Czy istnieje w Polsce szkola warzenia piwa?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iron
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.08
    • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Czyli jedynymi placówkami, które mogą wystawić stosowny "papier" to wciąż wyższe uczelnie i technikum piwowarskie w tychach?
    Tylko zdaje się, że Technikum Piwowarskie w Tychach już nie działa...
    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• wiciu_w
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2001.10
      • 60

Nie można też zapomnieć o mojej uczelni Wydział: Biotechnologii i Nauk o Żywności na Politechnice Łódzkiej a w nim Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii.

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • grodek
        Sprzedam zestaw do warzenia z zacieraniem
        grodek
        Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi:
        - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł
        - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł
        - śrutownik stołowy 200 zł
        - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł
        - refraktometr 0-40°Brix'a...
        2024-03-10, 19:01
      • darekd
        Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
        darekd
        Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
        ...
        2023-02-07, 23:16
      • heckler
        Czechy, Kostelec na Hané, Revoluční 625, Castellum Brewery
        heckler
        Pasja do warzenia piwa z piwowarstwa domowego przerodziła się bycie browarem kontraktowym, a od kwietnia 2023 roku Castellum Brewery stał się browarkiem stacjonarnym.
        Pomysłodawcami tego przedsięwzięcia jest trzech przyjaciół: Martin, Arnošt, Vit, a dwóch pierwszych pełni zaszczytną...
        2024-05-08, 07:10
      • dadek
        Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
        dadek
        Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
        2025-02-09, 23:58
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...