Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysia
lekkie piwko na upały
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Oskarxchyba trochę sobie sam zaprzeczyłeś
Gdzie? Że pisałem o Lwówku? Lwówek to jeden z niewielu wyjątków o ile o to Ci chodziło.
Uwielbiam Perłę o której wspomniał Grzech, tyle że mam niestety ograniczony do niej dostęp, jesli bywa w Warszawie to najczęściej w puszkach bądź zielonych butelach, a smak tych w porównaniu do Perełki z brązowej flaszki to niebo, a ziemia. Tak samo z Lezajskiem czy Podkarpackim, Łomżą (hoc czasem ma nierówne warki) czy z Zamkowym. Dla mnie bardzo dobre piwa tylko cóz z tego, że nie wszystkie osiągalne.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNo, ja Ci słabiaków nie dawałam Balling od 15,5 (weizenbock) do 18 (wrsztatowe) A smakowały chociaż?
A Książ wybieram tylko i wyłącznie ze względu na temp. Bo aż dławi "smakiem" któryś tam łyk..fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Zdecydowanie Frater 5,4 dobrze schłodzony - tak po dwóch dobach w lodówce.
Ale teraz musi mi starczyć zimna woda (antybiotyki ), ale już od jutra....
A na pszenicę radzę uważać - pasuje na upały, gładko się pije, ale jak się za bardzo schłodzimy, to dzięń później głowa da nam znać że jestLast edited by iron; 2006-07-11, 14:53.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Karpackie Premium, ale koniecznie z butelki. Dobrze schłodzone bardzo mi ostatnio pasuje. W sumie nie narzekam też na Strzelca i Odrę z Raciborza.
To ostatnio moja Top Trójka grillowa (i nie tylko) na wielkie upały. Żałuję tylko, że nieuchwytny wprost stały się żółte i zielone Racibory, bo (choć nierówne warki się zdarzały) baaardzo mi odpowiadały na lato...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Polecam pszenicę Frankfurtera z lider szajsa. Mam wrażenie że dostępne są już ostatki, kartoniki mocno zakurzone a przydatność tylko miesiąc do przodu...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Dziwne to podejście nazywanie słabiakimi czy cienuszami piw tylko dlatego, że mają mało alkoholu. Dla mnie na lato (ale i nie tylko) najlepsze są czeskie desitki, z polskich piw - to w ciągu gorącego dnia - z beczki to co jst a jest tylko koncernówka więc Kasztelan. bardzo dobra jest Łomża, oczywiście Noteckie, smakował mi Barkas na lato, pod wieczó może być już i porter
Ogólnie w lato chciałbym przenieść się do Czech i pić piwa które maja 3 procent alkoholu i są dziesątkami, a pod wieczór zmienić "menu" na 12, zelene i rumTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumDziwne to podejście nazywanie słabiakimi czy cienuszami piw tylko dlatego, że mają mało alkoholu.
Comment
-
-
No jakoś tak zrozumiałem temat, ale może to po HarnasiuTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment