
3. Specjal Mocny
musze jeszcze spróbować Mega Watt'a- sprzedają w Leader Price
(gdzie to produkują???)Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!