Mam pytanie: czy okocim OK BEER jest jeszcze produkowany???
Czy Okocim OK BEER jest jeszcze produkowany?
Collapse
X
-
produkowany to nie wiedzialem, ale z ta dostepnoscia to bym nie przesadzał. Ta bydgoszcz jest chyba piwnie uposledzona, nie dosyc ze OK BEER nie ma, to Zagłoba w tesco i tylko w puszce. Co prawda Czarnków i Fortuna są latwo dostepne ale cos z poludnia kraju to ze swieczka szukac. A jak smakuje?? jest podobny do Okocima jasne pelne czy bardziej do zagloby?? Czy tez to zupelna nowosc?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4produkowany to nie wiedzialem, ale z ta dostepnoscia to bym nie przesadzał. Ta bydgoszcz jest chyba piwnie uposledzona, nie dosyc ze OK BEER nie ma, to Zagłoba w tesco i tylko w puszce. Co prawda Czarnków i Fortuna są latwo dostepne ale cos z poludnia kraju to ze swieczka szukac. A jak smakuje?? jest podobny do Okocima jasne pelne czy bardziej do zagloby?? Czy tez to zupelna nowosc?
bardziej obstawiałbym podobieństwo do Okocim J.P., choć jaka to rożnica, to i tak Zagłoba i O.J.P. to to samo piwo.
Comment
-
-
W sumie to obydwaj macie rację. Zagłoba zastąpił JP (w butelkach i puszkach JP już jakoś od początku roku niema), ale przy tej okazji zmieniono parametry.
Odkąd ja notuję to było tak (początek 97/98): Zagłoba (6,2 12,5 -> 6 12,5) --> Premium (5,8 12,5) --> Jasne Pełne (5,8 12,5 -> 6,2 12,5 -> 5,7 ?) --> Zagłoba (5,5 13,1) Z etykiet wyczytałem, że Zagłoba kiedyś miał np: (4,2 11,7 albo 5,2 11,7).
To jedna linia z którą ciągla coś majstrują, a piwo coraz gorsze.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4hmm, z tym ze Okocim jasne Pełne i zagloba maja skrajnie rożne parametry, Zagloba ma przeciez ponad 13% ekstraktu i troche cięzko mi sie zgodzić że to to samo co Okocim J.PLast edited by e-prezes; 2006-06-06, 14:35.
Comment
-
-
Ja nie lansuje siebie na znawce piwa, poprostu ciekawią mnie zmiany zachodzace w tym browarze. Pilem jasne pelne i bylo to piwo lekkie w smaku o barwie jasnej, srednio nagazowane. Zaglobe znam tylko z forumowych opinii, ale z tego co wyczytałem to ma ono silną goryczkę i mocno sie pieni przynajmniej z poczatku. Dodając do tego rózne parametry zdziwiła mnie opinia ze to to samo, ale cóż ja tylko teoretyzuje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum(...) piwosze z północy narzekają na niedostępność OK Beer'a czy Zagłoby (...)
Proszę mi tutaj nie uogólniać W Trójmieście bez problemu można zakupić oba piwa.
Comment
-
-
tak juz jest ze zawsze sie chce tego czego mieć nie mozna Ja kujawiaczka bardzo lubie i mam go na wyciągniecie reki za to te 2 wspomniane pozycje sprawiają ze wchodze do sklepu spozywczego z nadzieja ze moze wreszcie coś sie pojawi...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4tak juz jest ze zawsze sie chce tego czego mieć nie moznaLast edited by Shlangbaum; 2006-06-06, 20:26.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4Można skoro to istotne. Myślalem że skoro to forum internetowe to można pominąć polskie znaki podczas pisania, ale skoro to tak bardzo razi to się poprawię.
czytaj, wchłaniaj wiedzę, nie drażnij Krzysia, a za rok będą z ciebie ludzie
Comment
-
Comment