GRUPA ŻYWIEC S.A.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • olosie
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.04
    • 27

GRUPA ŻYWIEC S.A.

Witam

Jestem nowy na forum i chciałbym się tylko spytać, czy tylko ja nie piję piwa z GRUPY ZYWIEC (dotyczy gdańszczan i okolic) za to, że zniszczyli wiekowy (czytaj zamkneli) browar w Gdańsku? Najśmieszniejsze jest to że w zeszłym roku (niewiem jak w tym bo jeszcze nie byłem) było ich najwięcej (piw z żywca) na festiwalu heweliusza w gdańsku. Aha i dla tych co nie wiedzą heniek to ta sama rasa.

Pozdrawiam wszystkich
  • bolek1970
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 179

Postawa jak najbardziej właściwa....
    Nie pijemy nic z Heńka i już,
    Choć nie jestem z Gdańska to ktokolwiek zamknął browar Gdański ( przez co rozstałem sie z Heveliuszem) to "wróg narodu".
    pozdrawiam z północy...

Comment

• olosie
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.04
      • 27

no i dzieki Bogu a swoją droga do niedawna można było kupić Heweliusza, ale to nie to samo bo produkowany w Elblągu, tak samo Kaper, niegdyś bardzo dobre piwo, a teraz nie pijam dla zasady , szkoda, że Puby w gdańsku nie idą ślad za nami i czasmi niestety gdy idę z przyjaciółmi pospijać sobie trochę to jestem zmuszony kupować z Grupy Żywiec, ale i tak wybieram mniejsze zło czyli specjal lub warke W ogóle jestem niezbyt zadowolony z PUBów w Gdańsku, idę do PUBu a tam 3-4 gatunki piwa (a ciemne to tylko w scruffym widziałem) plus jakieś orenżady desperados itp. Moim marzeniem jest ciemne piwo w każdym PUBie Pozdrawiam wszystkich

Comment

• bolek1970
        • 2005.12
        • 179

No nie, ja też wiem, że Elbląg się wysila ale co to ma wspólnego z Heveliuszem ?
        A, może nie pamiętasz?

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10867

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olosie
          (...)czasmi niestety gdy idę z przyjaciółmi pospijać sobie trochę to jestem zmuszony kupować z Grupy Żywiec, ale i tak wybieram mniejsze zło czyli specjal lub warke(...)
          Większość sekcji Trójmiejskiej radzi sobie z tym problemem całkiem dobrze. Nie musimy stawać przed takimi dylematami. Przecież można w naszych lokalach znaleźć piwa z takich browarów jak: Gościszewo, Amber, Jurand, Brok, Kormoran a wiec nie jest tak źle. Przestudiuj dokładnie temat "piwo gdzie" a będziesz wiedział gdzie i iść na piwo
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• monne
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2006.02
            • 914

to jestem zmuszony kupować z Grupy Żywiec, ale i tak wybieram mniejsze zło czyli specjal lub warke Moim marzeniem jest ciemne piwo w każdym PUBie Pozdrawiam wszystkich
            Mam podobne marzenie... życzyłabym sobie porterów w knajpkach, choć gdyby serwowali coś takiego jak eire ciemne to byłoby fajnie...
            ...co do żywca- możesz przerzucić się na soki
            .

Comment

• olosie
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2006.04
              • 27

Elbląg = Grupa Żywiec = produkcja Heweliusza Generalnie kaper robią ciągle, Heweliusza już dawno nie widziałem, więc chyba zaprzestali. Po za tym odkąd browar gdański przejeła Grupa Żywiec, to wiele się zmieniło, Jak jeszcze produkowali piwo w Gdańsku to wiem, że wprowadzili technologie (moja ciotka tam pracowała, nie pamiętam szczegółów, więc mogę nie być do końca prawdomówny ) która zmniejszała proces leżakowania o 1 miesiąc (z tego co pamiętam bardzo dokładna kontrola temperatury czy coś takiego), to już mówi samo za siebie. Nawet czytając na forum opinie o kaperze są skrajnie różne, podejrzewam, że osoby piły zupełnie innego kapera, choć butelka i etykieta ta sama, jak dla mnie sprawa jest prosta nie kupuję nic co ma związek z Grupą Żywiec po prostu niechce dać im zarobić Żywiec generalnie na pomorzu ma bardzo dobrą dystrybucję (firma analda) i wciska swoje produkty komu popadnie, tak, że wiele sklepów i pubów nie bierze od innych. Martwi mnie to zjawisko bo ciężko dostać piwo z małych browarów, ale sytuacja poprawia chyba się na lepsze (np. za sprawą sklepu SMAK ).

Comment

• olosie
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2006.04
                • 27

nie no ja to rozumiem ale jak ktoś zaprasza na urodziny do jakiegoś PUBuczy klubu nie będę przecież się kłócił o zmianę lokalu, generalnie mam już swoje miejsca, ale czasem poprostu nie mam wyjścia.

Comment

• abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10867

(...)jak dla mnie sprawa jest prosta nie kupuję nic co ma związek z Grupą Żywiec po prostu niechce dać im zarobić (...).
                  Przecież przed chwilą napisałeś, że kupujesz czasami Specjala lub Warke Widzę tutaj sprzeczność wypowiedzi.
                  Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• olosie
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2006.04
                    • 27

dzięki za radę przerzucam się na soki oczywiście zartuję Jak dla mnie najlepsze piwo knajpowe to Dublin, Mocniejszymi za szybko się upijam

Comment

• olosie
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2006.04
                      • 27

ech no piszę, że czasami nie mam wyboru jak w kanjpie nie ma innego piwa jak z grupy żywiec, przecież nie będę siedział o suchym ...

Comment

• kiszot
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2001.08
                        • 8117

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bolek1970
                        Postawa jak najbardziej właściwa....
                        Nie pijemy nic z Heńka i już,
                        Choć nie jestem z Gdańska to ktokolwiek zamknął browar Gdański ( przez co rozstałem sie z Heveliuszem) to "wróg narodu".
                        pozdrawiam z północy...
                        Myślisz,że Kp z tym Tyskim jest lepsze?
                        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                        So von Natur, Natur in alter Weise,
                        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• kiszot
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🍼🍼
                          • 2001.08
                          • 8117

ech no piszę, że czasami nie mam wyboru jak w kanjpie nie ma innego piwa jak z grupy żywiec, przecież nie będę siedział o suchym ...
                          No to sie zdecyduj.Albo nie pijesz Żywca albo pijesz.Bo ja np.mając do wyboru Tychy,Żywca czy inne Warki to wybieram sok lub nie piję wogóle.A Ty najpierw narzekasz na Żywiec a potem go pijesz.
                          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                          So von Natur, Natur in alter Weise,
                          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• bolek1970
                            • 2005.12
                            • 179

Nie wiem dlaczego mam na tym forum reputację fana Tyskiego i produktów KP ?
                            Jeden pościk o tym, że piję Tyskie raz do roku i od razu myślisz, że to moja alternatywa dla GŻ ? Gwoli ścisłości produkty Carlsberga też pijam bardzo rzadko (nawet tu na północy).

Comment

• Mafar
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.04
                              • 1262

Przyznam się że piję piwo z GŻ i to kilka dziennie . Jest to jedno z lepszych piw Brackie
                              Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

Przetwarzanie...
                              X