Pojawiła sie ostatnio pogłoska o pojawieniu sie piwa przenicznego z browaru w Imieliniu, wczoraj osobiscie na miejscu to jest w samym browarze dowiedzialem sie że niestety to byla tyko pogłoska i browar nie warzy piwa przenicznego Tak wiec nasz rynek nie wzbogaci o nowego pszeniczniaka
Pszeniczniak z Imielina
Collapse
X
-
To miało być piwo przygotowane na Galę Piw Małopolskich, ale browar tego nie uczynił (choć ponoć sam wyszedł z propozycją).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Ponieważ plotkę ową puściłem (za browarem) ja to wyjaśniam.
Pszeniczne (tak twierdził na Gali) pan Henryk Jadowski z browaru Imielin uwarzyli na próbę i nigdy nie trafiło do sprzedaży. Owszem przymierzali się do ponownej warki na Galę, ale moce produkcyjne browaru wykorzystywane są do maksimum i zobowiązania wobec odbiorców nie pozwalają na razie na takie eksperymenty.
Comment
-
-
Pisząc o tym że to tylko pogłoska nie miałem zamiaru zarzucać cokolwiek komukolwiek a do browaru popędziłem(hehe na rowerku) wiedziony nadzieją. Co do mozy produkcyjnych to faktycznie wczoraj a bylo juz popoludnie(gdzies 17) malutki browarek a tam srutownik miele z kotłów paruje,kierownik zabiegany patrząc z boku to chyba praca na wszystkie zmiany
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobongPisząc o tym że to tylko pogłoska nie miałem zamiaru zarzucać cokolwiek komukolwiek a do browaru popędziłem(hehe na rowerku) wiedziony nadzieją. Co do mozy produkcyjnych to faktycznie wczoraj a bylo juz popoludnie(gdzies 17) malutki browarek a tam srutownik miele z kotłów paruje,kierownik zabiegany patrząc z boku to chyba praca na wszystkie zmiany
Trzy razy czytałem aby załapać sens tych dwu zdańŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurplMógłbyś jeszcze raz to przepisać używając trochę więcej znaków interpunkcyjnych?
Trzy razy czytałem aby załapać sens tych dwu zdań
ja przeczytałem ten post bez problemu i odrazu go zrozumiałem
Comment
-
-
jakbyś seniorze napisał podobnie co nasz junior, to odzew byłby podobny ;D- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Fakt, musze przeprosić wszystkich za swoje błędy interpunkcyjne, oraz zmiane "mocy" na "mozy". Jeżeli jednak zaczynamy kogoś krytykować to najpierw patrzmy na siebie. Może jakis polonista skomentowałby krótki komentarz Arta, oraz mającego kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem kangura?
Comment
-
Comment