Oczywiście chodzi o smak a nie o cenę... Od czasu bojkotu przez wszystkich Kaiser Weissa nie znalazłem drugiego pszeniczniaka równie słodkiego i miłego dla podniebienia. Polecilibyście jakąś alternatywę czy muszę czekać na powrót mundialowca?
Najbardziej bananowy pszeniczniak
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Biertrinker(...) Od czasu bojkotu przez wszystkich Kaiser Weissa (...)
-
-
A w ogóle co to jest za bojkot i czemu akurat to piwo?
Dla mnie najbardziej bananowy obecnie pszeniczniak to Weizen z Bierhalle.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaPrzeczytałem i jakoś nie mogłem tam znaleźć ani jednego powodu aby go bojkotować
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumAbernacka poczytaj to
PS
Jak to trzeba uważać na to co się pisze i jak precyzyjnie trzeba się wyrażać, by dyskusje nie sprowadziły się do wyjaśniania o co komu chodziło i dlaczego. I bardzo dobrze.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum(...)"Bojkotowanie" może jednak jest zbyt mocnym słowem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaNa pewno "Bojkot" to za duże słowo .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonJa to przeczytałem od razu i wniosku, ze wszyscy bojkotują to piwo nie potrafiłbym wyciągnąć. Sam kupowałem parę tygodni temu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonJak to trzeba uważać na to co się pisze i jak precyzyjnie trzeba się wyrażać, by dyskusje nie sprowadziły się do wyjaśniania o co komu chodziło i dlaczego. I bardzo dobrze.
Comment
-
-
A wracając do tematu najbardziej bananowych pszeniczniaków, to moim faworytem jest Julius Echter, u nas niestety zdaje się niedostępny.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
No, ja się wytłumaczyłem Teraz niech tłumaczy się Biertrinker, który użył słowa "bojkot"
Ja także od razu wyszukałem dyskusję o wiadomym piwie i myslę że twórca tematu także na niej opierał swoje wywody. Fakt, że parę osób słabo piwo to oceniło ale dlaczego zaraz pisać wszyscy?
Wogóle ten temat to będzie jedno wielkie wyjaśnianie.
Spieszę wyjaśnić, że mój wpis ma celu pokazanie dalczego nie należy bezpodstawnie uogólniać.
Jeżeli wyjaśnienie było niejasne to przepraszam i spóbuję lepiej wyjaśnić w ew. następnym pościeLast edited by JAckson; 2006-06-09, 12:23.MM961
4:-)
Comment
-
-
Widzę że niepotrzebnie pogmatwałem i trochę zeszło na OT. Bojkot oczywiście za mocne słowo, które użyłem w przypływie żalu do sklepów (i konsumentów), którzy widocznie nie wystraczająco docenili walorów smakowych i cenowych tego piwa... dodatkowo trudno uwierzyć żeby do niedawna powszechnie dostępne piwo w hiperkarketach nagle znikło z pułek nawet specjalistycznych sklepów...
A więc spowrotem do głównego tematu:
Apfeldorfa próbowałem, jednak jak dla moich kubków za mocne nutki chmielu tłumiące ledwo przebijającą słodycz.
Weizen z Bierhalle nie próbowałem- gdzie go można kupić w Warszawie? To już chyba ostatnia nadzieja, chyba że ktoś jeszcze ma inne bananowe przysmaki godne polecenia na naszym rynku? Chętnie bym skosztował tego Etałona- widział go ktoś? Bardzo obiecująco brzmi to "mega-bananowe"...
Dzięki!
Comment
-
-
Widzę że niepotrzebnie pogmatwałem i trochę zeszło na OT. Bojkot oczywiście za mocne słowo, które użyłem w przypływie żalu do sklepów (i konsumentów), którzy widocznie nie wystraczająco docenili walorów smakowych i cenowych tego piwa... dodatkowo trudno uwierzyć żeby do niedawna powszechnie dostępne piwo w hiperkarketach nagle znikło z pułek nawet specjalistycznych sklepów...
A więc spowrotem do głównego tematu:
Apfeldorfa próbowałem, jednak jak dla moich kubków za mocne nutki chmielu tłumiące ledwo przebijającą słodycz.
Weizena z Bierhalle nie próbowałem- gdzie go można kupić w Warszawie? To już chyba ostatnia nadzieja, chyba że ktoś jeszcze ma inne bananowe przysmaki godne polecenia na naszym rynku? Chętnie bym skosztował tego Etałona- widział go ktoś w stolicy? Bardzo obiecująco brzmi to "mega-bananowe"...
Dzięki!Last edited by Biertrinker; 2006-06-10, 16:04.
Comment
-
Comment