W knajpie na Ruskiej (naprzeciwko Geanta) piłem dobre butelkowe - Glob, a przy Dw. Łódź Widzew jest świetna knajpka z dużym ogródkiem i mają tam jeszcze lepsze - MOcne.
Pytanie do Łodzian
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud. -
Zgodzę się z Dzikiem, pomimo niejednokrotnie druzgocącej krytyki tego piwa: trafiony Lodwar potrafi być świetnym piwem na lato. Poza tym łódzkie Mocne jest, jak dla mnie, jednym z lepszych piw w swojej klasie. Dobrze zamaskowany alkohol, słaba, nienachalna słodycz i chlebowe nutki w smaku... Jest niestety tylko jedna rzecz, która dotyczy wszystkich łódzkich piw (poza Porterem) - trzeba trafić na dobry egzemplarz.
Trygrysa w butelkach to już daaaaawno nie widziałem (i nie żałuję).
Łódzki asortyment dostępny m.in. w sklepach browaru na ul. Północnej 35.Comment
-
i jeszcze m.in na Nawrot 88, Urzędniczej niedaleko Pojezierskiej (koło blasznego pawilonu) i gdzieś na WróblewskiegoComment
-
Może przeoczyłem ale chyba zapomnieliście o legendarnym sklepie formiwym na Orlej przy Kilińskiego
A to gdzieś na Wróblewskiego jest przy Al. Włókniarzy, w kierunku Retkini.Ostatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2006-06-12, 16:52.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilMoże przeoczyłem ale chyba zapomnieliście o legendarnym sklepie formiwym na Orlej przy KilińskiegoOstatnia zmiana dokonana przez dziku; 2006-06-12, 18:11.Dziku
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83i Urzędniczej niedaleko Pojezierskiej (koło blasznego pawilonu)
Dokładniej: prawie róg Sędziowskiej i Urzędniczej. Bezpośrednio od pawilonu nie ma wjazdu, jeżeli pawilon ma być punktem rozpoznawczym - polecam koło pawilonu z Pojezierskiej wjazd w ks. Brzóski i do Sędziowskiej/Urzędniczej dojechać. Po drodze - dawny browar nr 3.Comment
-
Jest jeszcze sklep firmowy na Retkińskiej na wysokości cmentarza (po drugiej stronie) na odcinku między Krzemieniecką a Wyszyńskiego, niedaleko Ogrodu Botanicznego. W tym sklepie, choć firmowy - często są braki w stosunku do innych firmowych.Comment
-
Ponieważ mieszkam 5 minut piechotą od "głównego" sklepu firmowego BŁ na Północnej, to bywam w nim często. Ostatnie wrażenia są takie:
- gdy tylko zrobiło się ciepło, ze sklepu znikło kilka marek, które uprzednio były dostępne bez przerwy: Champion i Lodwar Mocny. Zniknął też Lodwar zwykły, ale ostatnio znów pojawił się, zamiast półlitrówek - w bączkach.
- pojawił się butelkowy Eurogold Light, który w tym sklepie wcześniej był od jakiegoś roku wyłącznie w puszkach.
- w wersji puszkowej pojawił się Glob Specjal (butelkowej nie widziałem), a Glob Premium ma puszkę o nowym wyglądzie.
- bez przerwy dostępny jest butelkowy Glob Premium, Mocne, Glob Mocny (bączki), Karmelowe (0,33 i 0,5 litra), Porter, Cork, no i ten Eurogold Light oraz "mały" Lodwar. W puszkach regularnie są Glob Premium, Porter, Mocne, Eurogold. Aha, no i "Tygrys", ale ja tego nie pijam.Comment
-
Dzięki wszystkim za podpowiedzi i informacje na temat Łódzkiego rynku piwa. Ja za sprawę zabrałem się za późno i prośbę przekazałem w ostatniej chwili. Skończyło się, że piwa nie znaleźli, albo nie mieli czasu jechać po nie.
Była to grópa 22os. Zasadniczo piją piwo, ale ich wiedza ogranicza się do 2 stwierdzeń: są 2 no może 3 rodzaje piw: Jasne, Owocowe i Porter (wszystkie ciemne tu wchodzą, np Dunkel z C.K.). 2 stwierdzenie to: znane (koncerniaki) to porządne piwa, inne to dziadostwo i lepiej omijać. Skąd ja to znam.
Ale w czasie 2 dni zwiedzania pooedukowałem ich trochę. Pierwszego wieczoru wylądowaliśmy w C.K. Browarze (nawet się nie krzywili na Jasne, a niektórym smakowało, poszły 4 rury). Drugi dzień zakończyliśmy w Szynku na Smoczej. Reakcja podobna, a nawet chyba bardziej podeszła. W przeważającej częsci byli to ludzie po 50ce. Na naukę nigdy za późno
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
W sklepie na przy Północnej na pewno Porter, Łódzkie Mocne. Poza tym jest też chyba Tygrys, Ludowe i inne cuda smakowe, ale nie wiem, bo nie mam w zwyczaju ich pić.Comment