Nowe piwo z Gościszewa.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cukierniczka
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2006.01
    • 143

Proponuję dwie nazwy: MUSZKIETER - zawsze piwo z Gościszewa ze względu na etykietę tak mi się kojarzy,
    i drugie: KRZYŻACKIE - na tym terenie jest kilka zamków, np. Sztum, Kwidzyn i Malbork i jeszcze jakiś zamek w tle na etykiecie i na waflu.
    Złośnica

Comment

• Simon
      † 1964-2008 Piwosz w Raju
      • 2001.02
      • 993

nieźle... za beczkę piwa ( koło 100 zł ) - nazwa i etykieta
      Simon

Comment

• Andi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.07
        • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
        Otóż miałem okazje mieć w dłoni butelkę piwa z Gościszewa nie dalej jak w piątek i okazało się że jest zepsute. W butelce pływały takie drożdże ze szkoda gadać. Do terminu przydatności do spożycia było daleko.
        Nasuwa mi się pytanie: po co nowe piwo jak nie jest dobrze z obecnie produkowanym? Zeby oszukać klientów?

Życzę zwycięzscy obecnego konkursu zeby piwo, które otrzyma było do wypicia bez cedzenia przez zęby.
        No widze ze Bierhalle zastrzegla sobie tylko produkcje piw Metnych nawet tych typu Kölsch czy Alt
        Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• dyrektor
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 1039

a ja mam taką wizję, by np. etykietka była dokładną kopią logo www.browar.biz i taka też nazwa to taki mój luźny spontan ! Wiem, że wiele czynników by się tu musiało "zgrać" (Art+Gościszewo), ale........ ciekawa promocja dla serwisu i producenta. Chociaż niewiem czy Gościszewo to dobry wybór, bo logistycznie ciężko było było
          http://www.for-nails.pl/
          http://stanbud.biz/
          https://www.facebook.com/pages/Sklep...89562121174566

Comment

• Bombadil13
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyrektor
            a ja mam taką wizję, by np. etykietka była dokładną kopią logo www.browar.biz i taka też nazwa to taki mój luźny spontan ! Wiem, że wiele czynników by się tu musiało "zgrać" (Art+Gościszewo), ale........ ciekawa promocja dla serwisu i producenta. Chociaż niewiem czy Gościszewo to dobry wybór, bo logistycznie ciężko było było
            No i problem piwa browar.biz-owego z glowy
            Poszukuję

Comment

• Bombadil13
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 2479

A tak wogóle to simon ma racje
              Poszukuję

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23960

Dyrektorze drogi, cenię sobie Twój wkład w propagowanie browarbizu, ale jeśli browar ma ochotę na wypuszczenie nowego piwa - mogę tylko zachęcać i trzymać kciuki - jednak jak na razie nie przewiduję takiego szafowania naszym logo i nazwą a także liczę na to, że żaden browar nie posunie się do skorzystania z tego pomysłu bez mojej zgody...

- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• MLT
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.12
                  • 1049

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                  Otóż miałem okazje mieć w dłoni butelkę piwa z Gościszewa nie dalej jak w piątek i okazało się że jest zepsute. W butelce pływały takie drożdże ze szkoda gadać. Do terminu przydatności do spożycia było daleko.
                  Nasuwa mi się pytanie: po co nowe piwo jak nie jest dobrze z obecnie produkowanym? Zeby oszukać klientów?

Życzę zwycięzscy obecnego konkursu zeby piwo, które otrzyma było do wypicia bez cedzenia przez zęby.
                  A może piwo, które piłeś było niewłaściwie przechowywane?Piłem piwo z Gościszewa wielokrotnie i nigdy jeszcze nie trafiłem na mętne!

Comment

• Krzysztof
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.04
                    • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi
                    No widze ze Bierhalle zastrzegla sobie tylko produkcje piw Metnych nawet tych typu Kölsch czy Alt
                    Co Ty Andi powiesz? Gdybyś widział tementy w tym piwie to by ci sie przypomiała Polska Ludowa.
                    Chyba siedząc w tyle lat w Krainie piwem płynącej odróżniasz piwa niefiltrowane od zepsutych? Mam rację?
                    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                    www.twojmalybrowar.pl

Comment

• dyrektor
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.05
                      • 1039

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                      - jednak jak na razie nie przewiduję takiego szafowania naszym logo i nazwą

ART - jesteś jak FC Barcelona
                      http://www.for-nails.pl/
                      http://stanbud.biz/
                      https://www.facebook.com/pages/Sklep...89562121174566

Comment

• Bombadil13
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.05
                        • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT
                        A może piwo, które piłeś było niewłaściwie przechowywane?Piłem piwo z Gościszewa wielokrotnie i nigdy jeszcze nie trafiłem na mętne!
                        Też mi się tak wydaje. Po prostu miał chłop pecha. Ja także piłem piwo z Gościszewa wielokrotnie i zawsze z orgomną przyjemnością zarówno "oczną" jak i "ustną".
                        Poszukuję

Comment

• Bombadil13
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.05
                          • 2479

ART - jesteś jak FC Barcelona
                          Ciekawe kto pierwszy odpuści
                          Poszukuję

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
                            Też mi się tak wydaje. Po prostu miał chłop pecha. Ja także piłem piwo z Gościszewa wielokrotnie i zawsze z orgomną przyjemnością zarówno "oczną" jak i "ustną".
                            Ja piłam Rycerza tylko parokrotnie i fifty-fifty było mętne, lub nie.
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10862

Prawda jest taka, jeśli Rycerza przechowuje się w lodówce a zarazem nie trzyma go przez długi czas, piwo te ZAWSZE jest pyszne Nie ma mowy wtedy o żadnym mętnym piwie.
                              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Krzysztof
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.04
                                • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT

To piwo nie było mętne lecz na dnie osadziły się drożdże, które później pływały całymi płatami...
                                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                                www.twojmalybrowar.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X