Pytanie do Łodzian

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

W knajpie na Ruskiej (naprzeciwko Geanta) piłem dobre butelkowe - Glob, a przy Dw. Łódź Widzew jest świetna knajpka z dużym ogródkiem i mają tam jeszcze lepsze - MOcne.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Dreamer
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1576

Zgodzę się z Dzikiem, pomimo niejednokrotnie druzgocącej krytyki tego piwa: trafiony Lodwar potrafi być świetnym piwem na lato. Poza tym łódzkie Mocne jest, jak dla mnie, jednym z lepszych piw w swojej klasie. Dobrze zamaskowany alkohol, słaba, nienachalna słodycz i chlebowe nutki w smaku... Jest niestety tylko jedna rzecz, która dotyczy wszystkich łódzkich piw (poza Porterem) - trzeba trafić na dobry egzemplarz.
      Trygrysa w butelkach to już daaaaawno nie widziałem (i nie żałuję).
      Łódzki asortyment dostępny m.in. w sklepach browaru na ul. Północnej 35.
      Blog: Piwna Brytania

Comment

• Sokół83
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1598

i jeszcze m.in na Nawrot 88, Urzędniczej niedaleko Pojezierskiej (koło blasznego pawilonu) i gdzieś na Wróblewskiego
        Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Cez
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.01
          • 1789

Shlagi, lodwara już dawno nie ma w tesco
          Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• mste
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.01
            • 152

Jeszcze polecam Glob Specjal i Karmolowe (dobry napój w swojej klasie).
            Dostępny w butelkach też bywa Champion.

Comment

• kogra
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.03
              • 139

Jest jeszcze sklep firmowy na Lutomierskiej. Numeru nie znam, ale znajduje się on między ulicami: Obornicką a Sprawiedliwą.

Comment

• lzkamil
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 3611

Może przeoczyłem ale chyba zapomnieliście o legendarnym sklepie formiwym na Orlej przy Kilińskiego

A to gdzieś na Wróblewskiego jest przy Al. Włókniarzy, w kierunku Retkini.
                Last edited by lzkamil; 2006-06-12, 16:52.
                Lepszy jabol pod okapem
                niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• dziku
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.12
                  • 1992

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil
                  Może przeoczyłem ale chyba zapomnieliście o legendarnym sklepie formiwym na Orlej przy Kilińskiego
                  Właśnie! A jest on w budynku zlikwidowanego Browaru nr 1 czyli dawnego browaru Gustawa Keilicha. Wzdłuż ulicy budynek browaru i willa właściciela. Na terenie posesji, pod kątem prostym budynek dawnej fabryki octu należącej do tego samego właściciela. Zresztą ta fabryka była nawet po wojnie częścią Browarów Łódzkich. Są takie etykiety od octu z miejscem produkcji "Browary Łódzkie"... Ot - wzorzec kwasiżura
                  Last edited by dziku; 2006-06-12, 18:11.
                  Dziku

Comment

• kogra
                    • 2005.03
                    • 139

Naprzeciwko wjazdu do Castoramy. Ale nie wiem czy ten sklep jeszcze działa.

Comment

• fukfuk
                      • 2003.09
                      • 175

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
                      i Urzędniczej niedaleko Pojezierskiej (koło blasznego pawilonu)

Dokładniej: prawie róg Sędziowskiej i Urzędniczej. Bezpośrednio od pawilonu nie ma wjazdu, jeżeli pawilon ma być punktem rozpoznawczym - polecam koło pawilonu z Pojezierskiej wjazd w ks. Brzóski i do Sędziowskiej/Urzędniczej dojechać. Po drodze - dawny browar nr 3.

Comment

• fukfuk
                        • 2003.09
                        • 175

Jest jeszcze sklep firmowy na Retkińskiej na wysokości cmentarza (po drugiej stronie) na odcinku między Krzemieniecką a Wyszyńskiego, niedaleko Ogrodu Botanicznego. W tym sklepie, choć firmowy - często są braki w stosunku do innych firmowych.

Comment

• Kimer
                          • 2003.06
                          • 154

Ponieważ mieszkam 5 minut piechotą od "głównego" sklepu firmowego BŁ na Północnej, to bywam w nim często. Ostatnie wrażenia są takie:
                          - gdy tylko zrobiło się ciepło, ze sklepu znikło kilka marek, które uprzednio były dostępne bez przerwy: Champion i Lodwar Mocny. Zniknął też Lodwar zwykły, ale ostatnio znów pojawił się, zamiast półlitrówek - w bączkach.
                          - pojawił się butelkowy Eurogold Light, który w tym sklepie wcześniej był od jakiegoś roku wyłącznie w puszkach.
                          - w wersji puszkowej pojawił się Glob Specjal (butelkowej nie widziałem), a Glob Premium ma puszkę o nowym wyglądzie.
                          - bez przerwy dostępny jest butelkowy Glob Premium, Mocne, Glob Mocny (bączki), Karmelowe (0,33 i 0,5 litra), Porter, Cork, no i ten Eurogold Light oraz "mały" Lodwar. W puszkach regularnie są Glob Premium, Porter, Mocne, Eurogold. Aha, no i "Tygrys", ale ja tego nie pijam.

Comment

• MarcinKa
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2005.02
                            • 2736

Dzięki wszystkim za podpowiedzi i informacje na temat Łódzkiego rynku piwa. Ja za sprawę zabrałem się za późno i prośbę przekazałem w ostatniej chwili. Skończyło się, że piwa nie znaleźli, albo nie mieli czasu jechać po nie .
                            Była to grópa 22os. Zasadniczo piją piwo, ale ich wiedza ogranicza się do 2 stwierdzeń: są 2 no może 3 rodzaje piw: Jasne, Owocowe i Porter (wszystkie ciemne tu wchodzą, np Dunkel z C.K.). 2 stwierdzenie to: znane (koncerniaki) to porządne piwa, inne to dziadostwo i lepiej omijać. Skąd ja to znam.
                            Ale w czasie 2 dni zwiedzania pooedukowałem ich trochę . Pierwszego wieczoru wylądowaliśmy w C.K. Browarze (nawet się nie krzywili na Jasne, a niektórym smakowało, poszły 4 rury). Drugi dzień zakończyliśmy w Szynku na Smoczej. Reakcja podobna, a nawet chyba bardziej podeszła. W przeważającej częsci byli to ludzie po 50ce. Na naukę nigdy za późno
                            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• bialy-r
                              • 2008.04
                              • 100

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jakie piwa z Browarów Łódzkich można w tym momencie u Was kupić (w butelkach szklanych)?
                              Wznawiam pytanie i proszę o informacje

Comment

• Sokół83
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.12
                                • 1598

W sklepie na przy Północnej na pewno Porter, Łódzkie Mocne. Poza tym jest też chyba Tygrys, Ludowe i inne cuda smakowe, ale nie wiem, bo nie mam w zwyczaju ich pić.
                                Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

Przetwarzanie...
                                X