Braniewo rusza ponownie
Collapse
X
-
-
A czy aby Specjal nie był pierwotnie warzony w Braniewie?
Jeśli tak, to moralnie mają prawo nawiązywać do stylistyki Specjala (od strony prawnej pewnie to nieco inaczej wygląda).bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Tytułem wyjaśnienia pochodzenia nazwy:
Barkas
1. Duża, zwykle 16-20-wiosłowa łódź okrętowa (szalupa) do przewożenia ładunków lub osób, także mały statek o napędzie mechanicznym do prac portowych.
2. 10-metrowa łódź rybacka do połowu włokiem lub niewodem.
3. Ogólne określenie łodzi wiosłowo-żaglowych o przeznaczeniu szkoleniowym.
Jak widać, nazwa ma podkreślać nadmorskie położenie regionu, w którym warzone było/jest to piwo.Comment
-
No przecież browary Elbląg oraz Barczewo to przyjaciele. Dla tego z pewnością ten pierwszy, nie ma nic przeciwko podrabianiu etykiet SpecjalaComment
-
Tak sobie myślę, że po reaktywacji Braniewa GŻ zamykając kolejny browar zastosuje już taktykę spalonej ziemi: najpierw wywiozą wszystkie urządzenia (choćby na złom), potem wysadzą budynki w powietrze, rozjadą rumowisko buldożerami i dopiero sprzedadzą.Comment
-
Mogliby uskutecznić starą etykietę Barkasa-prosta,ale mi się podoba.Sporo ludzi pewnie by powspominała sobie stare czasy,a tak nie wygląda to najciekawiej...
Jak oni chcą osiągnąć docelowo wynik 1 miliona hektolitrów,to ja naprawdę nie mam pojęcia.połowa z tego to będzie wielki sukces.
Ciekawe jaką drogą zamierzają pójść ,czyli będą warzyć na modłę masową,czy pójdą w kierunku smaku?Przy planowanej takiej ilości to chyba odpowiedź wydaje się jedna...Obym się mylił
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzMogliby uskutecznić starą etykietę Barkasa-prosta,ale mi się podoba.Sporo ludzi pewnie by powspominała sobie stare czasy,a tak nie wygląda to najciekawiej...
Jak oni chcą osiągnąć docelowo wynik 1 miliona hektolitrów,to ja naprawdę nie mam pojęcia.połowa z tego to będzie wielki sukces.
Ciekawe jaką drogą zamierzają pójść ,czyli będą warzyć na modłę masową,czy pójdą w kierunku smaku?Przy planowanej takiej ilości to chyba odpowiedź wydaje się jedna...Obym się myliłComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesCiechanów, też chciał starą-nową i wiesz co z tego było. 1 mln hl to chyba w przyszłym roku, ale jak roszerzą sieć dystrybucji na całe pomorze, warmię i mazuryLast edited by Pogoniarz; 2006-05-31, 10:31.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąSwoją drogą ciekawostka dropsa, czy zawarty w umowach z GŻ paragraf, że nabywca browaru nie może w nim warzyć piwa, obowiązuje również kolejnego nabywcę. Bo jeśli nie, to widzę światełko w tunelu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąSwoją drogą ciekawostka dropsa, czy zawarty w umowach z GŻ paragraf, że nabywca browaru nie może w nim warzyć piwa, obowiązuje również kolejnego nabywcę. (...)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzTak,ale tam rynek jest już opanowany przez Elbląg, Olsztyn, Łomżę, regionalnie przez Reginę i Suwałki,oraz Koszalin i Szczecin.Ciężko będzie sprzedać tam tyle litrów.Last edited by Pogoniarz; 2006-05-31, 12:45.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Na rynku polskim, będzie im cholernie ciężko bez potężnych inwestycji w reklamę. Układ graficzny etykiety nie pozostawia złudzeń w kogo Braniewo chce uderzyć. Myślę, że na początek będzie to głównie argument cenowy zanim ludziska przekonają się do nowej marki na rynku.Ciekawe ile Barkasa popchną do Kaliningradu?
W Olsztynie jeszcze nie widziałem, chętnie zapodam sobie do degustacji, potrosze z sentymentu do Braniewa i do samego piwa. Etykieta ze starego Barkasa była kilkanaście lat temu pierwszą w mojej kolekcjiKempComment
Comment