Najbardziej bananowy pszeniczniak

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Biertrinker
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.04
    • 9

Najbardziej bananowy pszeniczniak

Oczywiście chodzi o smak a nie o cenę... Od czasu bojkotu przez wszystkich Kaiser Weissa nie znalazłem drugiego pszeniczniaka równie słodkiego i miłego dla podniebienia. Polecilibyście jakąś alternatywę czy muszę czekać na powrót mundialowca?
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Biertrinker
    (...) Od czasu bojkotu przez wszystkich Kaiser Weissa (...)
    Kim są ci "wszyscy"? Bo ani ja oni moje otoczenie go nie bojkotuje. Więc kto?
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• becik
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

A w ogóle co to jest za bojkot i czemu akurat to piwo?

Dla mnie najbardziej bananowy obecnie pszeniczniak to Weizen z Bierhalle.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Shlangbaum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2005.03
        • 5828

Polecam Etałona, on jest mega bananowy. Ale łatwiej kupisz banany, niż Etałona w Polsce Ostatnio polepszyły się (nie licząc kristalla) Apfeldorfery:

Można je bez problemów kupić w hipermarketach. Z jakiego miasta jesteś

Abernacka poczytaj to

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• abernacka
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
          (...)

Abernacka poczytaj to
          Przeczytałem i jakoś nie mogłem tam znaleźć ani jednego powodu aby go bojkotować

Comment

• Shlangbaum
            • 2005.03
            • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
            Przeczytałem i jakoś nie mogłem tam znaleźć ani jednego powodu aby go bojkotować
            Dlatego mrugnąłem Piwo to wielu ludziom nie smakowało. A bojkot nie polega na tym, że na browar.biz jest jakieś przeciwne mu lobby, lecz na tym, że ludzie go nie pokochali i już zniknął z wielu sklepów. Chodzi o zaniechanie zamawiania go przez wielu hurtowników. "Bojkotowanie" może jednak jest zbyt mocnym słowem

Comment

• JAckson
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 6123

Abernacka poczytaj to
              Ja to przeczytałem od razu i wniosku, ze wszyscy bojkotują to piwo nie potrafiłbym wyciągnąć. Sam kupowałem parę tygodni temu.

PS

Jak to trzeba uważać na to co się pisze i jak precyzyjnie trzeba się wyrażać, by dyskusje nie sprowadziły się do wyjaśniania o co komu chodziło i dlaczego. I bardzo dobrze.
              MM961
              4:-)

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

(...)"Bojkotowanie" może jednak jest zbyt mocnym słowem
                Na pewno "Bojkot" to za duże słowo .

Comment

• Marcin_wc
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.09
                  • 2115

Coś mi się wydaje, że piwo było oceniane w najprostszy sposób, czyli po opakowaniu.

Comment

• Shlangbaum
                    • 2005.03
                    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                    Na pewno "Bojkot" to za duże słowo .
                    Nie ja go użyłem

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                    Ja to przeczytałem od razu i wniosku, ze wszyscy bojkotują to piwo nie potrafiłbym wyciągnąć. Sam kupowałem parę tygodni temu.
                    Fakt, rzuciłem tamten temat, bo wiele osób opisało w nim sporo wad piwa, a w jakimś innym temacie, kiedyś pisałem, że tego piwa nie ma już tak jak dawniej w Krakowie w sklepach Max-Beer i w naszych hipermarketach, tyle, że tamtego posta nie mogłem znaleźć więc podałem tego z opisami wrażeń smakowych forumowiczów, które do najwyzszych nie należą.
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                    Jak to trzeba uważać na to co się pisze i jak precyzyjnie trzeba się wyrażać, by dyskusje nie sprowadziły się do wyjaśniania o co komu chodziło i dlaczego. I bardzo dobrze.
                    No, ja się wytłumaczyłem Teraz niech tłumaczy się Biertrinker, który użył słowa "bojkot"

Comment

• iron
                      • 2002.08
                      • 6717

A wracając do tematu najbardziej bananowych pszeniczniaków, to moim faworytem jest Julius Echter, u nas niestety zdaje się niedostępny.
                      bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                      Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                      Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• JAckson
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 6123

No, ja się wytłumaczyłem Teraz niech tłumaczy się Biertrinker, który użył słowa "bojkot"
                        Tak się składa, że akurat Ty sie nie masz z czego tłumaczyć wg mnie
                        Ja także od razu wyszukałem dyskusję o wiadomym piwie i myslę że twórca tematu także na niej opierał swoje wywody. Fakt, że parę osób słabo piwo to oceniło ale dlaczego zaraz pisać wszyscy?

Wogóle ten temat to będzie jedno wielkie wyjaśnianie.

Spieszę wyjaśnić, że mój wpis ma celu pokazanie dalczego nie należy bezpodstawnie uogólniać.

Jeżeli wyjaśnienie było niejasne to przepraszam i spóbuję lepiej wyjaśnić w ew. następnym poście
                        Last edited by JAckson; 2006-06-09, 12:23.
                        MM961
                        4:-)

Comment

• Biertrinker
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2006.04
                          • 9

Widzę że niepotrzebnie pogmatwałem i trochę zeszło na OT. Bojkot oczywiście za mocne słowo, które użyłem w przypływie żalu do sklepów (i konsumentów), którzy widocznie nie wystraczająco docenili walorów smakowych i cenowych tego piwa... dodatkowo trudno uwierzyć żeby do niedawna powszechnie dostępne piwo w hiperkarketach nagle znikło z pułek nawet specjalistycznych sklepów...

A więc spowrotem do głównego tematu:

Apfeldorfa próbowałem, jednak jak dla moich kubków za mocne nutki chmielu tłumiące ledwo przebijającą słodycz.

Weizen z Bierhalle nie próbowałem- gdzie go można kupić w Warszawie? To już chyba ostatnia nadzieja, chyba że ktoś jeszcze ma inne bananowe przysmaki godne polecenia na naszym rynku? Chętnie bym skosztował tego Etałona- widział go ktoś? Bardzo obiecująco brzmi to "mega-bananowe"...

Dzięki!

Comment

• Biertrinker
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2006.04
                            • 9

Widzę że niepotrzebnie pogmatwałem i trochę zeszło na OT. Bojkot oczywiście za mocne słowo, które użyłem w przypływie żalu do sklepów (i konsumentów), którzy widocznie nie wystraczająco docenili walorów smakowych i cenowych tego piwa... dodatkowo trudno uwierzyć żeby do niedawna powszechnie dostępne piwo w hiperkarketach nagle znikło z pułek nawet specjalistycznych sklepów...

A więc spowrotem do głównego tematu:

Apfeldorfa próbowałem, jednak jak dla moich kubków za mocne nutki chmielu tłumiące ledwo przebijającą słodycz.

Weizena z Bierhalle nie próbowałem- gdzie go można kupić w Warszawie? To już chyba ostatnia nadzieja, chyba że ktoś jeszcze ma inne bananowe przysmaki godne polecenia na naszym rynku? Chętnie bym skosztował tego Etałona- widział go ktoś w stolicy? Bardzo obiecująco brzmi to "mega-bananowe"...

Dzięki!
                            Last edited by Biertrinker; 2006-06-10, 16:04.

Comment

• Shlangbaum
                              • 2005.03
                              • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Biertrinker
                              Weizen z Bierhalle nie próbowałem- gdzie go można kupić w Warszawie?
                              W Bierhalle

Comment

Przetwarzanie...
                              X