(Tego tematu chyba jeszcze nie było ? Od kilku dni w Poznaniu można zobaczyć duże billboardy, była też informacja w lokalnej telewizji WTK, że Warka (grupa Żywiec) zostaje sponsorem strategicznym Lecha Poznań. W związku z tym męczą mnie dwa pytania: co z "Kolejorzem" z Czarnkowa - czy GŻ zgodzi się na dalsze wypuszczanie piwa pod tą nazwą, i jak do tej sytuacji odniesie się KP, której GŻ "weszła" na, teoretycznie, jej teren
Warka sponsorem strategicznym Lecha Poznań
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorrei jak do tej sytuacji odniesie się KP, której GŻ "weszła" na, teoretycznie, jej teren
utożsamiać tę firmę za związaną silnymi więzami z Wielkopolską...
Przy tak ogromnych zyskach, wykazuje niewielkie
zaangażowanie w rozwój regionalnej kultury i sportu itp.
Sponsoring Lecha Poznań przez Grupę Żywiec skończy mam nadzieje pewien
okres darmowego "podszywania się" pod tą drużynę przez KP.
Ograniczanie się do akcji typu 10 groszy na murawę jest śmieszne.Comment
-
Moim zdaniem kojarzenie marki Lech, zwłaszcza Premium, z drużyną Lech Poznań było ostatnią rzeczą jakiej chciała KP. Oni chcą, żeby obok Tyskiego i Żubra, Lech był silną marką ogólnopolska. I chyba sprawy idą po ich myśli, bo przynajmniej u mnie zaczął się on sprzedawać w dużych ilościach.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrMoim zdaniem kojarzenie marki Lech, zwłaszcza Premium, z drużyną Lech Poznań było ostatnią rzeczą jakiej chciała KP. Oni chcą, żeby obok Tyskiego i Żubra, Lech był silną marką ogólnopolska. I chyba sprawy idą po ich myśli, bo przynajmniej u mnie zaczął się on sprzedawać w dużych ilościach.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukexoj kochany mylisz się i to bardzo...Lech Pils to właśnie jest takie piwo po troszku też dla kibiców lechaComment
-
A tak w ogóle jakie ma to znaczenie? Jak dla mnie to: zamienił stryjek siekierkę na kijek..
Nie rozumiem związku, jakie to ma znaczenie jaka grupa czy kampania sponsoruje jakis stadion czy drużynę? Że gaudium wtedy bedzie lepsze? Wiecej goli? Czy o co chodzi?fANIAtic www.faktoria-ukraina.plComment
-
Dla mnie sponsorowanie drużyny poznańskiej przez browar z drugiego końca Polski jest paranoją. Paranoją tym większą, że Poznań ma duży browar, który sponsoruje sport. Dochodzi do tego nazwa, identyczna klubu i browaru. Aż się prosi aby jakoś to wykorzystać marketingowo.
Co do pytań snorre z pierwszego postu to przypuszczam, że KP pluje sobie teraz w brodę, w końcu konkurencja umocniła swoją pozycję pod samą bramą browaru. Ale dobrze im tak!
Druga sprawa to "Kolejorz" z Czarnkowa. Nie miałbym tu wątpliwości, w końcu piwo jest robione dla Stowarzyszenia "Wiara Lecha" a nie dla klubu. Biorąc pod uwagę wielkość browaru i produkcji Kolejorza, to jest żadna konkurencja dla Warki. Z pewnością nie będą się czepiać takich drobiazgów. Podejrzewam też, że nazwa "kolejorz", jako nazwa zwyczajowa nie jest nazwą zastrzeżoną i takową nie może zostać. Pożyjemy, zobaczymy."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960Podejrzewam też, że nazwa "kolejorz", jako nazwa zwyczajowa nie jest nazwą zastrzeżoną i takową nie może zostać. Pożyjemy, zobaczymy.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertosZ tego co wiem to jest zastrzezona dla piwa i kilku innych produktów (szczegółów nie znam, ale mogę się dowiedzieć)Last edited by anteks; 2006-07-14, 11:06.Mniej książków więcej piwaComment
Comment