Podzielę się z Wami ciekawą nowinką. Od razu napiszę wszystko, co wiem na ten temat i dodam, że więcej nie wiem, dlatego dodatkowych informacji trzeba szukać gdzie indziej.
Otóż mój brat wybrał się niedawno do Karczmy u Stacha, zlokalizowanej przy Browarze na Jurze w Zawierciu. Wybrał się, by zdegustować niefiltrowaną wersję piwa z tego browaru i zobaczyć, co tam słychać nowego, bo chodziły słuchy, że jest jakieś nowe piwo. W knajpie dowiedział się, że browar właśnie (tydzień wcześniej) uwarzył... piwo górnej fermentacji i że można się go napić w tejże knajpie z kega. Zakupił więc za 3 zł - i wypił. Mówi, że przypomina ale z Wysp Brytyjskich - dość ciemne, gorzkawe, z mocną, trwałą pianą. Babka z knajpy niestety nie wiedziała nic więcej o planach browaru względem tego piwa i w ogóle nic więcej o nim - to znaczy powiedziała, że są plany butelkowania, ale nie wie kiedy i jak to będzie wyglądało konkretnie w kwestii sprzedaży. Tyle wieści - jeśli ktoś ciekaw, niech szuka więcej infirmacji samemu i podzieli się z nami tutaj.
Otóż mój brat wybrał się niedawno do Karczmy u Stacha, zlokalizowanej przy Browarze na Jurze w Zawierciu. Wybrał się, by zdegustować niefiltrowaną wersję piwa z tego browaru i zobaczyć, co tam słychać nowego, bo chodziły słuchy, że jest jakieś nowe piwo. W knajpie dowiedział się, że browar właśnie (tydzień wcześniej) uwarzył... piwo górnej fermentacji i że można się go napić w tejże knajpie z kega. Zakupił więc za 3 zł - i wypił. Mówi, że przypomina ale z Wysp Brytyjskich - dość ciemne, gorzkawe, z mocną, trwałą pianą. Babka z knajpy niestety nie wiedziała nic więcej o planach browaru względem tego piwa i w ogóle nic więcej o nim - to znaczy powiedziała, że są plany butelkowania, ale nie wie kiedy i jak to będzie wyglądało konkretnie w kwestii sprzedaży. Tyle wieści - jeśli ktoś ciekaw, niech szuka więcej infirmacji samemu i podzieli się z nami tutaj.
Comment